Suddgummi i olika storlekar och packantal. Suddgummi och radergummi är detsamma.
Suddigum eller suddgummi som är det korrekta uttrycket, uppfanns av den kände engelsmannen och kemisten Joseph Priestley, cirka år 1770. Han gned en bit från växten Kautschuk på ett papper med blyertsskrift och kunde konstatera att skriften försvann.
Uttrycket Kautschuk används nästan inte alls i Sverige nu för tiden. Vi säger oftast just suddgummi.
Ett radergummi fungerar ungefär så här: Man gnuggar med suddgummit över det man vill radera. De kantigare blyertskornen fastnar i suddgummits feta yta, varvid suddgummits yttersta lager lossnar. Kolmolekylerna som sitter på pappret förs över till gummiresterna.
Knådgummi är ett mjukare och formbart suddigum, som gör det möjligt att forma till vilken form som helst, och radera där det bland annat är svårt att komma åt. Det egentliga användningsområdet och den främsta fördelen med knådgummi är att det ej lämnar suddigumsrester. Används med fördel till kol och blyerts.
Raderpennor ger exakt suddförmåga och precision och det går oftast att fylla på med nytt radergummi när raderpennan tagit slut.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev - För spännande nyheter och erbjudanden
Kristinasscrapbooking.se har som målsättning att erbjuda den bästa servicen. Produkter som fungerar med bra priser. Snabbast leveranser och det mest relevanta utbudet inom scrapbooking, hobby och pyssel.
Vi arbetar kontinuerligt med att leta efter nytt material inom scrapbooking, korttillverkning, hobby och pyssel, för att bredda och fördjupa sortimentet ännu mer.