• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Trälim

Trälim för inomhusbruk och utomhusbruk. Avsedda för skol och hobbybruk samt byggnation. Läs respektive produktbeskrivning för närmare information. För att se hela vårt enorma sortiment av lim och tejp klicka på den blå länken.

Populära produkter

Trälim torktid

Trälim är ett lim designat specifikt för att användas för att limma trä mot trä. Trälim används ofta av skolor och liknande institutioner, och anses generellt vara säkert för barn. De flesta trälim vi erbjuder är CE-märkta, det vill säga att det uppfyller EU:s hälso-, miljö- och säkerhetskrav.

Flertalet sorters trälim är faktiskt inte specifikt trälim, utan fungerar även till att limma exempelvis papper, papp, textil, sten, glas, mossgummi, med mera. Dessa limsorter brukar kallas skollim eller hobbylim.

Torktiden varierar kraftigt beroende på en mängd olika faktorer. Värme, lim mängd som används, fuktighet och vilken sorts trä som limmas samt hur mycket detta träslag suger åt sig av limmet. Det finns trälim som torkar på allt mellan 10 minuter till 36 timmar. 

Trälim utomhus

När man använder trälim utomhus så bör man inte limma i direkt solljus och man bör också veta med säkerhet att det inte kommer att regna innan limmet har torkat fullständigt. De flesta trälim är vattenlösliga och kan rinna och / eller tappa sin förmåga om den blir blöt innan genomhärdning har skett. Att tänka på är att inte alla trälimssorter tål utomhusmiljö. Tillverkarna Danalim och Knorr Prandell tillverkar bland annat trälim. De erbjuder vitt trälim för både inom- och utomhusbruk. Man måste se till att, utomhus såväl som inomhus, ytan man limmar på är ren, torr och fri från olja, färg, eller annat smuts – för högsta möjliga styrka och livslängd. Alla våra trälim blir genomskinliga efter torkning.

Laga jack och hack med trälim

Trälim kan användas till mycket, inte bara för att limma ihop saker. Om man exempelvis ska måla på en träyta, men den är hackig och skadad, så kan man använda trälim som spackel. Använd en spackelspade och skrapa ut lim så att det går ner i alla håligheter. Trälimmet kommer att fylla igen eventuella hål och hack, och kommer efter torkning nästan vara som en del av det ursprungliga träet. Sandpappra och sen är det bara att börja måla!

Till djupare hack så går det bra att använda slipdammet från samma trä som man ska laga utblandat med trälim till en pasta. Spackla sedan igen hålet med trälimspastan. Detta kan man göra flertalet gånger beroende på hur mycket pastan sjunken ihop efter att den har torkat. Resultatet blir att man får en lagning med nästan samma färg som träet. Denna ytan går sedan att lacka eller måla om man så vill.

Läs mer
Stäng
Produkter