Julpyssel

Julpyssel banner

Jul, jul, strålande jul! Roligt blir det när man pysslar med konstgjord snö för hobbybruk! I vår julkategori hittar du allt för mysiga hemmakvällar under den mörka vintertiden. Få inspiration till att skapa hemmagjorda julkort till släkt och vänner! Se vilka mönstrade julpapper som finns i år! Eller tillverka en egen paketkalender! Pyssla med barnen, med våra färdiga jul-kit, eller låt fantasin flöda bland våra hundratals juldekorationer för pyssel och hobby! Välkommen att utforska alla julvarugrupper!

Populära produkter

Julen

Det är någon speciellt med julen. Kanske är det all den goda julmaten, dem charmiga julfilmerna, stämningsfull julmusik, eller glädjen av att både få ge och ta emot kärleksfulla gåvor från nära och kära. Kanske är det en kombination av alltihop? Julmaten och julgodiset gör säsongen så mycket mer magisk eftersom det är den tid då de flesta människors kost och disciplin tar semester. Smakerna och kryddorna upplever de flesta av oss bara en gång om året och dess unika dofter och aromer skapar en mysig stämning. Att mysa i soffan med en varm filt tillsammans med familj och vänner och nynna på julsånger kan verkligen muntra upp och skapa en härlig julstämning.

Julen handlar om att göra fina saker för familj, vänner och även främlingar. Julen handlar om kärlek och glädje och det är det som gör den här årstiden så speciell.

Julafton

Det är julaftonsmorgon och du är fylld av både spänning och glädje inför den magiska dagen, du väcker barnen med massor av kramar och pussar och alla är extra trevliga mot varandra. Ni njuter tillsammans av en mysig frukost med skinka, vörtbröd och julgröt innan alla dagens bestyr. Gästerna kommer och det spelas stämningsfulla julsånger medans lamporna på granen blinkar. Under julgranen ligger det en hög med vackra, oöppnade julklappar. Det bråkas litegrann om när presenterna ska öppnas eftersom barnen vill börja på en gång men dem vuxna vill vänta tills senare på dagen. Det doftar julmat och magen börjar kurra. Julmiddagen är lika härlig som den är utmanande och du äter så mycket som det är möjligt. Proppar i dig Janssons frestelse, köttbullar och julkorvar tills du håller på att spricka. Efter middagen förflyttar du dig till soffan och känner dig trött, mätt och nöjd, samtidigt som du vet att det snart ska göras plats för Ris à la Malta och allt julgodis. Nu är det dags att öppna alla julklappar och spänningen är olidlig. Presentöppnandet skapar en rad känslor. Tacksamhet och kärlek för en fantastisk gåva, eller glädje för att din julgåva uppskattas av mottagaren. Kanske lite skuldkänslor för att du inte spenderat tillräckligt mycket på en särskild presenter eller besvikelse för att du inte fick det där som stod överst på din önskelista. Julafton är slut för det här året och du känner både sorg över att det är ett helt år till nästa gång samtidigt som du känner dig nöjd och glad med den magiska dagen ni haft tillsammans.

Julpyssel för Barn

Julen är definitivt en av barnens favorithögtider och det beror så klart på alla roliga, stämningsfulla högtidsfestligheter och pysselstunder som leder fram till den stora dagen, så ta vara på de förväntansfulla stunderna med några roliga, enkla julpyssel som får alla i julstämning. Skapa festliga kransar, juldekorationer och en uppsjö av andra juldekorationer som säkerligen kommer att fylla ditt hem med glädje. Förutom att bidra till en mysig och stämningsfull stund kan dem flesta av dina pysselprojekt även fungerar som juldekorationer, eller varför inte ge bort som present till en kär vän eller familjemedlem?

Precis som med alla pyssel och hantverksprojekt handlar det inte bara om resultatet och det är inte alltid dem allra bästa idéerna som ger de vackraste färdiga dekorationerna. Fokusera istället på upplevelsen och på att dela den upplevelsen med dina vänner, familj och små, det är trots att det som räknas. När julgranen slängts ut och glittret plockats ner kanske dina barn inte kommer ihåg det exakta antalet stygn du lagt till var och en av deras virkade julstrumpor, men de kommer ihåg att du satte dig vid din symaskin för att göra dem till något speciellt för hand.

Julpyssel för vuxna

Visst är det något magiskt med att sitta ner med stämningsfull julmusik eller en rolig julfilm att titta på, festligt julgodis att äta och ett julpysselprojekt att arbete med. Det finns ingen tid på året som passar bättre för mysiga pysselstunder än julen, det är kallt och mörkt ute och vi är lediga från jobb och vardagsbestyr. Det spelar ingen roll om du skapar en present till någon du håller kär eller en juldekoration för hemmet, det är roligt att skapa inför jul.

Att ge sig själv lite tid att njuta av en pysselstund med din familj är ett bra sätt att skapa minnen och göra ditt hem mer inbjudande inför jul.

Miljövänligt julpyssel

Miljövänligt julpyssel blir mer och mer populärt för varje år och vi står helt bakom den utvecklingen! Handgjorda julklappar, miljövänlig inslagning och hållbara dekorationer är bra sätt att påbörja din miljöresa. Det handlar om att använda det du har, plundra de där gömmorna och använda naturens egna dekorationer för att skapa vackra ornament och heminredning.

Försöker du slösa mindre inför det nya året? Återanvänd lock, sugrör och tygrester för att skapa nya vackra juldekoration. Eller skippa att köpa en dyr adventskalender och gör istället din egen finurliga version med hjälp av en stege eller tändsticksaskar. 

Pyssel inspiration - Allt samlat på en plats!

Vi har samlat mycket inspiration och beskrivningar här på vår sida pyssel. Det finns massor av härliga julpyssel för både nybörjare och mer avancerade kreatörer. Välj mellan färgglada kransdesigner med saker som rosetter och polkagrisar till oväntade julgranar gjorda av garn. För att se vår populära pysselblogg kan du klicka här Kristinas Scrapbooking Blogg.

Tips! Se våra julgranskulor för dekoration. Deko-kulorna är avsedda för att stoppa in fotografier eller andra små dekorationer i. Julkulor som är enfärgade är perfekta att dekorera när man gör julpyssel. 

Produkter