• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Bokmärken

Klassiska bokmärken med mängder av olika motiv. Kan användas till decoupage med lim och lack, till handgjorda kort, till dekorering av askar och böcker m.m.

Populära produkter

Gammaldags bokmärken

Visste du att uppkomsten av bokmärken sträcker sig ända till början av 1800-talet? Det är främst Tyskland och England som varit de största producenterna av våra mest klassiska samlarbilder. I mitten av 1940-talet, efter andra världskriget, började intresset av bokmärken växa bland framförallt skolbarn, som bytte bokmärken med varandra likt samlarobjekt. Bokmärkena sparades, och sorterades efter motiv i specifika bokmärkesböcker.

Bokmärken med klassisk design

Många av de motiv som tillverkades för nästan 100 år sedan, är i stort sett de samma som idag. Nyproduktion givetvis, men figurerna har inte ändrats nämnvärt. T.ex. Klassiska bokmärken - Änglar på Moln. Ett återkommande kännetecken för just bokmärken, är den fint präglade ytan på det glansiga pappret. En del bokmärken är också dekorerade med glitter, speciellt gammaldags vinterbokmärken där glitter applicerades för att illustrera snö. 

Bokmärken för pyssel

Idag används bokmärken flitigt inom pyssel, korttillverkning, scrapbooking, presentinslagning och mycket mer! Bokmärken har blivit en populär detalj som ofta för minnena tillbaka till mitten av 1900-talet. Ren och älskad nostalgi, som är dekorativt till årets alla pyssel. Hos oss hittar du vackra bokmärken med vårblommor till påskkorten. Eller bokmärken med härlig retro känsla på placeringskort runt påskbordet.

Bokmärken året runt

Vi har också bokmärken med härliga sommarfjärilar, romantiska rosor, hundar, hästar och katter. Men kanske störst är ändå bokmärken till jul. Julpyssel i form av smällkarameller måste ju ha ett gammaldags bokmärke med tomtar. Eller handgjorda strutar fulla av chokladpraliner, där en julängel tittar fram på framsidan. För julpyssel har vi dessa populära bokmärken i storpack.

 

Bokmärke till barnens läsebok

Förutom söta små bokmärkesbilder på änglar och klassiska tomtar, finns ett mycket bra användningsområde för egengjorda bokmärken, nämligen som markör i din läsebok. Med cardstock och mönstrade papper, och kanske ett snyggt, färgglatt band i toppen, kan du göra ett eget bokmärke att lägga mellan sidorna. 

Bokmärken julmotiv

Här hittar du traditionella jul bokmärken med julmotiv och vintertema. Använd bokmärken istället för diecuts. Du slipper figurklippa och ofta är bokmärken glittrade eller embossade. Du kan också fästa bokmärken med decoupagelim på glas, trä, textil eller akrylplast. Perfekt till julpyssel och julkort.


Julkulor med bokmärken med julmotiv Julklappsaskar med bokmärken med julmotiv Julklappar med bokmärken med julmotiv Decoupage med bokmärken med julmotiv 

Läs mer
Stäng
Produkter