• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Torrpastellkritor

Torrpastellkritor Soft Pastell Kritor

Torrpastellkritor - fixativ - knådgummi

Med dessa mjuka pastellkritor från Gallery skapar du vackra konstverk med mjuk lyster. Färgskimmer och skuggning uppnås med lätthet. Perfekt även för skuggning av lera. Välj färgtoner efter humör och favoritmotiv. Du använder fixativ för att bevara ditt alster och knådgummi för att radera eller mjuka upp ditt målade verk.

Populära produkter

Soft Pastel eller Torrpastell?

Soft Pastel är det engelska namnet, medan det svenska namnet är torrpastell. Precis som namnet beskriver, är torrpastellkrita en torr krita, som är uppskattad av såväl erfarna konstnärer, som hobbymålare. Torrpastell kan finnas som hårda pasteller, eller mjuka. Hårda pasteller har lite mindre färgpigment i sig än de mjuka, men desto mer bindningsmedel. De passar bäst till mer detaljerade målningar, där tydliga streck och former kräver skärpa. De mjuka pastellerna är mer diffusa och flyktiga.

Torrpastell kritor

Vi säljer Mungyos populära "Gallery Soft Pastel", som är en pastellkrita av studiokvalitet. Dessa pasteller är mjuka, i en bekväm, fyrkantig form, med hörn som är perfekta för detaljerade arbeten, eller plana sidor som är idealiska för skuggning på större ytor. Ett idealiskt medium för alla pastellkonstnärer. Tillverkade av finaste pigment och kalciumkarbonat. Färgpigmentet är pulvriserat, och håller ihop med bindningsmedel. Redan när du öppnar din låda med torrpastellkritor från Mungyos Gallery, märker du den fina kvalitén. Varje krita ligger tryggt förvarat i en ficka av skumgummi för att transporteras säkert hem till dig.

Torrpastell teknik - Blanda enkelt

Att behärska konsten "torrpastell målning" innebär övning, övning och åter övning. Men oroa dig inte, det är riktigt roligt, och man kan snabbt avancera från enklare metoder av abstrakt, blurrig konst, till mer detaljerade motiv som kräver noggrannhet och tålamod. Färgerna är blandbara och du kan enkelt blanda två färger med t.ex. stencil pensel, blending brush, eller en stompf (skuggpenna). Färgkritan lägger sig ovanpå pappret, och ju mer du trycker/ritar, desto mer pigmentpartiklar släpper kritan ifrån sig. Det fungerar alldeles utmärkt att måla med torrpastell på mörkare underlag.

Torrpastellkritor

Du missar väl inte att vi har ett ännu större utbud av kritor?

Läs mer
Stäng
Produkter