• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Lim - Tejp

Lim, tejp och klister är ett måste i varje scrapbookares, pysslares och hemmafixares hem. Här hittar du ett stort utbud av lim, tejp och klister i alla dess former för de allra flesta användningsområde såsom trälim, smältlim, universallim, superlim, textillim med mera. Information om alla sorters lim, lack och tejp finns inne i respektive varugrupp och i varje produkts egen produktbeskrivning. Vid ytterligare frågor kontakta kundtjänst!

Populära produkter

Tacky Glue

Tacky glue är ett mycket känt och bra lim som alla scrapbookingfantaster känner till och älskar. Tacky glue kallas även Aleenes lim då det är tillverkaren av limmet. En stor mängd av olika sorters lim för alla ändamål. Speciellt är det snabbverkande limmet Tacky Glue turbo. Ett snabbtorkande universallim som även har en praktisk design. Även Aleenes limpennor är mycket bra!

Bokbindarlim

Även om man inte ska bli en fullfjädrad bokbindare så kan man tillverka sina egna hemmabundna böcker  eller häften. Det är en ganska enkel process som kräver en del noggrannhet och tålamod för att få ett bra resultat. Vi erbjuder flera storlekar av bra och kvalitativa bokbindarlim.

Decoupagelim

Att göra egen decoupage är ett mycket roligt pyssel som har fördelen av att även vara mycket enkelt! Vi erbjuder ett mycket bra sortiment av decoupagelim för alla miljöer, så väl inne som utomhus, och ett enormt och unikt utbud av vackra decoupagepapper. En perfekt hobby för både barn och vuxna!

Häftkuddar

Häftkuddar och foamtejp används för att fästa fast dekorationer eller papper. Det finns permanenta varianter och temporära. Inom scrapbooking, pyssel och hobby så används häftkuddar vanligtvis för att ge distans och skapa en tredimensionell effekt. Detta är speciellt användbart när man tillverkar egna kort för att minska plattheten som gärna uppstår. Det finns häftkuddar i många olika varianter och både med olika tjocklek och storlek. Om man själv vill bestämma hur stor bit man vill använda så finns det rullar med foamtejp. Ett praktiskt och billigt alternativ. 

Dubbelhäftande tejp

Om man inte vill limma eller tejpa fast något man ska fästa, utan istället göra en osynlig fastsättning, så är dubbelhäftande tejp ett mycket bra alternativ. En annan klar fördel är att man slipper allt klibbande som gärna uppstår för barn, men även för vuxna.

Speciellt när man utför papperspyssel använder man gärna dubbelhäftande tejp. Inom scrapbooking arbetar man nästan uteslutande med papper och dessa pysslare har inte möjligheten att ta bort eventuellt spill på samma sätt som inom andra pyssel. Pappret blir ofta förstört eller måste täckas med annat papper eller dekoration för att limfläcken inte ska synas. 

Vi erbjuder ett mycket bra sortiment av dubbelhäftande tejp till låga priser. Vi erbjuder ett mycket bra sortiment av stark dubbelhäftande tejp till låga priser!

Fotohörn

Fotohörn används traditionellt för att fästa fotografier i ett fotoalbum som har blanka sidor utan plastfickor. Men fotohörn kan användas till mycket mer än endast detta. Om man vill ha tillfälliga skyltar av tjockare papper eller laminerat papper så fungerar det att använda fotohörn. Man kan även använda dem inuti kort för att fästa bilder som man inte vill skada utan tanken är att de ska gå att plocka ut ur kortet. Vi erbjuder bra självhäftande fotohörn i flertalet olika färger för alla behov.

Glaslim

Glaslim inom vårt sortiment kan användas till mycket. Det troligen vanligaste användningsområdet är för att fästa mindre dekorationer på glas. Det går även bra att laga trasiga saker tillverkade av glas. Om man planerar att limma glas på metall så kan de flesta sorters glaslim även klara detta. För större projekt så som att limma akvarier så rekommenderas inte glaslim.

Glue Dots

Glue dots är en väl fungerande ersättning för häftmassa, häftkuddar, dubbelhäftande tejp eller lim. De fäster speciellt bra på ojämna underlag och är klibbiga utan att klibba och göra fläckar. Det finns även glue dots som har en högre höjd för att man ska kunna skapa distans mellan de olika materialen. Ej permanenta glue dots är en mycket bra ersättning för häftmassa. Man bör dock tänka på glue dots kan ge både fläckar samt skada underlaget, till trots att de ej är permanenta.

Häftmassa

Häftmassa är en mycket användbar och praktisk produkt. Det finns ersättningar så som glue dots men chansen för skador på väggar ökar med alla andra fastsättnings alternativ. Så länge häftmassan inte har blivit smutsig så går den att återanvända. En lätt knådning och se till att nya oanvänd yta kommer fram så fungerar den igen. Vi erbjuder även häftmassa i storpack för skolor och organisationer. Ett billigt alternativ!

Kontaktlim

Kontaktlim är ett lim som inte är ett så vanligt inom pyssel. Kontaktlim ger en mycket stark fog som i princip är omöjlig att bryta. Det finns så att säga ingen möjlighet till att ångra sig. De flesta kontaktlimmen kräver att man placerar det man ska limma direkt på rätt plats då det knappt ej går att flytta på det som ska limmas. Man måste också applicera limmet på båda ytorna och sätta limfogen under press för bästa resultat. Ett mycket starkt lim där bra hållbarhet och belastning är ett krav.

Lamineringsmaskin

En lamineringsmaskin har många användningsområden. För en del så skapar de nästan ett beroende då det är ganska roligt att laminera allt mellan himmel och jord. För faktum är ju att det inte finns en endaste lapp som inte mår bra av lite laminering. I sortimentet finns två olika sorters lamineringsmaskiner. Det som skiljer dem åt är att de elektriska varm-lamineringsmaskinerna värmer upp laminatfickorna och kall-lamineringsmaskinerna inte använder el utan istället använder speciell laminat avsedda för just kall laminering. Vi har också ett fullsortiment av lamineringsfickor.

Limpenna

En limpenna är tillverkad för att ge en välbehövlig hjälp med att fästa de små dekorationerna. Sortimentet erbjuder ett fint urval av kvalitativa limpennor med möjlighet till både permanent lim och tillfällig lim. Det finns olika huvuden på limpennorna som ger olika tjock sträng och även limpennor som ger ett blått streck som torkar till genomskinligt. Detta för att man enkelt ska kunna se var man har limmat. Sticky pen är en gammal favorit som faktiskt inte limmar. Den är endast avsedd för att plocka upp och återplacera små dekorationer och annat smått och gott.

Limpistol

En limpistol ger möjlighet att med hjälp av smältlim utföra en snabbtorkande enhands limning. Det är ett praktiskt elverktyg som varje pysslare bör ha till hands. Även för hemmabruk och lagningsarbeten är en limpistol ett bra och smidigt verktyg. Det finns låg temperatur limpistoler och hög temperaturs limpistoler. De har båda olika egenskaper och användningsområden. I sortimentet finns även alla olika sorters storlekar av smältlim och limstavar i både glitter och färgat utförande. 

Limstift

Limstift är inte endast avsedda för barn. Det finns många olika användningsområden där ett limstift gör jobbet bättre än de flesta andra lim. Ett exempel är dess förmåga att snabbt appliceras över en större yta. Ett annat exempel är att limmet inte träcker igenom tunnare papper så som de flesta andra lim gör. Det finns många bra och praktiska limstift i vårt stora sortiment av bland annat tillverkarna Pritt, Uhu och sist men inte minst Aleenes tacky glue limstift.

Loctite lim

De är nog få som inte känner igen superlim tillverkaren Loctite lim. De tillverkar dock inte endast superlim utan har ett stort sortiment av många olika sorters lim. Här finns ett av Kristinas scrapbookings favoritlim, nämligen Loctite Power Flex superlim. Ett lim som slår många av de andra tillverkarna på fingrarna. Prisvärt, smidigt och räcker länge utan att torka även med en öppnad förpackning.

Papperslim

Ett bra papperslim bör var i de flestas pysselrum. Faktum är att de flest av alla våra papperslim även är universallim och fungerar att använda till mycket annat än papper. Några av våra favoriter är Aleenes tacky glue och Casco RX lim. Behöver man större mängder papperslim så finns det flertalet populära och bra lim av andra tillverkare i sortimentet med storlekar så som 1 liter eller 750 milliliter.

Skollim

Skollim är giftfria lim som även är universala. De går alla att tvätta av med vatten både från kläder och från möbler. Oftast har skollim en något sämre förmåga att limma, men med fördelen att barn kan använda dem riskfritt. Pysslar man ofta med sina barn så kan det var ett mycket bra köp som ger lugn och ro i pysselsjälen. En annan rolig sysselsättning som har glidit lite ur tiden är att tillverka sitt eget slime. Många bra recept finns att tillgå och på Kristinas scrapbookings blogg finns ett av de bästa recepten.

Speciallim

Det är inte ovanligt att man tager vad man haver när det gäller lim. Det tar sin lilla tid att beställa lim och ofta så har man ganska bråttom, eller så infinner sig otåligheten. Detta fenomen händer oss alla, men det har en förmåga att ställa till det när man egentligen borde använt ett lim som är specifikt avsett för just det man ska limma. Gamla limrester kan var jobbiga att få bort och risken är att det man ska laga gå ytterligare sönder. Några exempel på våra speciallim är silikonlim, bladmetalllim, latexlim och VTR lim.

Spraylim

Ett spraylim av bra kvalitet har många användningsområden. Man kan limma tyg, trä, papper och mycket mer. Alla spraylim bör användas utomhus eller i mycket väl ventilerade utrymmen. Om man är utomhus så är vindstilla att föredra. Den största fördelen med spraylim är dess förmåga att snabbt täcka stora ytor med ett jämnt lager. Det gör att limmet inte hinner torka innan applicering av det som ska limmas fast. Det finns även icke permanenta spraylim som går att använda till reparation av skärmattor till skärmaskiner så som Cameo och Cricut.

Superlim

Superlim är ytterligare ett lim som man bara måste ha hemma! Saker går sönder och ett bra superlim som snabbhärdar på några sekunder kan vara räddaren i nöden. Det man kan satsa på är antingen ett pack med små engångstuber som garanterar att man alltid har ett lim tillhands, så länge de ej är öppnade. Eller så kan man köpa en större superlimstub från exempelvis Loctite med ett lim som har en bra och tät kork och större innehåll. Dessa lim håller inte för evigt, men de är mycket mer lättapplicerade och har längre hållbarhet än öppnade engångs superlim.

Silvertejp

Silvertejp känner de flesta till. Det är en typ av vävtejp som har mycket bra hållbarhet. Det finns flertalet ytterligare olika sorter av vävtejp så som exempelvis gaffatejp och textiltejp. De är alla liknande silvertejpen i utseende och har även liknande förmågor. En mycket bra tejp att ha hemma förutom silvertejp är gaffatejp. Skillnaden mellan dem båda är att gaffatejpen är avsedd för tillfällig fastsättning och inte lämnar de karakteristiska limresterna som blir kvar efter silvertejp.

Tapetklister

Tapetklister används flitigt inom pysselvärlden. Speciellt när man ska göra papier-maché. Vi har flera bra tapetklister i lite mindre storlek avsedda för pyssel och hobby. Bra limsorter från bra tillverkare som garanterar minsta möjliga problem och ger bästa möjliga resultat för pysslaren.

Temporärt lim

Temporärt lim eller tillfälligt lim, fungerar bra när man endast vill fästa något tillfälligt. Det ger möjligheten att kunna flytta föremål eller att hindra dem från att glida. Används till bland annat stämpelklossar. För uppsättning av tillfälliga foton eller stenciler.

Textillim och Tyglim

Textillim och tyglim är två olika namn på exakt samma sak. Textillim används för att limma samman textil med textil. Det finns vissa sorters textillim som även har förmågan att fast andra material på textil. Textillim klarar av att tvättas och oftast även att torktumlas. Temperaturerna som de klarar av skiljer sig ganska kraftigt och man bör läsa produktinformationen noggrant innan köp.

Trälim

Det finns många bra trälim i vårt sortiment. De har ofta ganska lång härdningstid så de passar inte alltid till pyssel. En av förmågorna som ett bra trälim har är att det går att sandpappra och bearbeta trälimmet efter att det härdat klart. Många limsorter kan fastna om man bearbetar dem maskinellt. Det finns även köldtåliga och regntåliga trälim för utomhusbruk.

Universallim

Ett universallim är ett lim som ger möjligheten att limma det mesta. För specifika limningar så rekommenderas alltid ett lim som är specifikt avsett för just det du planerat att limma. Detta då det oftast är mycket svårt att tillverka ett lim som fungerar för alla ändamål. Ett universallim som faktiskt är extremt bra på väldigt mycket är E6000. Det finns i flertalet olika sorter och storlekar samt som spraylim. Karlsons klister är ett annat universallim med pålitliga egenskaper.

Tejp och tejphållare

Tejp och tejphållare använder vi alla. För de flesta så tas bara tejpen fram någon enstaka gång per år och en tejprulle kan räcka i flera år. För att garantera att man alltid har en bra tejp hemma så kan det var en bra idé att köpa en kvalitets tejprulle. Vi har kvalitativ och prisvärd tejp i form av målartejp, packtejp, kontorstejp och även tejphållare som passar dem alla. Några exempel på tillverkare är Scotch och Uhu.

Läs mer
Stäng
Produkter