Dokumentförstörare | Pappersstrimlare

Alla typer av konfidentiell information bör makuleras för att undvika att känsliga uppgifter hamnar hos obehöriga, för dig som är privatperson kan det gälla personnummer, kontonummer, hemliga lösenord och så vidare, och som företag är det extra viktigt att se till att information om kunder, eller till exempel personalens löner inte hamnar i fel händer. 

Förutom säkerhetsklass är det mycket annat som spelar in i valet av maskin, tillexempel storlek, snabbhet, kapacitet osv. Ska du ha papperstrimlaren till att förstöra endast papper eller kanske även cd-skivor och kredit kort kan till exempel vara värt att fundera på!?

En del dokumentförstörare använder Cross-Cut tekniken som skär rektangulära partiklar istället för strimlor. Vad som är gemensamt med alla våra pappersstrimlare är att de håller en mycket hög kvalitet och säljs till mycket konkurrenskraftiga priser. Jämför gärna priserna på prisjakt. 

Alla maskiner är manuellt funktionstestade på fabriken innan leverans.

Mer information om säkerhetsklasser och valet av din maskin hittar du längre ner!

Billiga dokumentförstörare av hög kvalitet.

Kraftfulla dokumentförstörare för större volymer av papper, kartong, plast, och till och med metall. Vi säljer endast bäst i test dokumentförstörare från Dahle. 

Dokumentförstörare för hemmabruk är oftast av en mindre och kompaktare modell som tar cirka 10 papper åt gången. Värt att tänka på med dessa mindre maskinerna är att de ofta kräver tömning lite oftare än de större varianterna. Fördelen är att denna typ av dokumentförstörare ofta är billigare. 

​Det finns en mängd olika säkerhetsklasser på dokument förstörare och det är mycket viktigt att ha i åtanke när du ska köpa en dokumentförstörare.

Säkerhetklasser dokumentförstörare

Säkerhetsklass 1-2 lämpar sig mycket väl till hemmabruk och ett vanligt A4 papper strimlas i 36 - 75 strimlor, skärbredden ligger under 12-6 mm. 
Säkerhetsklass 3-4 strimlas i 312-421 bitar och är mycket svåra att sätta ihop och få läsbara, men det är möjligt med avancerad utrustning. Spånbredd under 4 mm samt under 2 mm. 
Säkerhetsklass 5-6 rekommenderas för mycket konfidentiella dokument och resulterar i en partikelmängd på 2000-6000.
Säkerhetsnivå 7 resulterar i cirka 15 000 partiklar av ett vanligt A4 papper och korstrimlas. Det finns inte någon teknisk utrustning i världen som kan återställa ett sånt dokument och få ut någon läslig data.

Till företag och kontor rekommenderar vi säkerhetsklass 4-5, för företag som hanterar mycket känsliga uppgifter och topphemlig information bör istället välja klass 6-7.

​Nu behöver du inte längre hyra dokumentförstörare för hos oss hittar du bra dokumentförstörare för alla typer av behov, den bästa dokumentförstöraren för just dig helt enkelt.

Så oavsett om du är ute efter en liten billig dokumentförstörare eller en högkvalitativ kraftfull variant så hittar du den här. 

Produkter