• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Bordslöpare

Har man ett vackert bord så kan en bordslöpare vara tillräcklig som duk. Men för att skydda, eller kanske helt enkelt dölja ett bord, är en vacker duk ett måste. Slipp tvätta och stryka en hel duk med en färganpassad engångsduk som matchar hela din dukning.

Populära produkter

Duk vs bordslöpare

Duk eller bordslöpare? Skillnaden mellan en duk och en bordlöpare är att en duk täcker hela bordet medans en bordslöpare endast täcker en del av bordet. Duken kan beroende på material skydda bordet men bordlöparen är främst en dekoration.

Bordlöpare till fest & inredning

Vi har bordslöpare och dukar i flera olika material och färger. Välj en bordslöpare som matchar ditt tema eller färg för en elegant och vackert dukning. En bordslöpare bidrar inte bara till dukningen genom vackra färger och mönster utan dem kan förändra känslan i hela rummet. En bordslöpare är dessutom en mycket bra inredningsdetalj som är både billig och enkel att byta ut efter säsong. Välj en ljus pastellfärgad duk vid påsk och vår, en tunn löpare av spets till sommaren, en beige eller grå duk till hösten, en orange till halloweenfesten och en mörkare blå, grön eller röd bordslöpare till jul och vinter.

Vaxduk

En vaxduk är en avtorkningsbar duk som tillverkas av PEVA-material, vars främst syfte är att skydda ditt bord från smuts och spill. Perfekt när man pysslar eller till utomhusfikat! Vaxduken torkas enkelt av med en våt trasa.

Hur gör man en fin dukning med en bordslöpare?

En bordslöpare kan som vi tidigare nämnt vara en dekorativ detalj till en vacker festdukning eller förhöja helhetsintrycken i din heminredning. Löparen läggs vanligt vis längs mitten borden men kan även vändas och läggas tvärt över bordet. Det kan också vara snyggt i kombination med en vanlig duk i en matchande nyans. 

Hur stor ska duken vara?

Hur stor duken du väljer ska vara beror på både form och storlek på ditt bord samt önskad fall-längd.
En tum regel man kan använda är att duken ska hänga ner 15 cm på varje sida. Men vid finare middagsbjudningar så kan man låta duken hänga ända ner till golvet om man önskar. En duk ska vara i storleken på ditt bord plus den dubbla önskade falllängden för både uppmätt bredd och längd. 

 

Läs mer
Stäng
Produkter