• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Sprayfärg

Sprayfärg Montana 
Montana Sprayfärg

Proffssprayen för alla konstnärer inom graffiti, gatukonst, möbler, dekoration, pyssel och hobby! Med Montana sprayfärg räcker det med två, tre lager för att få ett heltäckande perfekt resultat. Sprayfärgen från Montana är en högpigmenterad färg, som ger lika vacker färg på både mörk och ljus bakgrund. Prova Montana sprayfärg och du kommer att fortsätta att använda den!
Vi utökar ständigt vårt Montana-sortiment! Skulle du sakna något, eller har tips på produkter att ta hem, så tveka inte att höra av dig till oss!

Populära produkter

Hur förbereder man olika ytor för målning?

Att förbehandla din yta innan du målar är otroligt viktigt och helt avgörande för att få ett professionellt, slätt resultat. Hur en yta ska förbehandlas innan du spraymålar den beror helt på vilken typ av yta du ska måla. Observera att alla färger inte fungerar till alla ytor så var noggrann med att kontrollera detta innan du börjar. Generellt sett så finns det tre steg som du ska följa oavsett vilken typ av material du ska använda. Steg 1: Rengör ytan, Steg 2: Ta bort lös färg och rost med stålborste, sandpapper eller stålull, Steg 3: Slipa blanka ytor med finkornigt sandpapper och torka av.
När du är färdig vill du ha en matt yta, eftersom färgen bättre fäster på en matt yta än en blank. 

Hur målar man med sprayfärg?

Hur man ska måla med sprayfärg och få ett optimalt resultat kan variera något beroende på färgsort och material. Var alltid noga med att läsa instruktionerna på sprayburken innan du börjar. Förbered ytan enligt guiden ovan och se till att ytan som ska målas är ren, torr och fri från oljor och damm. För bästa möjliga resultat rekommenderar vi att du förmålar med en lämplig primer/grundfärg. Härefter är det viktigt att du skakar burken rejält under flera minuter. Genom att skaka burken väl garanterar du en jämn sprayning och att burkens ventil och munstycke fungerar som de ska. Spray försiktigt i luften för testa att sprayen fungerar och färgflödet är jämnt. Därefter applicerar du färgen i tunna, jämna lager med en lugn, horisontell, svepande rörelse från sida till sida med ett avstånd på ungefär 15 – 25 cm från ditt föremål. Om det behövs kan du slipa ytan lite försiktigt när färgen är torr innan du applicerar nästa lager. När du ska applicera lager nummer två ska du istället spraymåla med en vertikalt svepande rörelse. Låt sprayfärgen torka och härda över natten eller längre innan du lägger på en lack.

Sprayfärg av hög kvalitet

Vår sprayfärg från Montana är en högpigmenterad täckande sprayfärg. Resultatet stämmer med färgen på sprayburkens topp. Sprayfärgen är dryg och lättapplicerad och kan spraymålas på de allra flesta ytorna. Montana Sprayfärg erbjuder även flera olika typer av utbytbara spraymunstycken, så att du får ett perfekt resultat oavsett om du målar detaljer eller större ytor. I denna kategorin hittar du både primer och spraylack. Sprayfärgen håller högsta kvalitet och är utvecklad med miljö och hälsa i åtanke. Se också våra färdiga paket med sprayfärg till rabatterat pris.

​Low Pressure vs. High pressure

Montanas sprayfärg kommer i två olika varianter, hög och lågtryckssystem. Skillnaden mellan hög och lågtrycks system är i huvudsak att lågtryck systemet sprutar ut mindre färg åt gången, detta ger användaren större kontroll vilket gör det enklare att skapa mindre detaljer, linjer och effekter. Högtrycks systemet sprutar ut en större mängd färg fortare, vilket gör att man snabbare kan täcka större ytor och överlappa med andra färger omgående. Montanas Gold är en ​Low Pressure sprayfärg och Montana Black använder high pressure systemet. 

Sprayfärg, marmorerade påskäggMontana metallic sprayfärg DIYMontana granit sprayfärg brickorMontana sprayfärg juldekoration Sprayfärg målad på vaser

Sprayfärger utan lock med säkerhets spärr

Sprayfärgerna från Montana har inte lock på sina burkar. Anledningen är för att spara vikt och material under produktion och frakt. Detta gör att Montanas sprayfärger kan hålla lägre priser. Under spraymunstycket ligger en svart ring som fungerar som säkerhetsspärr. Man drar av spraymunstycket och vänder upp och ner på sprayburken så att den svarta ringen ramlar av. Därefter sätter man tillbaks spraymunstycket på sprayfärgen. Vår egen erfarenhet är att det är enklast om man sätter sprayburken på ett plant underlag och snurrar på burken medans man håller spraymunstycket med ett lätt tryck neråt. Denna metod gör att spraymunstycket "borrar" sig sakta ner i sprayburkens hål, och man undviker oförutsett sprayande. Vänd spraymunstycket bort från dig själv så att du inte råkar spraya på dina kläder. När du använt sprayburken färdigt och det återstår färg i den så ska man rengöra sprayfärgens munstycke för att motverka att det sätter igen. Vänd burken helt upp och ner. Sedan riktar du munstycket bort från dig själv. Därefter trycker du på munstycket tills det ej längre kommer färg. Det ska endast komma gas. Tänk på att inte göra detta för länge då tar gasen slut.

Sprayfärga möbler

Sprayfärga möbler med Montana Gold, en sprayfärg som snabbt blir gör-det-självarens bästa vän! Montana Gold är en NC-Akrylbaserad sprayfärg med mycket hög täckförmåga som fäster på de flesta ytor utan att blekas eller krackeleras, detta gäller även flexibla ytor och kanter. Du kan enkelt uppdatera en tråkig möbel med lite färg, eller skapa en helt unik egendesignad möbel. Innan du börjar måla rekommenderar vi att du förbehandlar ytan på lämpligt sätt, till exempel genom att rengöra, sandpappra och grundmåla. En sprayburk på 400ml brukar räcka till ca 1-1.5 kvadratmeter. Räkna med att du använder ungefär hälften så mycket spraylack som du använder sprayfärg.

    
Man använder spray för att få ett jämnare och snabbare resultat på större ytor. Alla våra färger är testade och håller hög kvalité. Tips! Spraya guldfärg på kottar och granris, och dekorera med snö-spray för att få en frostig effekt.

Läs mer
Stäng
Produkter