• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Tejp - Tejphållare

Här hittar du tejp till all slags inslagning, kontor, packning och blomtillverkning. Prisvärda tejphållare och reservdelar till dem. Det finns många tejphållare och tejprullar med olika mått och för olika behov.

Populära produkter

Målartejp

Målartejp eller maskeringstejp som det även kallas, används för att maskera olika områden så att färg inte sprider sig in där färgen ej ska vara. Målartejp ska oftast avlägsnas direkt efter målning. Man kan även vänta tills färgen torkat helt, men med denna metod riskerar man att stora flagor dras bort när man avlägsnar tejpen. En annan nackdel kan vara att tejpen fastnat för hårt. Eller att klistret bränner fast om solljus träffar målartejpen.

Hur man väljer att göra är även mycket beroende på vilken färg man använder. Ett tips som faktiskt gäller det mesta inom färg är att prova på ett område där det går att ångra sig. Kanske på undersidan av en möbel eller på ett område som ska slipas.

Tejphållare

En tejphållare är ett oumbärligt hjälpmedel. Speciellt när man ska tejpa mycket. De flesta av oss har säkert suttit och försökt slå in ett paket och hållit omslagspappret med en hand och samtidigt försökt dra av en tejpbit från tejprullen med den andra handen. Vilket har resulterat i att den lilla plast tejphållaren följt med upp i luften utan att ge en möjlighet att dra av tejpen. Det man behöver är en rejäl tejphållare. Den ska vara tung och stabil om man med en hand enkelt ska kunna dra av tejpen. 

Många av bords tejphållare har möjligheten att även skruvas fast på arbetsytan. Eller så kan man fästa en bit kardborreband under så att man kan flytta den mellan de olika platser man kan tänkas behöva tejphållaren på. Om man inte har möjlighet eller vill göra en permanent fastsättning av tejphållare så är det enda kvarvarande alternativet att köp en tung och stabil tejphållare. 

Många av våra tejphållare har även en vändbar rivyta som ger möjligheten att förlänga livstiden på tejphållaren. Det man bör tänka på är att rengöra rivytan ofta så att tejprester och tejplimmet inte hindrar avrivningen av tejpen. Det går även att vässa taggarna till viss del. Rengöring görs enklast med t-sprit och papper.

Ska man slå in stora paket så erbjuder vi även kvalitativa packtejpshållare eller packtejpsdispenser. Dessa är avsedda för enhands arbete och med övning så finns det få saker som kan ge så mycket tidsvinst som en bra och kvalitativ packtejpshållare.

Scotch tape

Scotch tape är enligt många Rolls Royce bland alla tejpsorter. Scotch kan man lita på och man vet att oavsett vilken tejp man köper av dem så är den lägsta nivån ovanligt hög. 3M är företaget som tillverkar Scotch tape. Deras produkter känns igen på den skotskrutiga designen och det röda 3M. Ett otroligt stort företag som tillverkar hela 50000 produkter. Företaget startades redan 1902 och kom till Sverige först på 1960 talet.

Scotch magic 810 och Scotch 508

Den absolut populäraste tape sorten i vårt sortiment är Scotch magic 810, en tejp som blir nästintill osynlig efter att man gnuggat fast tejpen och som både är fotosäker och skrivbar. Den kostar en hel del men smakar det så kostar det! Detta är ingen tejp man använder i det vardagliga utan det är en pålitlig tejp som klarar många års förvaring och ändå går att lita på.

Scotch 508 tape är den tejp som de flesta har använt men ofta inte vet om det. En bra allround tape som bara fungerar och håller utan att man behöver tänka på den. En bra tejp som inte gulnar, klistrar bra, håller länge och är genomskinlig. Ett lysande alternativ för hem och kontor.

Kontorstejp

Vi har ett stort sortiment av tejp för både kontor och hem. Om du är ute efter billiga och prisvärda kontorstejp så finns här allt för dig. Det finns tejp för special projekt och för det vardagliga arbetet på kontoret. Kombinera tejp inköpet med en bra tejphållare eller tejpdispenser. Tänk på att noga tänka igenom vilket syfte du har med ditt inköp så att du blir nöjd med ditt köp. Kundtjänst finns alltid här för dig om några svåra frågor uppkommer.

Tejprulle

En tejprulle är inte alltid lik en annan tejprulle. Det finns många olika rullstorlekar och användningsområden. Den vanligaste tejprullen för hemma bruk har måtten 19 millimeter gånger 33 meter. Denna tejp finns i många olika packstorlekar och med olika egenskaper så som arkivsäker eller osynlig.

Den större sortens tejprulle har en inre diameter på 75 millimeter. Denna tejprulle innehåller vanligtvis cirka dubbelt så mycket tejp per rulle och minskar frekvensen av byten till hälften. En annan fördel är att avdragningen av tejp från tejprullen blir mindre ryckig än med de små vanliga tejprullarna. Det kan också vara lite enklare att byta rulle då det är större mått på både tejphjulet och tejpen vilket gör att man har rejälare saker att arbeta med.

Läs mer
Stäng
Produkter