• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Montana Chalk Paint

Montana Chark Spray Paint är en kritbaserad matt och högtäckande pigmentfärg som går utmärkt att använda både ute och inomhus. Färgen går att använda på de flesta material och underlag, till exempel väggar, canvas, kartong, asfalt med mera men kan behöva grundmålas först på porösare ytor. Färgen är ej permanent och målningen varar mellan ett par dagar till flera veckor beroende på väder. Färgen blir dock permanent om den förseglas med en primer/lack.

Hur använder man Chalk paint spray?

Innan du börjar spraya med Montanas kritfärg ska du ta bort spraymunstycket och vända burken upp och ner. Slå sedan med handflatan så att säkerhetsringen faller ut. Skaka kraftigt i 2-3 minuter så att du kan höra blandningskulorna inuti sprayburken röra sig fritt. Sätt tillbaka locket och börja måla.

På vilka ytor fungerar Montana Chalk paint?

Montana Chalk sprayen är endast tillfällig när den används på icke-porösa ytor. Du kan spraymåla på släta, grova och grundade ytor såsom trottoarer, väggar, kartong, canvasdukar och glas som inte är porösa. Färgen går att ta bort med vatten, men endast om den är målad på en oporös yta. Om ytan har porer så kan det fastna pigment och då blir färgen svårare att ta bort. Kontrollera gärna på en mindre synlig yta innan du börjar. Vi rekommenderar att du täcker eller maskerar alla omgivande områden som du inte vill måla, särskilt vid målning inomhus. Använd inte sprayfärgen i blåsiga förhållande. Undvik att färgen kommer i kontakt med silikonfogar. 

Hur lång tid tar det för sprayfärgen att torka?

Torktiden är helt och hållet baserat på vilket underlag, temperatur och luftfuktighet. Men eftersom det är en pigmenterad kritspray kommer ytan alltid att förbli öppen och kan därför bli störd vid beröring. Vill du ha en permanent yta så kan du försegla ytan med hjälp av lack och skapa en permanent film över KRITAN som håller pigmenten på plats.

Kan man kombinera chalk paint med andra färger?

Eftersom Montanas Chalk Paint är en kritbaserad färg kan du inte applicera andra färger om inte ytan är förseglad med en lack och får härda helt. Med en permanent förseglad yta kan du över måla med valfria akrylfärger.  

Läs mer
Stäng
Produkter