• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Påskpyssel Inspiration

    
Hitta inspiration till påskens pyssel! Du behöver inte bara måla ägg med barnen... Här visar vi flera roliga och användbara tips på pyssel för alla åldrar, stora som små! Klicka in på respektive pysseltips för att se instruktioner och lista på material. Med några piprensare, en limpistol, lite flörtkulor kommer man långt!

Dekorera påskägg

Påsk är en underbar tid för familjer att samlas och pyssla tillsammans. Det finns många olika sätt att fira påsken, men ett av de mest populära är att dekorera påskägg. Här är några idéer för påskpyssel som du kan göra med dina barn. Det är enkelt och roligt att dekorera påskägg tillsammans med dina barn. Det finns många olika sätt att göra det på, men en av de enklaste är att använda färgade pennor eller markörer. Du kan också använda klistermärken, glitter eller annan dekoration.

Gjuta ägg i betong

Vill du prova något annorlunda i år? Gör dina egna påskägg av betong! Detta är en rolig och kreativ aktivitet som barnen kommer att älska. För att göra äggen behöver du betong, vatten och en form. Det går utmärkt med äkta ägg, där du tömmer ut innehållet innan du fyller äggskalet med betong. För vita ägg, använd modellgips.

Första steget är att göra ett hål i ägget med en kniv och tömma ut innehållet. Detta görs för att skapa ett tomt skal som kan användas som form för att gjuta betong eller gips. Tips: För att underlätta tömningen av innehållet är det bäst att röra runt försiktigt med en kniv så att gula och äggvita blandas. Efter att innehållet har tömts ur, ska ägget sköljas och matolja ska hällas i och skakas runt. Detta gör att skalet blir lättare att lossa. För stabilitet, låt äggen stå i en äggkartong. Fyll med betong eller gips. Vill du ha söta små metallben på dina ägg, ska dessa placeras i betongmassan. Använda en påsklämma för att hålla kycklingbenen på plats när de vilar mot äggens kant. Sedan ska äggen stå tills nästa dag, gärna i en äggkartong. Slutligen, när äggen har stått tillräckligt länge, ska de skalas. Detta görs genom att knacka försiktigt runt om hela ägget med en liten kniv. På detta sättet kommer skalet att lossna och avslöja den dekorativa formen som gömts inuti. Sammanfattningsvis är processen för att göra dekorativa ägg av betong eller gips ganska enkel, men kräver en viss noggrannhet och tålamod. Med rätt verktyg och instruktioner kan de dekorativa äggen bli en unik och fin påskdekoration som tål att användas i många år framöver.


Gjuta ägg i betong 

Påskris med ull

Ett påskris är en klassisk dekoration som du kan göra tillsammans med dina barn. Vill du inte använda fjädrar, är ull i påskris ett alternativ. Dessa ullvippor är mycket enkla att göra. Du drar av en liten bit från ditt nystan av kardad ull, delar biten på mitten så du får två lika långa bitar. Lägg bitarna i kors och surra lite ståltråd runt. Håll i ståltråden och dra sedan ullen uppåt, som om du skulle fixa till frisyren på den. Ståltråden surrar du sedan runt en kvist. Utöver ulltussar, eller ullvippor som de också kallas, kan du hänga färdiga ullbollar i ditt påskris, eller nålfilta ägg.

Påskris med ulltussar Påskris med ull

Pyssla påskhare av frigolitägg

Frigolitägg är ett roligt material att arbeta med när du pysslar. Varför inte göra söta påskharar av frigolitägg? Det är enkelt att göra och barnen kommer att älska att dekorera sina egna harar. Du kan använda färgat papper, glitter, eller andra dekorationer för att göra dem extra speciella. Men hjälp av en grillpinne / blomsterpinne, kan man lättare måla hela vägen runt ägget. Använd en bra, täckande hobbyfärg, t.ex. Plus Color. För att sedan lättare få ihop frigolitkropp och huvud, kan man skära bort toppen och botten med en kökskniv, och trä dem på en tandpetare eller grillpinne. Tänk på att limma ihop delarna. Av mossgummi kan man klippa ut öron. Dekorera med små hattar, band, paljetter m.m. Rita ansikten med en tunn, svart penna. Limma fast en träknapp under figurerna så att de kan stå upprätt. Perfekta, handgjorda påskfigurer som blir en rolig påskdekoration att plocka fram varje vår.  

Pyssla påskhare av frigolit Pyssla påskhare frigolit

Färdiga Pyssel Set med Påsk

Om kreativiteten flödar men fantasin är begränsad, så kan ett påskpyssel set vara en god idé! Gör dina egna påskkycklingar och påskägg av frigolit, måla påskägg, tillverka charmiga påskfigurer av papper och lera eller skapa ett vackert påsksceneri. Om du vill ha något enkelt och snabbt att göra med dina barn, kan du köpa färdiga påskpyssel set. Det finns många olika set att välja mellan, och de kommer vanligtvis med allt du behöver för att göra några roliga påskdekorationer. Skapa en mysig minivärld med vårt populära pysselkit "DIY Kit Påskharens dörr". Sätt ut staket, målade påskägg, trädgårdsverktyg och andra tillbehör som påskharen kan behöva under sin vistelse hos er. Tillsammans med barnen skapar ni ett litet krypin där påskharen kan bo. Har ni tur, kanske påskharen skapar en rolig äggjakt i trädgården, eller levererar äkta chokladägg på påskafton?

DIY Kit Påskharens dörr Färdiga Påskpyssel Set
 

Enkla påskfigurer av piprensare

Piprensare är en annan rolig produkt att arbeta med när du pysslar. Du kan göra enkla påskfigurer som kycklingar, harar eller ägg med hjälp av piprensare. Det är enkelt och roligt, och barnen kommer att älska att använda sin fantasi för att skapa sina egna figurer. Om man vill hänga upp sina påskfigurer i påskris, kan man använda elastisk eller vanlig tråd som sätts fast i huvudena. Vill man att figurerna ska stå kan man forma en liten klump Silk Clay som sätts fast mellan piprensaren och en utklippt cirkel/fot i mossgummi. Dekorera dina piprensar-figurer med en liten färgglad påskfjäder.

Påskpyssel piprensare Påskpyssel Barn Piprensare

Påskpyssel för äldre barn

Om du har äldre barn som gillar att pyssla, kan du prova något mer avancerat som pappersmache eller att måla på keramik. Det finns många olika projekt att välja mellan, så det är lätt att hitta något som passar deras intressen.

Sammanfattningsvis är påsken en underbar tid för familjer att samlas och pyssla tillsammans. Det finns många olika projekt att utforska och prova, från att dekorera påskägg till att göra egna påskharar eller till och med att prova något mer avancerat med pappersmache eller keramik. Det viktigaste är att ha roligt och skapa minnen tillsammans med dina barn. Så, varför inte ta en paus från vardagen och sätta dig ner med dina barn för att pyssla några roliga påskdekorationer? Det är ett utmärkt tillfälle att tillbringa tid tillsammans, att vara kreativa och att skapa något som kommer att påminna er om denna speciella tid på året.

Och det bästa av allt är att de olika påskpysselprojekten som vi har listat här kan anpassas efter ålder och färdighetsnivå, så att alla kan delta och ha kul. Så, vad väntar du på? Börja planera dina påskpysselprojekt idag och skapa några minnesvärda stunder med dina barn!

Tillbaka till kategorin pyssel!

Läs mer
Stäng
Produkter