Gipsgjutning

Gipsgjutning är ett klassiskt pyssel för både barn och vuxna! Gipsa bebishänderna, den gravida magen, ansiktet, ja, vad som helst! I den här kategorin hittar du både gips och gipsbindor samt färdiga kit till hand- och fotavtryck.

Populära produkter

Gipsgjutning med gips från Cera Mix

Att gjuta gips är roligt och resultatet blir väldigt snyggt! Tänk på att välja rätt gips-mix för ditt ändamål. Torktiden på Cera mix modellgips är ca. 30 minuter. Modellgips Cera mix Standard blir ljusgrå, och genomhärdas efter ca. 5 dygn. Därefter kommer Cera mix Super, som är ca. 6 gånger så hård som standard. Den genomhärdas efter ca 8 dygn. Vill du ha en väderbeständig gips-mix som håller i ur och skur väljer du Cera Mix Exclusive, som är ca. 30 gånger så hård som Standard, och blir helt vit. Den genomhärdas efter ca. 8 timmar.

Gipsbindor

Gipsbindor kallas även gipsgaze och de används bland annat för att bygga lager till skulpturer. Mycket lättarbetat och torkar snabbt. Utmärkt för att göra gipsmasker och för att vira runt modeller gjorda av nät. Allt du behöver göra är att blöta gipsbindor och sedan forma dem runt önskat föremål.

Gipsbindor pyssel

Gipsbindor kan dessutom användas för allmänt pyssel, exempelvis för att tillverka söta, små fingerfigurer eller diverse gipsmasker. Rullarna finns i olika breddar, men kom ihåg att man kan även klippa i gips, för att få mindre och/eller olikformade bitar. Gipsbindorna till pyssel kommer i rullar i flertalet storlekar, som kompakt packat innehåller större mängder gips. Det finns även storpack av gipsbindor pyssel, i fall en ännu större mängd önskas köpa.

Avtryck bebis gips

När barnen är små kan det vara roligt och minnesvärt att göra ett avtryck i gips som representerar den tiden, som dessutom varar väldigt länge. Det vanligaste är att göra ett avtryck av en fot eller hand på en bebis. Man kan även göra avtryck av sina husdjurs tassar, så som hundar och katter. Detta är inte farligt, men se till att tvätta tassen noggrant så att det inte finns kvar några eventuella gipsrester. Att jämföra ens fötter och händer flera år senare får en verkligen att inse hur snabbt man växer -- något som rekommenderas! Att efteråt rama in dessa 3D-gjutningar gör att den något stötkänsliga färdiga gipsgjutningen får ett bättre skydd; kit för 3D Avgjutning i lera, för bebis avtryck inkluderar ram. Då är det bara att knåda ut leran i ramen, och göra avtrycket. En sannerligen fin tillbakablick när man blir äldre!

Gipspulver

Med gipspulver och vatten kan man tillverka gips som kan formas fritt med eller utan verktyg. Gipspulvret kommer i säckar, och finns i olika typer. Med gipset kan man skapa vad man än känner för. Det är vattenlösligt, och går dessutom att måla på.

Modellgips

Modellgips är gips som man modellerar med, som namnet föreslår. Man kan tillverka i princip vad som helst. När man säger gips menar man vanligtvis modellgips, som egentligen är samma sak som de flesta andra gips sorterna på marknaden. Gipsen kan tillverkas av gipspulver, genom att tillsätta vatten. Då skapas en tjockare massa, som man kan forma till olika former.

Produkter