• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Färgpennor för barn och vuxna

Färgpennor för barn och vuxna

Caran d'Ache, Colortime, Bic Kids, Lyra, Giotto bebe - bra kvalitet

Färgpenna, en penna av trä med ett kulört stift som inte kladdar och smetar. Ofta populär för barn, men har på senare tid fått en ny renässans tillsammans med målarböcker för vuxna. ​Färgpennor finns i mängder av färger, och olika tjocklekar på spetsen och är det perfekta valet för att skapa skuggningar och toningar på dina färgteckningar. En stor fördel med färgpennor, är att du kan rita väldigt tunt och ljust genom att trycka lite lätt, men färgen kan också framträda mer och mer ju hårdare du trycker pennspetsen mot papperet.

Populära produkter

Färgpennor för konstmålning

För bästa resultat ska du söka efter högpigmenterade färgpennor med mjukt stift. Pigment kallas det material i pennan som utgör färgen, resten är bindmedel. Ju mer pigment desto bättre färg ger pennan. 

Flera pennor är vattenlösliga och kan arbetas samman till olika nyanser med en nästintill osynlig övergång då du bearbetar ytan med vatten. Man kan också använda vaselin och arbeta ihop olika pennfärger med en såkallad stumppenna. Det är en vit penna av ihoprullat papper, som används till blandning av färger när du till exempel vill ha skuggor och lyster på en blomma eller blad. Se inspirationsfilmer på Youtube!

Hos oss hittar du allt ifrån billigare storpack till högkvalitativa bra konstnärspennor. Vi har mängder av olika set. De flesta färgpennorna är suddbara om du väljer att måla med lättare tryck på spetsen. 

Färgpennor colortime barnfärgpennor colortime vuxnafärgpennor colortime brafärgpennor colortime i set

Läs mer
Stäng
Produkter