• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Julpyssel

Julpyssel banner

I vår julkategori hittar du allt för mysiga hemmakvällar vid pysselbordet under den mörka vintertiden. Få inspiration till att skapa hemmagjorda julkort till släkt och vänner! Se vilka julpyssel papper som finns i år, eller tillverka en egen paketkalender! Pyssla med barnen, med våra färdiga julpyssel kit, eller låt fantasin flöda bland våra hundratals juldekorationer för pyssel och hobby! Välkommen att utforska alla julvarugrupper!

Populära produkter

Julpyssel inspiration

Vi har samlat mycket inspiration och beskrivningar här på vår sida pyssel. Det finns massor av härliga julpyssel för både nybörjare och mer avancerade kreatörer. Välj mellan färgglada kransdesigner med saker som rosetter och polkagrisar till oväntade julgranar gjorda av garn. Se våra julgranskulor för dekoration. Deko-kulorna är avsedda för att stoppa in fotografier eller andra små dekorationer i. Julkulor som är enfärgade är perfekta att dekorera när man gör julpyssel. För att se vår populära pysselblogg kan du klicka här Kristinas Scrapbooking Blogg

Julpyssel Barn

Julen är definitivt en av barnens favorithögtider och det beror så klart på alla roliga, stämningsfulla högtidsfestligheter och pysselstunder som leder fram till den stora dagen. Så ta vara på de förväntansfulla stunderna med några roliga julpyssel barn som får alla i julstämning. Skapa festliga kransar, juldekorationer och en uppsjö av andra julpynt och pyssel som säkerligen kommer att fylla ditt hem med glädje. Förutom att bidra till en mysig och stämningsfull stund kan de flesta av dina pysselprojekt även fungerar som juldekorationer till granen. Eller varför inte ge bort som present till en kär vän eller familjemedlem? Precis som med alla julpyssel och hantverksprojekt handlar det inte bara om resultatet. Det är inte alltid de allra bästa idéerna som ger de vackraste färdiga dekorationerna. Fokusera istället på upplevelsen och på att dela den upplevelsen med dina vänner, familj och barn. Det är trots allt det som räknas. När julgranen slängts ut och glittret plockats ner kanske dina barn inte kommer ihåg det exakta antalet stygn du lagt till var och en av deras virkade julstrumpor, men de kommer ihåg att du satte dig vid bordet för en riktigt mysig pysselstund med glada skratt och roliga kreationer som sparas från år till år.

Enkla julpyssel för barn

Medan vi vuxna gärna vill ha instruktioner eller inspiration till julpyssel, kan barn ofta på egen hand tänka ut och planera sitt pyssel ur egen fantasi. Så länge det finns en bit filttyg, några rullögon och en kägelkropp i frigolit, kan man enkelt pyssla ihop en tomte eller nisse med sin nissedörr. Enkla julpyssel för barn kan också bestå av kottar och silk clay-lera, några frigolitkulor till huvuden och charmiga rörliga ögon. Vips, så har man gjort söta kotte-gubbar med luvor.
 

Julpyssel barn

Julpyssel små barn

Något som alla har hemma, och som alltid varit en viktig pyssel-grund genom tiderna, är den älskade toarullen. Hur många renar, snögubbar och tomtar har man inte fått hem med den klassiska rundade figuren och de omsorgsfullt påklistrade ansiktena? Rudolf med den klassiska röda näsan av pompong-bollar och snögubbens orangefärgade morotsnäsa. Detta är ett perfekt pyssel för barn på förskola, och med lite hjälp av en vuxen kan toarullen också målas med hobbyfärg, eller kläs med mönstrat julpapper. Vill man inte använda toalettrullar, kan du köpa färdiga papprör hos oss. Piprensare går också hem hos alla små barn som ska julpyssla. Den lena, mjuka piprensaren formas till granar, lussekatter eller horn på renen Rudolf. Med en liten bjällra plingar julpysslet extra mysigt. Ett annat tips på julpyssel för de små, är att tillverka en julkrans för dörren med hjälp av utklippta händer som formas i en ring. Rita av barnets hand på grönt papper, gärna i två olika nyanser. Klipp sedan ut händerna. Ca 15 händer behövs för en medelstor krans. Dekorera med små dekorationsbär och rosett av röd silk clay.

Julpyssel små barn Julpyssel papper barn

Pyssla julpyssel barn

Julpyssel för barn med naturmaterial är mer populärt än aldrig förr! Vi vill ta tillvara på naturen och vad den har att ge under alla årstider, och samtidigt skapa hållbara, giftfria och naturliga pyssel. Till jul är det extra roligt med alla kottar, grenar, granar och träskivor som kan bli gubbar och fräcka figurer med unika accessoarer. Även den klassiska glasspinnen kommer väl till pass, liksom klädnypor och gammaldags trådrullar i trä. Måla dina figurer med hobbyfärg, och klä dem gärna med olika färger av filttyg, spets och julband. Glöm inte att sätta ögon på dina jul-gubbar och gärna tomteskägg av bomull eller vadd på alla små tomtenissar. Miljövänligt julpyssel blir mer och mer populärt för varje år och vi står helt bakom den utvecklingen. Handgjorda julklappar, miljövänlig inslagning och hållbara dekorationer är bra sätt att påbörja din miljöresa. Det handlar om att använda det du har, plundra de där gömmorna och använda naturens egna dekorationer för att skapa vackra ornament och heminredning. Försöker du slösa mindre inför det nya året? Återanvänd lock, sugrör och tygrester för att skapa nya vackra juldekoration. Eller skippa att köpa en dyr adventskalender och gör istället din egen finurliga version med hjälp av en stege eller tändsticksaskar. 

Pyssla julpyssel barn

Julpyssel Vuxna

Visst är det något magiskt med att sitta ner med stämningsfull julmusik eller en rolig julfilm att titta på, festligt julgodis att äta och ett julpysselprojekt att arbeta med. Det finns ingen tid på året som passar bättre för mysiga pysselstunder än julen, det är kallt och mörkt ute och vi är lediga från jobb och vardagsbestyr. Det spelar ingen roll om du skapar en julklapp till någon du håller kär eller en juldekoration för hemmet, det är roligt att skapa inför jul. Att ge sig själv lite tid att njuta av en pysselstund med din familj är ett bra sätt att skapa minnen och göra ditt hem mer inbjudande inför jul.

Roligt julpyssel för vuxna

Ett hett tips till årets julpyssel för dig som är vuxen eller ungdom: dekorera en tvådelad julkula med hål, och sätt in små dekorationer som en minivärld. Dutta färg på insidan av kulan och dekorera den med glitter och paljetter. Du kan göra egna små julfigurer av lera, t.ex. silk clay, cernitlera eller foam clay, eller köpa färdiga små djurminiatyrer och placera inuti kulan. Häng upp julkulan i ditt fönster eller i julgranen, gärna i ett vackert rött sidenband. Du kan också använda delbara julgranskulor med plats för foto, och sätta bilder på barnen och familjen inuti varje kula. Garanterat roligt att ta fram år efter år ju äldre barnen blir. Hos oss finner du även dekorativa julkulor glas.

Julpyssel För Vuxna Julpyssel Vuxna

Enkelt julpyssel

Jul, jul, strålande jul! Roligt blir det när man pysslar med konstgjord snö för hobbybruk! Vår dekorationssnö har många användningsområden, inte minst till enkelt julpyssel med bland annat glasburkar, eller värmeljusglas. Återbruka och ta till vara på dina glasburkar, eller hitta glasburkar i olika storlekar och modeller hos oss. Måla glasburkarna med glasfärg, dekorera med spraysnö eller snö-paste och fäst härliga julband runt toppen. Ett snabbt och enkelt julpyssel för stora som små. Vill du vara extra kreativ, fläta jutesnöre och limma fast runt ljusglaset, eventuellt tillsammans med lite romantisk spets och grankvistar i miniatyr. 

Den härliga julen

Det är något speciellt med julen. Kanske är det all den goda julmaten, de charmiga julfilmerna, stämningsfull julmusik, eller glädjen av att både få ge och ta emot kärleksfulla gåvor från nära och kära. Kanske är det en kombination av alltihop? Julmaten och julgodiset gör säsongen så mycket mer magisk eftersom det är den tid då de flesta människors kost och disciplin tar semester. Smakerna och kryddorna upplever de flesta av oss bara en gång om året och dess unika dofter och aromer skapar en mysig stämning. Att mysa i soffan med en varm filt tillsammans med familj och vänner och nynna på julsånger kan verkligen muntra upp och skapa en härlig julstämning. Julen handlar om att göra fina saker för familj, vänner och även främlingar. Julen handlar om kärlek och glädje och det är det som gör den här årstiden så speciell.

Det är julaftonsmorgon och du är fylld av både spänning och glädje inför den magiska dagen, du väcker barnen med massor av kramar och pussar och alla är extra trevliga mot varandra. Ni njuter tillsammans av en mysig frukost med skinka, vörtbröd och julgröt innan alla dagens bestyr. Gästerna kommer och det spelas stämningsfulla julsånger medan lamporna på granen blinkar. Under julgranen ligger det en hög med vackra, oöppnade julklappar. Det bråkas litegrann om när presenterna ska öppnas eftersom barnen vill börja på en gång men dem vuxna vill vänta tills senare på dagen. Det doftar julmat och magen börjar kurra. Julmiddagen är lika härlig som den är utmanande och du äter så mycket som det är möjligt. Proppar i dig Janssons frestelse, köttbullar och julkorvar tills du håller på att spricka. Efter middagen förflyttar du dig till soffan och känner dig trött, mätt och nöjd, samtidigt som du vet att det snart ska göras plats för Ris à la Malta och allt julgodis. Nu är det dags att öppna alla julklappar och spänningen är olidlig. Presentöppnandet skapar en rad känslor. Tacksamhet och kärlek för en fantastisk gåva, eller glädje för att din julgåva uppskattas av mottagaren. Kanske lite skuldkänslor för att du inte spenderat tillräckligt mycket på en särskild presenter eller besvikelse för att du inte fick det där som stod överst på din önskelista. Julafton är slut för det här året och du känner både sorg över att det är ett helt år till nästa gång samtidigt som du känner dig nöjd och glad med den magiska dagen ni haft tillsammans.

Läs mer
Stäng
Produkter