• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Decoupagelim för Decoupage

Decoupagelim till trä Decoupagelim för decoupage på kruka  

Decoupage lim till servetter, silkespapper eller decoupagepapper. Välj mellan blankt eller matt lim. Eller varför inte decoupagelim med glitter i silver och guld? Vi har också decoupagelim till tyg som kan strykfixeras. Och glas och porslin, som härdas i ugnen i 160 grader, ca 30 minuter. Decoupagelim kan också förbättra och förlänga livslängden på modellera och barnlera som lätt kan torka och spricka med tiden.

Populära produkter

Decoupagelim - Vad är det?

Decoupagelim är ett limlack speciellt framtaget för decoupage, som går att använda både som lim och lack.
Man penslar på decoupagelim på ytan som ska kläs och lägger därefter på en servett eller annat decoupagepapper och avslutar med ett lager decoupagelim över.

Decoupagelack

Decoupagelim kan även kallas decoupagelack, båda namnen är rätt eftersom produkten är både ett lim och ett lack och vilket man väljer att använda är egentligen bara en smaksak.

Decoupage på möbler

Att göra decoupage på möbler är nog bland ett av de mest givande återbruk man kan göra. Ofta har man bestämt sig för att göra av med den fula och repiga möbeln vilket innebär att om man skulle misslyckas så är det inte hela världen. Det finns även mängder av loppisar, secondhandbutiker och begagnat sajter så som blocket. Facebook har även lokala grupper där man för en spottstyver kan finna sig en fin byrå eller vad man för tillfället råkar behöva.

Decoupage går att göra med mycket material som man redan har hemma. Serietidningar, vanliga tidningar eller servetter. Det är lättare att utföra decoupage med papper som suger åt sig och ytan blir jämnare vilket ger ett finare slutresultat. Men det går även med nya blanka papper men det kräver mycket mer arbete och noggrannhet. 

I barnrummet så har det blivit mycket populärt med decoupage med serietidningar. Om barnet gillar Kalle Anka så kan man klä möbeln med gamla Kalle serietidningar. För de lite äldre barnen så blir det ett häftigt resultat med Marvel tidningar. De är ofta ganska färgglada och lite skrikiga så det kan vara en bra idé att måla ramar runt motiven. Om tidningarna är tunna och möbeln är mörk så blir gärna slutresultat ganska mörkt. Att grundmåla möbeln i en ljusare färg ger ett ljusare resultat.

Tillvägagångssättet är enkelt. Se till att ytan är ren och behandlad så som du vill ha den. Pensla på ett lager decoupagelim med en skumpensel på ytan där du tänkt sätta fast pappret. Placera pappret på decoupagelimmet. Applicera ytterligare ett lager decoupagelim ovanpå och stryk försiktigt utåt så att det blir rakt. Gör helst detta i skugga så att decoupagelimmet inte stelnar för fort. När hela möbeln är täckt och har torkat så kan det vara en bra idé att pensla över ytterligare en gång för bättre hållbarhet.  

Decoupagelim på förvaringslådor Decoupagelim

Läs mer
Stäng
Produkter