Akrylpärlor

Akrylpärlor Akrylpärlor Armband
Akrylpärlor i underbart vackra, klara färger och fantastiska matchande paket. Kristinas scrapbooking har även härliga akrylpärlor i mjuka, dova nyanser som passar alla tillfällen, och många olika sorters elastisk tråd för smyckestillverkning. Köp pärlor hos oss till ett bra pris och med öppet köp.

Populära produkter

Akrylpärlor Rosa Armband Pyssel Akrylpärlor Smyckestillverkning Akrylpärlor Smycke Rosa

Se inlägg om somriga armband i bloggen!

Akrylpärlor tillverkning och bearbetning

Akrylpärlor är en slags plast. I Sverige idag finns det ca 700 olika sorters plaster. Polymetylmetakrylat är det korrekta namnet. Akrylplast är samma sak som plexiglas och har därmed samma egenskaper. Det är ursprungligen ett genomskinligt material som är lätt att färga vilket gör det ovanligt väl lämpat till tillverkning av akrylpärlor. Det har också bra ljusegenskaper så det går att tillverka facetterade pärlor med en gnistrande effekt, inte helt olikt en diamant.  Akrylpärlor är tillverkade av akrylplast och är således återvinningsbara.

Akrylpärlor Smyckestillverkning Akryl Pärlor Till Smycken

Bearbetning av akryl

Det går även att bearbeta materialet akryl, men eftersom smältpunkten är förhållandevis låg, så bör all slipning och sågning ske med låg hastighet. Detta för att undvika värme genom friktion som kan göra att det smälter.

Målning är möjligt, men ytan bör sandpappras för att skapa fäste. Eftersom akrylplast är känsligt för bland annat alkohol och aceton så kan det vara problematiskt att hitta rätt färg. Det går att limma akrylpärlor med exempelvis kontaktlim om behovet skulle uppstå.
Smyckeslim Akrylpärlor i håret

Produkter