Limstift

Limstift för pyssel och hobby

Limstift är en fast lim som snarare lägger sig ovanpå det man limmar än tycker in och/eller igenom som ett flytande lim gör. En viktig fördel är att man kan limma porösare och tunna material utan att limmet syns på baksidan. Limstift droppar inte och ett trekantigt limstift ger precision för hörnor eller små saker som skall limmas. För många är limstiftet Pritt det mest kända märket men även UHU, Aleenes, Dana och Tombow är välkända tillverkare vars lim vi erbjuder.

Populära produkter

Limstiftets historia

Limstift är en uppfinning av det tyska företaget Henkel och världens första limstift släpptes på marknaden under märket Pritt Stick 1969. Forskarna insåg att läppstiftets design var ganska likt deras mål med att skapa ett lim som inte droppade och ändå höll sig länge. Sagt och gjort, limstiftet var fött.

Limstift Barn

Liftstift är ett passande typ av lim för barn eftersom det är enkelt att hålla i handen och kanske lättare att få ut en lagom mängd än med ett vanligt, flytande lim. Välj någon av våra A-märkta, eller CE-märkta limstift för barn. Limmet i ett limstift tar ofta längre tid att torka vilket gör att det som limmas går att flytta en stund efter applicering så man får det precis där man vill ha det.

Vi rekommenderar dig att ta en liten titt i vår pyssel kategori om du söker efter inspiration till vad man kan använda limstift till.

Uhu limstift

Uhu magic limstift är ett av Uhu:s populäraste lim. Ett mycket bra limstift som håller länge och är lätthanterligt. Limmet i limstiftet blir svagt blått när man applicerar det. Detta gör att det är väldigt enkelt att se var man limmat och risken för ovälkommet kladdande minskar avsevärt. Limmet blir helt genomskinligt när det har torkat. Man kan limma papper, kartong och papp med ett bra resultat.Lämpligt lim både för barn och vuxna.

Uhu har flertalet andra limstift i många olika storlekar som täcker alla behov. Det som skiljer dem från limstiftet magic är endast den blå effekten. 

Pritt limstift

Pritt limstift av tyska Henkel är som tidigare nämnt faktiskt företaget som uppfann limstiftet. Detta säger något om kvalitén på deras limstift och funktionen på limstiften. Ett erkänt varumärke som håller vad det lovar och har även nyligen omarbetat sin produkt till ett mer miljövänligt alternativ. Samtidigt som de har tillverkat ett lufttätt lock och gjort att limmet blivit både starkare och fått ett hållbarare lim resultat. Pritt är kort sagt helt enkelt ett bra limstift!

 

Produkter