Gipsgjutning

Gipsgjutning är ett klassiskt pyssel för både barn och vuxna! Gipsa bebishänderna, den gravida magen, ansiktet, ja, vad som helst! I den här kategorin hittar du både gips och gipsbindor samt färdiga kit till hand- och fotavtryck.

Gipsgjutning med gips från Cera Mix

Att gjuta gips är både roligt och resultatet blir väldigt snyggt! Tänk på att välja rätt gips-mix för ditt ändamål. Torktiden på Cera mix modellgips är ca 30 minuter. Modellgips Cera mix Standard blir ljusgrå, och härdas efter ca 5 dygn. Därefter kommer Cera mix Super, som är ca 6 gånger så hård som standard. Härdas efter 8 dygn. Vill du ha en väderbeständig gips-mix som håller i ur och skur, väljer du Cera Mix Exclusive, som är ca 30 gånger så hård som Standard, och blir helt vit.

Den härdas efter ca 8 timmar.

Gipsbindor

Gipsbindor kallas även gipsgaze och dem används bland annat för att bygga lager till skulpturer. Mycket lättarbetat och torkar snabbt. Utmärkt för att göra masker och för att vira runt modeller gjorda av nät. Allt du behöver göra är att blöta gipsbindorna och sedan forma den runt önskat föremål.

Produkter