• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Julkort Pyssel

Julkort Pyssel Pyssla Egna Julkort

Pyssla egna julkort i år. Med en bra kortstomme och matchande kuvert har du en perfekt start för dina handgjorda julkort. Dekorera efter egen fantasi med julblommor, julklistermärken, dekorationstejp, julpaljetter m.m. Se alla våra juldekorationer. Vem uppskattar inte ett personligt tillverkat julkort med extra mycket omtanke?

Populära produkter

Julkort pyssel barn

Julkort pyssel med barn är en rolig och givande aktivitet inför advent och jul. Barn från alla åldrar kan bidra med tips och idéer till årets julkortstillverkning. Att göra egna julkort med små barn kan vara en utmaning även för den mest rutinerade pyssel-föräldern. Men det behöver inte vara så svårt. En enkel stans med julmotiv är både roligt att använda för barnen, och blir en dekorativ detalj som du sedan kan limma fast på en kortstomme. Utstansade gröna granar eller röda hjärtan är perfekt till barnens enklare julkort. Julkort pyssel för barn. Detta blir ett bra alternativ till julklistermärken. Många barn gör julkort på förskolan eller fritids, och visar stolt upp kreativa julkort som ska pryda kylskåpet under hela juletiden. Eller så hamnar julkortet i brevlådan hos mor- eller farföräldrarna, som garanterat kommer att bli en mycket uppskattad gest! Pyssla julkort med barn. Behöver du ytterligare inspiration till jul pyssel så har vi en hel del enklare tips om hur man bland annat dekorerar julpyssel dekorationsföremål.

Egna julkort pyssel

Visste du att julkort skickades redan på 1800-talet? Första upplagan av julkort trycktes i 1000 exemplar i England, och färglades för hand. I början skrev man inte God Jul på sina julkort, vilket vi numer är vana vid, utan "Fridfull jul", "Fröjdefull jul" och "Glad jul". Ofta lämnade man julkorten för hand, till grannar, familj och vänner. Så småningom blev julkorten mer och mer avancerade, med glitter, band och fina embossade relieftryck. Mot slutet av 1800-talet fick Postverket kalla in extrapersonal under december månad, eftersom populariteten av julkortsutskick ökade. Nu, över 100 år senare, skickas fortfarande julkort i ganska stor utsträckning, uppåt 20-40 miljoner i Sverige varje år. Men hur många av dessa är handgjorda? Att pyssla egna julkort har aldrig varit mer rätt i tiden. Ett roligt, rogivande, kreativt och uppskattat julkort pyssel för både stora och små. Att göra egna julkort pyssel är inte svårt, och behöver inte vara särskilt avancerat. En kortstomme i julröda papper, gärna dubbelvikt, är en bra början. Dekorera ditt kort med julpyssel papper, juldekorationer DIY, glitterlim, röda julband, och julklistermärken eller halvpärlor. I vår blogg finns mängder av inspiration till egna julkort pyssel, kristinasscrapbookingblogg.se. Matcha med ett julrött kuvert och sätt gärna några julklistermärken på utsidan. Voilá! Ett alldeles eget, handtillverkat julkort.

Pyssla julkort

När pumporna från halloween har ruttnat utanför dörren, och höstmånaden oktober övergår i november, är det många som börjar känna julens närvaro nalkas. Det är en ganska hektisk tid fram till jul, även om julstök och julklappsinköp är en mysig, och efterlängtad tradition för många. Också var det ju det här med julkort. Ska du samla familjen i vardagsrummet för årets julfoto, iförda tomtemössor och tomtekläder, framför den alltför tidigt klädda julgranen, och trycka upp 50 kopior på postens vykortstjänst online som automatiskt skickar ut en julhälsning till släktens brevlådor? Eller ska du för en gångs skull ta en paus i julstöket, sitta ner en stund med ditt pyssel och själv skapa personliga, unika julkort till nära och kära? Kanske tillsammans med några andra familjemedlemmar, med en kopp glögg och julmusik på Spotify. Tillhör du kategorin som börjar sin julkortsproduktion redan i augusti, för att hinna pyssla julkort till så många som möjligt? Eller börjar du pyssla julkort en bra bit in i december och googlar vilket sista datum posten har för utskick med julfrimärken? Du tillhör kanske kategorin som postar julkorten 23 december, och tänker "jag kan skylla på långsamma snigelposten när julkorten dyker upp hos mottagaren i mellandagarna..." Oavsett vilken kategori du tillhör, är du varmt välkommen att få tips och inspiration hos oss på Kristinas Scrapbooking. Glöm inte att det ska vara roligt att pyssla julkort! Inget måste och inget tvång. Vissa av dina tilltänkta mottagare kanske uppskattar ett handgjort kort mer än andra. En kär gammal vän eller släkting som blir berörd av att du avsatt din värdefulla tid och gjort ett hantverk för dennes skull. De andra mottagarna kan nöja sig med kopior från postens vykortstjänst. Handgjorda julkort ska uppskattas! Hann du inte posta julkorten i tid, kan du alltid åka hem till mottagaren och dekorera brevlådan med en LED-ljusslinga, och lägga ditt julkort i lådan. 

Julkort med passepartout

Hos oss på Kristinas Scrapbooking hittar du inte bara julkort i rött, grönt och naturfärgat kvist, utan även passepartout med fin guldkant. Passar lika bra till fotografier, som till en vacker inramning av handgjorda små änglar och virkade pärltomtar. Vi har också hjärtformade kort, etiketter och tags för julklappar, glittrande julkort, och prisvärda storpack med både kort och kuvert. Missa inte att köpa årets julstämplar med god jul-texter och söta julmotiv.

Göra egna julkort

En enkel beskrivning på att göra egna julkort, som också passar sig för julkort med barn.

Julkort Pyssel

1. Du behöver en kortstomme som bas, gärna julröd.
2. Klipp eller skär ut ett vitt ark, som limmas ovanpå det röda.
Pyssla egna julkort

3. Klipp ut 3 "julklappar" i mönstrat julpapper och limma fast i nedre delen av kortet. 
julkort pyssel barn

4. Klipp ut 3 snören av rött satinband 3 mm, och limma fast på julklapparna. Knyt tre rosetter och klistra även fast dessa.
egna julkort pyssel

5. Klistra fast en god jul stickers överst.
julkort barn pyssel

KLART! Här är också en variant där julklapparna är staplade på varandra.
Pyssla julkort Pyssla egna julkort med barn

Som du ser, kan du med enkla medel göra fina, personliga julkort det här året!

Läs mer
Stäng
Produkter