• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Tårtpapper

Tårtpapper för alla tillfällen! Oftast används tårtpapper som underlägg för kakor och bakverk. Kristinas Scrapbookings kunder använder nog mest tårtpapper som en söt dekoration till scrapbookingkort och pyssel.

Tårtpapper för Pyssel & Scrapbooking

Tårtpapper fungerar också bra att omsluta till exempel tvålar eller godis och sedan stoppa in dem i en vacker cellofanpåse. Våra tårtpapper finns i många olika storlekar alla med vacker spetskant. Även hjärtformade tårtpapper med spetskant finns i olika storlekar. Vi säljer inte tårtpapper i stycke utan alla tårtpapper ligger i prisvärda storpack som passar alla plånböcker. Handla gärna dina tårtpapper online hos Kristinas Scrapbooking idag.

Tårtpapper är detsamma som doilies

I Sverige använder vi som sagt tårtpapper som ett vackert underlägg till tårtor och dylikt. Den utomordentliga iden att använda dem som en dekoration kommer nog från pysslare och scrappare i USA. På engelska heter tårtpapper istället i flertal doilies och i ental doily. På franska napperons.

Olika material på tårtpapper för olika användningsområden

Det finns tårtpapper av papper men även av tyg. De tårt papper som är tillverkade av tyg ger ett exklusivare intryck och går oftast att tvätta och återanvända. De används som ett vackert och utmärkt skydd till porslin. Porslin har oftast en ganska skarp underdel som repar både bord och annat porslin som det är placerat på. Eftersom porslin var mycket dyrt och känsligt så gjorde man sitt bästa för att skydda det. Ett vackert sätt att skydda porslinet var att alltid placera ett tårtpapper mellan till exempel soppterrinen och dess tallrik. Med tiden så kom tårtpapperna av tyg att till största del att ersätta av tårtpapper tillverkade av papper. Dessvärre ser man inte detta skydd för porslin användas nu för tiden. Inte ens på nobelmiddagen där man har det finaste porslinet. Att bevara, återbruka och skydda de saker man har är något som till stor del gått ur tiden i vårt moderna slit och släng samhälle. Oavsett så passar tårtpapper väldigt bra in vid många tillfällen. Under eller i fruktskålen. Under vaser i fönster eller vid dukningen på bord. Under tallrikarna istället för bordstabletter. Som skydd mellan stora högar av finporslin i skåpen. 

Läs mer
Stäng
Produkter