Stående ägg av betong Stående ägg av betong Stående ägg av betong Stående ägg av betong Stående ägg av betong Stående ägg av betong Stående ägg av betong Stående ägg av betong

Stående ägg av betong

Artikelnummer:
Tips008

Produktbeskrivning:

Båda äggen är stöpta med flytande betong, ett i ett riktigt ägg och ett i en äggformad ljusform. Efter härdning tas formarna bort och äggen dekoreras med pärlhönsfjädrar och naturhampa.

Vi har använt följande produkter:
Ljusform, Ägg
Hobby betong - 1.5 kg
Fjädrar
Pappersgarn
Clear lim

Steg 1: Gjuta i ett äkta ägg: Använd t.ex. en tesked och gör ett litet hål i den ena änden av ägget. Töm ägget på dess innehåll.

Steg 2: Häll i lite matolja i ägget och fördela genom att skaka det försiktigt. Häll därefter ut oljan. OBS! Oljan gör så att skalet släpper enklare när gjutningen är klar.

Steg 3: Blanda 6 delar betong med 1 del vatten. Häll i betongmassan i en engångssprits och fyll ägget. Låt härda ca. 1 dygn. TIPS! Alternativt kan en spritspåse göras av en vanlig fryspåse med ett klippt hål i hörnet.

Steg 4: Gjutning i äggformad ljusform: Pensla formen med matolja, det underlättar när formen ska bort och häll i betongassan i formen. Låt härda ca. 1 dygn.

Steg 5: Avlägsna formarna: Äggskalen pillas av betongägget. Ta ev. en kniv till hjälp. Den tvådelade formen tas isär och det gjutna ägget lirkas försiktigt ut.

Steg 6: De gjutna äggen kan dekoreras efter tycke och smak. Vi har dekorerat med pärlhönsfjädrar som limmas på och ett bälte av naturhampa.

 

 

 

 

 Produkter