• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Kavalett

Skulptering på kavalett Kavalett till lera
En kavalett, även känd som en snurrskiva eller lerskiva, är ett mångsidigt verktyg som används inom konst för att forma och skapa föremål av lera. Med sin roterande design har kavaletten blivit ett uppskattat verktyg av keramiker. Ett praktiskt skulpteringshjälpmedel med många olika användningsområden.

Populära produkter

Kavalett - Ett mångsidigt verktyg för konst med lera

Ursprung och Utveckling av kavaletten

Ursprunget till kavaletten kan spåras tillbaka tusentals år, där tidiga civilisationer använde enklare varianter för att forma lera och skapa keramik. Med tiden har kavalettens design och funktion utvecklats och förfinats för att möta konstnärernas behov, men funktionen är exakt den samma.

Kavalett till Skulptering Kavalett Till Modellering

Mångsidiga användningsområden med en kavalett

Idag används kavaletten av många i olika sammanhang och för en rad olika ändamål.

Formning av lerföremål med kavaletten möjliggör precisionsarbete vid skapandet av keramiska föremål lerföremål som vaser, skålar och koppar. Konstnärer kan använda kavaletten för att forma leran till önskad form och storlek. Genom att använda en kavalett kan man skapa unika texturer och mönster med modelleringsverktyg på ytan av sina föremål. Genom att skulptera, rista och applicera olika tekniker. Det går även att måla mönster enklare när man kan snurra på kavaletten.

Kavaletten är bra för att centrera och balansera sin lera innan den formas. Genom att rotera leran på kavaletten kan man säkerställa en jämn och stabil grund för att skapa sitt konstverk.

Kavaletten har spelat en betydande roll inom keramisk konst genom historien och fortsätter att vara ett viktigt verktyg för många idag. Dess förmåga att rotera och ge konstnären kontroll över leran gör skapandet av unika och vackra föremål enklare.

Kavalett design

Kavalett, ett slags snurrande staffli eller stödbord. Det går utmärkt att arbeta med lera eller annat direkt på en kavalett, då den är stabil och tung vilket gör den stadig. Kristinas scrapbookings kavaletter är tillverkade av stål och kommer med lackerad fot. De går även att använda som display för utställning eller annan presentation. Kavaletter används oftast för att skapa ett smidigt och rörligt arbetsbord. Vill man få extra stabilitet så går det även att borra hål i dess fot och skruva fast kavaletten direkt på sitt arbetsbord. Ca 20 kilo är max vikt som man kan ställa på våra kavaletter.

Kavalett keramik

När man arbetar med kavalett keramik så hjälper de tydliga stödlinjerna, skårorna, till att centrera arbetet. En bra kavalett är ett av de grundläggande verktygen som även används till annan modellering. Vi erbjuder alltid ett urval av populära och prisvärda bordskavaletter av bra kvalitet.

 

Vad är skulptering?

Skulptering är konsten att forma och skapa tredimensionella objekt från olika material så som lera, sten eller metall samt mycket annat. Med hjälp av olika modellerings tekniker gör skulptörer sitt konstmaterial till fina konstverk. Skulptering är en kreativ och uttrycksfull konstform som har en lång historia och fortsätter att fascinera och röra människor genom sina vackra och unika tredimensionella skapelser.

Läs mer
Stäng
Produkter