• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Gjutning - Lera - Formar

Gjutformar, gipsbindor, silikonformar, verktyg, lera och tenngjutning. Här har vi samlat både formar och verktyg med material, allt för att underlätta för skapandet! 

Populära produkter

Pyssla med gjutning

Vill du testa på att tillverka eget papper? Eller ha en mysig stund med barnen och göra lerfigurer? Eller varför inte prova på tenngjutning? Här har vi samlat både formar och verktyg med material för att tillverka inredningsdetaljer i betong, tennfigurer, täljstensformer och mycket mer. Låt fantasin flöda och arbeta med händerna! Lera, ett klassiskt pyssel för regniga dagar, för alla åldrar! Gör smycken av cernit lera, färgglada frukter och glassar av foam clay, läckra bakverk och gubbar av silk clay eller fynda prisvärd blålera till drejning! Vi har också perfekta present-kit för kreativa barn, med bl.a. Foam Clay och Silk Clay som inte kladdar eller smular.

Cernitlera

Cernitlera är en mycket omtyckt modellera inom pyssel, men också smyckestillverkning. Cernitlera är en polymerlera som genom bakning i ugn härdar och blir hållbar. Leran är lätt att forma och finns i en mängd härliga färger. Med lerformar kan du stansa utkavlad lera, och få fram små blommor och blad.

Cernitlera 10 FärgerCernitlera Forma Blad

Dreja

Drejlera är en typ av lera som främst används på en kavalett eller drejskiva, för att formge t.ex. muggar, skålar, tallrikar och vaser. Namnet kommer från processen att "dreja" eller "snurra" leran på en drejskiva, vilket gör det möjligt att formge symmetriska objekt. Lera till drejning är mycket formbart när det är fuktigt, vilket gör det lätt att formge olika sorters föremål, men hårdnar när det torkar och blir hårt som sten när det har bränts i en keramikugn.

Fimolera

Fimolera, även känd som polymerlera, är en typ av modellerings-massa som blir hård när det värms upp, vanligtvis i en vanlig hushållsugn. Fimo lera är väldigt mångsidig och kan användas för att skapa en mängd olika föremål, från smycken och miniatyrfigurer till hemdekorationer och till och med små konstverk. Fimolera finns i många olika färger och kan blandas för att skapa nya färger, ungefär som man blandar målarfärger.

Foam Clay

Foam Clay lera är ett självhärdande modelleringsmaterial med små, små frigolitpärlor, idealiskt för att klä och täcka olika föremål. Det är mjukt och lätt att forma, vilket gör det till ett populärt val för yngre inom pyssel och skapande. När foam clay leran har torkat, behåller det sin form och blir till en hård, skumliknande struktur. Foam Clay finns i en rad olika färger, och kan användas för att skapa allt från fantasifigurer och skulpturer till dekorationer och konstverk.

Foam Clay Lera För Barn Foam Clay Lera Färger

Gipsgjutning

Modellgips och gipspulver är två gipsbaserade material som används för att skapa hantverk och konstverk. Gips blandas med vatten och stelnar till en hård, hållbar yta när det torkar. Skillnaden mellan dessa två beror ofta på kvaliteten och finheten på gipset, samt de specifika användningsområden de är avsedda för. Inom just pyssel och hobby är det främst modellgips som används.

Modellgips

Modellgips är oftast finare i konsistensen jämfört med vanligt gipspulver. Det används främst för fina gjutningar och mer detaljerade figurer och föremål. Vi har modellgips Cera-mix i tre olika utföranden: Standard, Super och Exklusiv. Alla tre har olika egenskaper, torktid och hårdhet beroende på just dina önskemål. Vi har också klassisk modellgips för gipsformar som barn kan gjuta, för att sedan måla med hobbyfärg.

Modellgips Cera mix

Gipsbindor

Gipsbindor är mycket användbara inom pyssel och väldigt populärt runt halloween, då man kan göra klassiska spöken av gipsbinda och ett frigolithuvud. Gipsbindor kallas även gipsgaze, gipsgasväv, gipslinda eller gipsrullar. De är gjorda av en binda som är impregnerad med gips och som aktiveras när den blötläggs i vatten. Gipset kan sedan formas runt ett föremål och blir hårt när det stelnar. Gipsbindor är utmärkta för att skapa tredimensionella skulpturer, eller ansiktsmasker till teater och maskerad. Kom ihåg att skydda arbetsytan och använda engångshandskar när du jobbar med gips.

Gipsbindor  Gipsbindor Pyssla Spöken

 

Gjutformar

Gjutformar till gips, betong, resin, tvål eller mixed media paste. De flesta av våra gjutformar är tillverkade av plast och går att använda till många olika sorters gjutning. Skapa detaljrik och vacker struktur på dina alster med Texture Impression Mould från Stamperia. Gjutformar används i en mängd olika sammanhang, inklusive konst, hantverk, pyssel, mixed media, bakning m.m. Hos oss på Kristinas Scrapbooking Pyssel & Hobby finner du formar för gjutning till bra priser och med snabb leverans.

Lerformar

Våra lerformar till barn finns i glada färger, med spännande former och uppskattas från den yngsta skaparen till den äldre formgivaren. Forma vackra bakverk i lera, söta djur och figurer eller tryck ut stjärnor och hjärtan från lera och låt torka. Våra lerformar går bra att använda till pepparkaksbaket också. I vissa set med formar för lera ingår också kavel.

Lufttorkande lera

Vår lufttorkande lera från italienska tillverkaren Primo har alltid varit en storsäljare hos oss. Det är förståeligt med tanke på lerans mångsidiga egenskaper och kvalitativa sammansättning. En mycket användarvänlig hobbylera som ligger bra i pris och du får mycket lera för pengarna. Den lufttorkande leran från Primo behöver inte brännas i ugn, och gör den därför mycket populär för alla. Torktiden varierar, beroende på storlek och tjocklek, men normalt 1-2 dagar. Denna lera är också CE-märkt. 

Lack till lera

Skydda dina lerfigurer med lack till lera. Med rätt lack kan du inte bara förbättra utseendet på ditt konstverk, utan även skydda det från skador och slitage. Fimo och Cernit är två märken som har tagit fram egen lack för lera. Deras lack till lera är utformade för att binda perfekt med deras polymerlera, vilket ger ett jämnt och hållbart resultat. Men det bästa med dessa produkter är att de också fungerar på de flesta leror av andra märken. Detta gör dem till ett mångsidigt val för alla dina projekt i lera.

Lack Till Lera

Kavalett till skulptering med detaljer

En kavalett är en slags typ av drejskiva, men utan motor, som som man kan använda när man skulpterar och modellerar med lera. Den gör att konstnären kan snurra sin skapelse och arbeta från alla vinklar och ger hög precision och möjlighet till jämna detaljer. Detta hjälper till att skapa mer balanserade och symmetriska konstverk.

Ostvax för kreativa skulpturer

Till trots sitt namn används ostvax inte bara till att skydda ostar. Det är också ett trevligt, flexibelt och lättarbetat material som används för att skapa detaljerade skulpturer och modeller. Dess glansiga yta ger en attraktiv finish ochvilket gör det till ett populärt val bland konstnärer, hantverkare och pysslare.

Papier maché för både barn och vuxna

Papier maché är en mångsidig material somman kan göra av rivna papper blandade med något slags bindemedel, vanligen lim eller tapetklister. Det är jätte lätt att jobba med och kan formas i nästan alla former. Det gör det perfekt för att skapa allt från små dekorativa objekt till stora konstinstallationer. Ett populärt pyssel för både barnen samt de vuxna.

Papperstillverkning ger unika samt vackra handgjorda papper 

Papperstillverkning är en konstform där man skapar sitt eget unika papper. Genom att lägga till olika färger, texturer och mönster eller blanda in naturmaterial så som små blomblad eller bladguld kan du skapa papper som är helt unika samt mycket vackra. Det är ett perfekt pyssel att kompletera med scrapbooking och korttillverkning.

Paverpol ger hållbara konstverk som man kan ha utomhus

Paverpol är en slags textilhärdare som används för att skapa robusta och väderbeständiga konstverk som också kan anvädas utomhus. När det appliceras på tyg blirdet hårt. Detta gör Paverpol perfekt för att skapa allt från skulpturer till dekorativa prydnandssaker. Se hur du skapar häftiga byxkrukor av paverpol i bloggen!

Paverpol Skulptur Byxor Paverpol Byxkruka

Sandlera - Skoj till både barn och vuxna

Sandlera Sandy clay är ett roligt material som kombinerar det roliga av lerskapande med en unik känsla som liknar sand. Det är enkel att forma och modellera, vilket gör det roligt och engagerande för både barn och vuxna att skapa allt från små figurer till större skulpturer. Kanske ett av de roligaste pysslen som man kan göra med sina barn. Det går att göra extremt avancerade skapelser. Dessvärre, eller kanske tack vare att Sandy Clay sandlera inte går att spara så varar detta roliga material länge och blir även billigt att använda  i längden.

Silikonformar gör gjutandet enklare

Silikonformar är ett ganska nytt verktyg för de som hållit på med pyssel länge. Det är perfekt för alla som vill skapa precisa och detaljerade avgjutningar. Silikonformar är flexibla, slitstarka och icke-klibbiga. Detta gör dem idealiska för att skapa allt från gips och betongdekorationer till att gjuta ljus. Hållbart och prisvärt!

Silk clay för mjuka och färgglada pyssel

Silk clay är ett roligt lermaterial som är både mjukt och flexibelt. Det är lätt att arbeta med och passar bra för barnlek då det är självhärdande, vilket gör det perfekt för att skapa allt från små roliga figurer och leksaker till stora konstverk. 

Tenngjutning - Stöp nyårskrona eller skapa smycken samt prydnadssaker

Tenngjutning är den enklaste metallen att skapa i. Med sin låga smältpunkt ppå ca 230  grader celsius så finns allt man behöver hemma hos alla. Detta gör det ovanligt enkelt att skapa allt från vackra smycken till kostverk. Med rätt utrustning och teknik kan alla göra vackra skapelser med tenngjutning. Se hur du stöper nyårskrona på nyår i vår blogg!

Tvåltillverkning som handgjorda presenter

Tvåltillverkning är en rolig och givande hobby för alla som vill pyssla. Gör dina egna unika handgjorda tvålar med härliga dofter och vackra färger. Handgjorda tvålar är perfekta presenter som nog uppskattas av de flesta.

Täljsten - Det enklaste stenmaterialet att skapa med

Täljsten är ett mjukt och lättbearbetat stenmaterial som är perfekt för skulptering. Dess fanststiska naturliga färger gör alla täljstenskostverk unika. Med täljsten kan du skapa allt från små prydnadsföremål eller smycken till stora skulpturer.

Betonggjutning - Stabila och hållbara konstverk i trädgården eller inomhus

Betonggjutning ett roligt pyssel som låter dig skapa robusta och hållbara konstverk för både inomhus- och utomhusbruk. Man kan göra små trädgårdsdekorationer och fågelbadoch till och med stora saker som möbler eller bänkskivor. Med betonggjutning kan alla skapa. Betong är även ett förlåtande material som inte behöver vara helt slätt eller jämnt för att vara ett lyckat konstverk.

Lerverktyg är oumbärligt om man vill skapa avancerade konstverk av lera

Lerverktyg är ett måste för alla som vill skapa detaljerade och proffsiga lerarbeten. Det finns många olika modelleringsverktyg och skärverktyg som miretter, kavlar och spatlar. Verktygen hjälper dig att forma, släta ut och lägga till fina detaljer i leran. Med rätt lerverktyg kan du ta dina konstverk till nästa nivå!

Pearl Clay ger glänsande lerskapelser

Pearl Clay är ett roligt och unikt lermaterial som ger dina konstverk en anna dimension. Den innehåller små akrylpärlor som reflekterar ljuset och ger möjlighet att göra ett jämt lager med en unik textur. Pearl Clay är självhärdandeoch lätt att arbeta med. Det är också ett roligt komplement till andra självhärdande leror.

Soft Clay till barn

Soft Clay modellera är ett mycket mjukt och lättbearbetat lermaterial. Det är kanske mest anpassat för barn då det är en billig modellera som går att återanvända om och om igen. Det går också bra att blanda färgerna så att man får fram andra roliga färger. Förvaras i lufttät påse eller burk.

Tips och inspiration för kreativa pyssel inom gjutning och modellering

På Kristinas Scrapbooking har vi samlat en mängd med tips och inspiration för alla dina kreativa pysselprojekt. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren konstnär, har vi något för dig. Här hos oss kan du hitta idéer och steg-för-steg-instruktioner för hobbyprojekt inom gjutning och lera som använder alla våra roliga konstmaterial.

Vi strävar efter att inspirera och uppmuntra kreativitet och vi är fyller kontinuerligt på med nya tips och ideer som kan hjälpa pysslaren att få inspiration.

Läs mer
Stäng
Produkter