• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Sock Stop

Stop Sock Sock Stop

Sock stop är ett specialmedium som duttas i små prickar under sulorna på tofflor, strumpor och mockasiner, för att göra dem halkfria och slitstarka. Kan också penslas under mattor som behöver halkskydd. Kombinera flera olika färger och skapa unika halkfria mönster. Stop Sock är ett smart halkskydd på tub som tål 40 graders tvätt. Se vårt test av Sock-Stop här!

Populära produkter

Halkfria Strumpor

Sockiplast är en typ av strumpa i ankellängd som har en räfflad halkfri sula. Den var mycket populär under gymnastiklektionerna mellan 1960 till 1980. Idag används sockar med halkskydd främst till småbarn på förskola, äldre och vid styrkelyft. Sock Stop är perfekt att använda till just strumpor, men också till tofflor, inneskor, handskar, strumpbyxor, mattor m.m.

halkskydd tofflor halkskydd halkskydd tofflor

Ska du köpa halkskydd till strumpor?

Halkskydd till strumpor för barn är en skön trygghet. Vi vet alla hur snabbt det kan gå i kurvorna på förskolan, och en krock med kompisen är inte långt bort. Det är mycket lättare att stanna och hålla balansen när ditt barn använder sockar med halkskydd. Att enkelt kunna applicera gummi-pluttar på strumpans undersida är guld värt. Varför inte skriva ditt barns namn under sockarna? Förutom att de blir halkfria, vet personalen på förskolan vem ägaren är.

halkskydd strumpor

Göra eget halkskydd till strumpor

Att använda Sock Stop från Efco är både enkelt och resultatet blir riktigt bra. Den flytande gummifärgen appliceras direkt från flaskans smala pip. Tänk på att strumporna ska vara nytvättade, eller helt nya. Klipp ut en bit kartong och lägg i strumpan för att få ett stadigt underlag. Tryck med jämnt tryck på flaskan, och gör inte för stora prickar. Några millimeter räcker. Hellre fler, och små. Du kan antingen göra prickar, eller linjer. Tänk på att inte applicera färgen direkt under tårna eller på hälen. Det kan kännas obekvämt under foten. 

Sockstop Halkfria strumpor

Test av Sock Stop

Vi har provat olika märken av Sock Stop, och fastnade för det tyska märket Efco, som klarar maskintvätt på 40 grader. En del varianter av sock stop blir en stor hård klump efter tvättmaskin, men Efco håller måttet. Vi provade till och med att köra strumporna i torktumlaren några gånger, trots att tillverkaren avråder från detta, men det gick bra. (Kanske inte håller så bra i långa loppet över viss tid, men vi ville se vad som hände.) Vi lät vår son använda strumporna på skolan i en månad, och trots slitage och upprepade tvättar, höll sig gummipluttarna under foten som nya. Läs gärna mer om testet i bloggen: Sock Stopp – Göra eget halkskydd till strumpor.

 

Sock Stop Halkskydd - inte bara till strumpor

Även om namnet avslöjar användningsområdet, kan du givetvis använda sock stop till mycket annat än bara sockor. Applicera gärna några droppar på dina vantar, för att få ett bättre grepp om mobiltelefonen, ratten i bilen eller skaftet på snöskyffeln. Strumpbyxor med halkskydd är inte så lätt att hitta i större storlekar än till bebisar, och då är Sock Stop en perfekt hjälp. Har du en matta i hallen, eller badrumsmatta som glider, kan några prickar undertill göra susen. 

 

Läs mer
Stäng
Produkter