• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Kalligrafipenna Kalligrafipennor

Vi har olika typer av kalligrafipennor. De flesta vattenfasta och mycket färgbeständiga. Guld, silver och svart dominerar i denna kategori. De har olika bred spets och olika teknik. Klicka på de olika produkterna för mer information. Se instruktionsfilmer vid enskilda produkter!

En kalligrafipenna används varhelst du vill skriva vackert, i scrapbooking, på kort, i album, på etiketter, diplom, på tavlor med budskap, till din favoritdikt eller ordspråk för dagen. Allt kan förskönas med kalligrafi!

Populära produkter

Kalligrafipennor i historien

Kalligrafi kan översättas med skönskrift. Kalligrafi har flertusenåriga rötter i Östasien, där man skrev långt före europeerna. Kalliografer i Kina och Japan hade högt anseende och kopplades ihop med vishet och moderation. Det ska vara balans i texten. Den uråldriga kalligrafin utfördes med penslar doppade i tusch.

Modern kalligrafi

Man använder speciella pennor med bred spets som också kan vinklas till en smal linje och rytmen mellan tjocka och tunna streck är utmärkande för kalligrafin idag. Den används mest till textade budskap på kort, i album, på diplom eller överallt där ett vackert handskrivet budskap passar. Det finns populära kurser för kalligrafi.

Olika underlag att skriva på!

Förutom papper kan du också använda de flesta pennor på blanka underlag som glas, porslin, plast, trä, läder, gips och betong.

Läs mer
Stäng
Produkter