Tvåltillverkning

Tvåltillverkning Tvåltillverkning Soap Making

Tvåltillverkning

Tvåltillverkning har länge varit en populär hobby för hemma-pysslare och gör-det-självare. Du kan använda figur-formar, eller bas-formar, som till exempel cirklar, kvadrater och rektanglar. Du kan hälla i färg, doft och dekorationer, och ge bort dina tvålar i vackra presentförpackningar. En perfekt gåva till nära och kära!

Tvåltillverkning som var förr!

Glöm bort dem tråkiga, flytande tvålarna i dem minst lika tråkiga plastförpackningarna och skapa egendesignade, vackra och väldoftande tvålar som pryder ditt badrum. När du testat första gången kan vi nästan garantera att du inte kommer gå tillbaka till färdigköpta tvålar. Processen kan tyckas överväldigande till en början, men när du väl har gjort dina första tvålar kommer det att kännas mycket lättare. I själva verket är det ganska enkelt att göra din egen tvål och processen har bara några få steg från början till slut.

Tvåltillverkning ur ett historisk perspektiv

Man tror att de allra första tvålarna skapades i Mesopotamien för omkring 5000 år sedan, då genom att koka animalisk fett tillsammans med vatten och lut, ett frätande ämne som kommer ifrån träaska. Resultatet blev en oljig och illaluktande sörja som fungerade bra till att tvätta kläder, men som inte alls kändes bra mot huden och dessutom ofta var frätande!

Tvåltillverkning - hur gör man?

Steg 1: Förbered formen.

Steg 2: Smält massan i ett vattenbad i 70-75 °C eller i mikrovågsugnen.

Steg 3: Lägg i torkade blommor, kryddor, färg och dofter, häll sedan tvålmassan i formar och låt stelna i 7-8 timmar på en sval plats.

 

Ge bort hemmagjorda tvålar i present

Slå in dina handgjorda tvålar i cellofan. Dekorera med tårtpapper och vackra band.
Du kan också använda clearstamps för att få motiv på dina tvålar.  

 Tvåltillverkning, muffinstvål  Tvåltillverkning  

Vill du komma tillbaks till huvudkategorin pyssel.

Produkter