• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Gipsgjutning

Gips är ett klassiskt pyssel för både barn och vuxna! Gipsa bebishänderna, den gravida magen, ansiktet, ja, vad som helst! I den här kategorin hittar du både gips och gipsbindor samt färdiga kit till hand- och fotavtryck.

Populära produkter

Gipsgjutning med gips från Cera Mix

Att gjuta gips är roligt och resultatet blir väldigt snyggt! Tänk på att välja rätt gips-mix för ditt ändamål. Torktiden på Cera mix modellgips är ca. 30 minuter. Modellgips Cera mix Standard blir ljusgrå, och genomhärdas efter ca. 5 dygn. Därefter kommer Cera mix Super, som är ca. 6 gånger så hård som standard. Den genomhärdas efter ca 8 dygn. Vill du ha en väderbeständig gips-mix som håller i ur och skur väljer du Cera Mix Exclusive, som är ca. 30 gånger så hård som Standard, och blir helt vit. Den genomhärdas efter ca. 8 timmar.

Gipsbindor

Gipsbindor kallas även gipsgaze och de används bland annat för att bygga lager till skulpturer. Mycket lättarbetat och torkar snabbt. Utmärkt för att göra gipsmasker och för att vira runt modeller gjorda av nät. Allt du behöver göra är att blöta gipsbindor och sedan forma dem runt önskat föremål.

Gipsbindor pyssel

Gipsbindor kan dessutom användas för allmänt pyssel, exempelvis för att tillverka söta, små fingerfigurer eller diverse gipsmasker. Rullarna finns i olika breddar, men kom ihåg att man kan även klippa i gips, för att få mindre och/eller olikformade bitar. Gipsbindorna till pyssel kommer i rullar i flertalet storlekar, som kompakt packat innehåller större mängder gips. Det finns även storpack av gipsbindor pyssel, i fall en ännu större mängd önskas köpa.

Avtryck bebis gips

När barnen är små kan det vara roligt och minnesvärt att göra ett avtryck i gips som representerar den tiden, som dessutom varar väldigt länge. Det vanligaste är att göra ett avtryck av en fot eller hand på en bebis. Man kan även göra avtryck av sina husdjurs tassar, så som hundar och katter. Detta är inte farligt, men se till att tvätta tassen noggrant så att det inte finns kvar några eventuella gipsrester. Att jämföra ens fötter och händer flera år senare får en verkligen att inse hur snabbt man växer - något som rekommenderas! Att efteråt rama in denna Fotavtryck Och Handavtryck Bebis - Gipsgjutning gör att den något stötkänsliga färdiga gipsgjutningen får ett bättre skydd. 

Tassavtryck hund

Föreviga din fyrfotade väns tassavtryck i en tavla! Pressa ut lera i ramen och gör ett avtryck med tassen. Husse eller matte kanske får hjälpa till. Låt sedan torka över natten. Ett sparat minne från människans bästa vän. Se pysselkit Avgjutning i lera.

Avtryck Tass i Lera Tassavtryck Hund

Gipspulver

Med gipspulver och vatten kan man tillverka gips som kan formas fritt med eller utan verktyg. Gipspulvret kommer i säckar, och finns i olika typer. Med gipset kan man skapa vad man än känner för. Det är vattenlösligt, och går dessutom att måla på.

Modellgips

Modellgips är gips som man modellerar med, som namnet beskriver. Man kan tillverka i princip vad som helst. När man säger gips menar man vanligtvis modellgips, som egentligen är samma sak som de flesta andra gips sorterna på marknaden. Modellgips kan dock vara lite mer finfördelat och lämpar sig bäst för modellering och gipsfigurer. Gipsen kan tillverkas av gipspulver, genom att tillsätta vatten. Då skapas en tjockare massa, som man kan forma till olika former.

Gipsfigurer

Gipsfigurer är en klassisk pysselaktivitet, speciellt för barn, där man häller modellgips (som blandats med vatten) i gipsformar. Det bästa är att använda en ganska grund gipsform, eller gjutform. Gipsfigurerna torkas och kan därefter målas, och lackas med glossy varnish. Limma fast en magnet på baksidan av din gipsfigur och använd som kylskåpsmagnet. Du kan också lägga ner en ögla i gipsformen, innan din gipsfigur har stelnat, och hänga upp den som dekoration i t.ex. påskris.

Gipsfigurer Modellgips Gipsfigurer

 

Unika pyssel-projekt med gipspulver

Gipsbindor på ballong Gipsbindor Påskpyssel Pysseltips gipsbindor

Har du funderat över hur du kan använda gips för att skapa egna, unika pysselprojekt? Gipspulver och gipsgaze (heter även gipsbinda) är en lättanvänd och flexibel produkt, som kan användas för att skapa allt från personliga smycken till kreativa hemdekorationer. Som t.ex. dessa fina ägg-ljus-formar av gipsbindor här ovan. Se steg-för-steg-beskrvning i bloggen här: Påskpyssel – Ägg Ljuslyktor av Gips. Gipspulver är en omtyckt och klassisk produkt inom pysselvärlden som erbjuder mängder av olika möjligheter. Det blandas enkelt med vatten och stelnar snabbt, vilket ger dig möjlighet att skapa ett stort antal olika former och mönster efter egen fantasi. Ett av de mest populära sätten att använda gips för pyssel är att skapa unika figurer. Med hjälp av formar för lera kan du skapa allt från söta djurfigurer till geometriska former. Du kan måla och dekorera dina skapelser när de har torkat, för att ge dem en personlig touche. 
 

Påskpyssel med gips - Ägg-gips!

Pyssla med gips ägg Gips Pyssel Ägg

Gipspulver kan även användas för att skapa vackra dekorationer till hemmet. Till exempel, du kan skapa egna gipsskulpturer att visa upp på din bokhylla, eller designa och gjuta dina egna blomkrukor. Ett roligt pyssel till påsken är att gjuta gips i urblåsta ägg. Se hur vår inspiratör Martina gör påskdekorationer i bloggen: Ett galet gäng ägg i gips och betong. I korta drag: Gör ett litet hål i ett ägg, häll ut innehållet (och gör pannkakor eller baka en sockerkaka) och spola rent ägget invändigt. Häll sedan i gipset och låt stelna.
 

Smyckestillverkning med gips

För dig som älskar smycken, erbjuder gipspulver en unik möjlighet att skapa egna, handgjorda smycken. Du kan formgjuta hängen till halsband, göra små pärlor till armband och mycket mer med dina egna mönster och designer. Att arbeta med gipspulver är inte bara roligt, det är också ett utmärkt sätt att stimulera kreativitet och finmotorik hos barn. Det är säkert, icke-giftigt och lätt att rengöra, vilket gör det till ett utmärkt val för familjevänliga pysselprojekt.

Vill du prova att gjuta i betong eller testa på papperstillverkning? Se mer av vårt stora sortiment inom gjutning! Här hittar du formar av silikon, plastformar, gjutformar, olika sorters lera och smidiga verktyg för modellering och skulptering. Varmt välkommen att kontakta vår kunniga supportpersonal om du har några funderingar!

Läs mer
Stäng
Produkter