• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Naturmaterial

   

Dekorationsmaterial från naturen har alltid varit en populär pysselingrediens, och har ett brett användningsområde inom skapande och hobby. Snäckor, trä, torkad frukt och bär, löv, drivved, vackra stenar och liknande naturföremål, kan användas på tavlor, bordsdekorationer och dukning, eller varför inte till en krans på dörren?

Populära produkter

Naturmaterial - Pyssel för barn

Hur ofta stannar du upp i naturen, ser dig omkring, och insuper all naturlig skönhet och små detaljer som jorden erbjuder? Ett barn har troligtvis större förmåga att stanna upp och hitta kreativa ting i sin omgivning, som genast omvandlas till fantasifulla lekar och figurer. En kotte med pinnar kan lätt bli en av tomtens renar med horn. En samling stenar kan målas som sköldpaddor med akrylfärg. Snäckor i fina färger blir en skatt och kastanjerna under trädet bildar en befolkad by. På en skogspromenad med förskolan ser barn möjligheter i allt. Pinnar, kottar och träskivor samlas, tas med tillbaka till förskolan, och med hjälp av smältlim och lite filttyg skapas söta små gubbar. Denna kreativa skapar-förmåga försvagas ofta med tiden, men än finns det vuxna som upprätthåller fantasins naturlekar, och blandar vardagliga naturföremål med kreativt skapande. Hos oss hittar du material på vägen till en hållbar, billig och kreativ pysselstund med det som naturen erbjuder.

Naturmaterial Pyssel Naturmaterial Pyssel Figurer Måla på stenar och naturmaterial Barnpyssel Naturmaterial

 

Potpurri

Potpurri av torkade blommor ger en behaglig doft i hemmet. Att lägga en doftpåse av lavendel i garderoben för att få en fräsch och nytvättad känsla i dina kläder är ett gammalt, erkänt husmorsknep. Du kan själv göra egna doftpåsar med potpurri av våra torkade blommor. Välj mellan torkade rosor, lavendel, ringblomma eller klöver. Själva påsen kan göras av gamla dukar eller tyger av klädesplagg som inte längre används. Gärna av bomull eller linne. Fäst ett vackert sidenband om påsens överdel och knyt en rosett. Du kan också placera torkade blommor och örter i en vacker glasburk med lock som dekoration. Visste du att lavendel räknas som en medicinsk växt, vars lugnande egenskaper är muskelavslappnande och kan lösa kramper? Ringblomman sägs vara antiinflammatorisk och läkande för narig eller sårig hud. Oavsett läkande egenskaper, ger torkade blommor i ett potpurri en somrig och mild doft, som kan föra tankarna till varma sommardagar.


Naturmaterial till jul

Julpyssla med naturmaterial i år! Vi har allt du behöver till dörrkransar, adventsljusstakar och bordsdekorationer till julbordet. En klassisk, skandinavisk juldekoration innehåller kottar, anis stjärnor, kanelstänger och torkade apelsiner. En gammal sed är att pynta apelsin eller clementin med hela nejlikor, och hänga upp i fönstret eller ovanför spisen i vackra, röda sidenband. Det ger en underbar och julig doft i köket, och alla i familjen kan vara med och dekorera apelsin med nejlika. Torkade apelsinskivor kan också användas som dekoration i blomsterarrangemang till jul, eller hängandes i snöre som dekoration i fönster eller i julgranen. 

Juldekoration av naturmaterial Naturmaterial julpyssel


Pressade blommor

Pressade blommor och blad har många användningsområden. Till tvålar, i resin, vid korttillverkning, inbakat i lera, på kransar, som decoupage på ljusglas eller vid papperstillverkning, för att nämna några. Du kan gjuta sojavax eller rapsvax i glasburkar och applicera pressade blommor på utsidan av glaset med hjälp av decoupagelack för glas. Använd gärna pincett till de pressade blommorna för att inte förstöra dem vid lyft. Pressade blommor kan också användas som en vacker detalj i lera, gips eller inbakat i papier maché pulp vid papperstillverkning. 

Pressade Blommor Ljus i Glas Pyssel med pressade blommor Pressade blommor pyssel

Läs mer
Stäng
Produkter