• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Gjutning - Modellering - Inspiration

Här finns inspiration och steg för steg beskrivningar på många roliga projekt som visar hur du utför en mängd olika tekniker. Tänk på att du inte behöver följa instruktionerna till punkt och pricka, utan att det mest handlar om att lära sig just tekniker, och att få inspiration till fortsatt gjutning och modellering.

Gjutning modellering - Inspiration

Gjutning är en hobby som har använts i århundraden för att skapa allt från skulpturer och ljus till smycken och trädgårdstomtar. Det är en process som innebär att man häller i ett flytande material, som betong, lera eller ljusmassa, i en form för att skapa ett objekt.

Det finns många sätt att använda sin kreativitet genom gjutning. En populär teknik är att använda olika gjutformer för att skapa unika konstverk. Som exempel så kan man kan skapa en ljusstake av betong som har en unik form genom att gjuta betongen i en handgjord form eller en silikonform.

Lera inspiration

Lera är ett av de mest flexibla och mångsidiga materialen man kan arbeta med inom konst och hantverk. Det går att skapa praktiskt taget vilken form som helst, genom att modellera eller gjuta lera, allt från enkel plattrelief till tredimensionella skulpturer. Ett av de bästa, billigaste och enklaste sätten att hitta inspiration för att arbeta med lera är att titta på naturen. För exempel man kan skapa en skulptur som representerar sitt favoritdjur eller en blomma, eller så kan man använda naturliga former som inspiration för en abstrakt skulptur. Oftast så blir även resultatet bättre när man gillar det man vill skapa.

Ytterligare en bra källa till inspiration kan vara att experimentera med olika sorter av lera, som drejlera, stengodslera eller polymerlera. Varje typ av lera har sina unika egenskaper och kan därför erbjuda nya möjligheter för kreativiteten att flöda fram!

Gör en unik betong ljusstake

Betong är ett tungt och slitstarkt material som ger dig en värld av möjligheter. En av de mest populära användningarna av betong inom gjutningshantverk och design är att skapa ljusstakar.

För att skapa en egen betongljusstake behöver du ha en form samt betong och ljus. Du kan använda färdiga silikonformar eller skapa din egen form av papper eller till och med sand. När formen är inköpt eller tillverkad, blandar du betongen och häller den i formen. Sedan placerar du ljuset i mitten av formen och låter betongen torka. När betongen har torkat helt, kan du ta bort formen och ljuset och du har förhoppningsvis en vacker handgjord ljusstake.

Betongljusstakar ger inte bara ett unikt och robust utseende i ditt hem, de är även hållbara och håller i väldigt många år. Du kan också lägga till färg i betongblandningen för att skapa ljusstakar i olika nyanser, eller använda tekniker som betongslipning för att skapa unika mönster och texturer på betongljusstakarnas yta.

Advent Ljus Betong 

 

Tvåltillverkning Tips och Inspiration

Tvåltillverkning Inspiration

Tvåltillverkning är ett gammalt hederligt pysselprojekt som är både roligt och användbart! Gör tvål med färger som gjuts i fler lager av olika nyanser. Ett annat tips är att blanda torkade blommor, växter eller kryddor i tvålmassan, och färga och tillsätta ljusdoft! Du hittar mer tvåltips i bloggen: Tvåltillverkning för nybörjare.

 

Vill du komma tillbaks till huvudkategorin pyssel.

Läs mer
Stäng
Produkter