• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Vika Stjärnor - Fläta Hjärtan

Pappersstjärna Vika Stjärnor
Färdiga och roliga paket med pappersremsor för att vika stjärnor, vika rosetter eller göra flätade hjärtan. Ett mycket roligt pyssel med ett garanterat fint resultat. Perfekt för julpyssel kvällen med hela familjen.

Populära produkter

Vika stjärnor

Det finns en uppsjö av olika stjärnor att vika. Vika stjärnor är ett julpyssel som passar alla åldrar och som är mycket populärt i båda våra grannländer Danmark och Norge. De vanligaste vikningarna passar perfekt som pyssel till barnen men de svåraste vikningarna är så pass avancerade att de kräver en utförlig beskrivning. Vika stjärnor är roligt och i denna varugruppen finns ett stort antal olika stjärnor som faller de flesta i smaken.

Vika stjärnor av papper

Man kan göra sin egen pappersvikning av stjärnstrimlor eller vika stjärnor av papper, men det går också bra att vika stjärnor av tapet eller plastremsor. Det är kanske lite överkurs om man bara planerar att ha en mysig hemmakväll runt jul, där hela familjen slappnar av och pysslar tillsammans. Ett par paket med olika sorter stjärnor och hjärtan garanterar en helkväll för hela familjen. Gärna i kombination med skumtomtar, glögg och pepparkakor.

Vika stjärnor av pappersremsor

Ett roligt, men ganska pilligt julpyssel, är att vika stjärnor av pappersremsor. Det finns många roliga kit med papperstjärnor. Antingen gör man rosetter, eller pappersstjärnor som man kan ha på sina paket. Eller så kan man dekorera gardiner, julgranen eller julgruppen med den egenhändigt vikta stjärnan.

Flätade hjärtan

Att göra egna hemmagjorda flätade hjärtan har varit ett populärt jul pyssel sedan farmor var barn. Det är ett av de första julpysslen som presenteras för barnen i skolan i juletider. Det är mycket enkelt att göra men för ett bra resultat krävs lite förarbete. Glanspapper är ett av de vanligast sortens papper man brukar använda. Det är ganska hållbart och tunt så det blir lättare att fläta. Vi rekommenderar att använda papper i två olika färger så att flätningen syns extra tydligt. Om man så vill så går det utmärkt att använda vilket papper som helst. En idé kan var att ta ett mönstrat papper och ett enfärgat. Det gör att flätningen syns tydligare på flätade hjärtan.

Fläta hjärtan

Fläta hjärtan är som sagt enkelt. Man får rita en mall och sedan klippa ut två stycken likadana långa rektangulära bitar. Använd gärna vackra, mönstrade julpapper för pyssel. Bitarna viks på mitten och på sidan utan veck, så klipper man så att det blir en rektangulär med en rund kortsida och sidan med vecket är rak. På sidan med vecket så klipper man två stycken jack som går lite längre in i pappret än vad pappret är brett. Sedan börjar man att fläta hjärtan. Ibland säger en film mer är 62 ord så rekommendationen från oss är att titta på YouTube. Eller att gå den enkla vägen och köpa färdiga julpyssel kit med material för att fläta hjärtan.

Adventsstjärna Vika Pappersstjärna 

Läs mer
Stäng
Produkter