Ljusformar

Ljusformar Gjutform Ljus

Ljusformar avsedda för att gjuta ljus. Ljusformar av slagtålig plast med bra betyg från våra kunder. Endast avsedda för ljustillverkning. Formarna har tätningspackning men veknål, ljusveke släppspray och tätningspasta köpes separat. Ljusformar av silikon har många fördelar och möjliggör detaljerade gjutna ljus. Vi har även värmeljusformar.

Populära produkter

Ljusformar för ljustillverkning

Fantastiska former för unika ljus. Används mest till gjutmassa, men även bivax, paraffin och stearin för stöpning går att använda. Se till att rätt anpassad veke används. Så att ljuset brinner på rätt sätt. Använd släpp spray så lossnar ljusen mycket enklare ur ljusformarna. Tätningspasta för ljusformar används för att inte ljusmassan ska rinna igenom hålet i ljusformen där veken går ut.

Ljusformar delbara

Ljusformer finns i många olika utföranden. Våra delbara ljusformar gör att du kan använda klibbigare ljusmassor och gjuta ljus med intrikata detaljer. Packning för tätning och klämmor för att hålla ihop ljusformen ingår till alla delbara ljusformar. Man bör även använda släpp spray för bästa resultat.

  gjuta ljus formar formar blockljus

Nålar till ljusform och vekcentrerare

En veknål är en nål till ljusformar som används för att centrera och spänna veken när man ska gjuta. En vekcentrerare har i princip samma funktion, men kan vara enklare att hantera, speciellt när man gjuter i  glasburkar eller i ljusglas. I en ljusform använder man tätningspasta för att den varma och lättrinnande ljusmassan inte ska rinna ut genom vekens hål i botten av ljusformen.

Tätningspasta till ljusformar

Tätningspasta används för att stoppa läckage i ljusformens hål för veken. Det är bra att använda en ganska stor klump så att pastan inte lossnar vilket gör att ljusmassan rinner ut. Det kan vara en ide att hälla lite ljusmassa i botten av ljusformen och låta stelna en liten stund innan man fyller upp formen. Tätningspastan är återanvändningsbar så länge den klibbar och fortfarande är ren.

Släppspray till ljusformar

Att försöka få ut sitt gjutna ljus ur ljusformen kan sluta med förskräckelse. Eller i alla fall men en sprucken ljusform och ett deformerat ljus. Det finns många olika små knep för att få ut ljuset. Spola varmvatten på formen så att ytan smälter. Ljuset blir dock lätt deformerat av den metoden så den kan inte rekommenderas. En annan metod är att frysa formen vilket gör att den lättare spricker. Den enligt oss enklaste och bästa metoden är att använda krympande stearin och släppspray till ljusformar samtidigt. Både hängsle och skärp!

Silikonformar för Ljusgjutning - Skapa unika ljusdekorationer

Med en silikonform för ljusgjutning kan du skapa unika och personliga ljus med enkelhet. Silikonen är mjuk och flexibel vilket möjliggör mycket detaljer i det gjutna ljuset. Du kan enkelt gjuta ljus i mängder av former och storlekar. Det finns allt från abstrakta mönster till specifika figurer och symboler i vårt sortiment.

Gör din egen unika ljusdekoration med en silikonform för ljusgjutning!

   

Produkter