Broschnål

Broschnålar används för att göra hemmagjorda smycken. Limma eller sy fast det du vill fästa på broschens monteringsplatta.

Populära produkter

Broschnål till pyssel och DIY

En broschnål kan användas till att fästa det mesta inom pyssel och hobby på ett klädesplagg. Populär ersättning för de enklare säkerhetsnålarna. Används till bland annat namnbrickor, nallar, smyckestillverkning eller små blomsterarrangemang.

Smyckestillverkning med broschnål

Våra broschnålar säljs huvudsakligen till smyckestillverkare. De är populära att ge bort och är ett smycke som ger möjlighet till omväxling från tillverkning av halsband, örhängen, armband och fotlänkar.

Prisrosetter fästs med broschnål eller säkerhetsnål

Ett populärt användningsområde för broschnålar är som fästanordning till prisrosetter av finare karaktär. Vanliga säkerhetsnålar används oftast, men det går att göra en bättre och säkrare infästning med en broschnål.

Vad är en broschnål?

En broschnål består av en säkerhetsnål som är monterad på antingen en monteringsplatta eller någon annan slags anordning där man kan fästa i princip vad man vill.

Broschnålar storlekar, färger och material

Kristinas Scrapbooking erbjuder många vackra och praktiska broschnålar och även broschknappar. Det finns huvudsakligen 2 olika monteringsplattor. Helgjuten platta som är rund och plattor som har hål i sig. Storlekarna på broschnålarna ligger mellan ca 10 millimeter och 30 millimeter. Broschnålarna kommer i antingen försilvrat utförande eller förgyllt.

Paketstorlekarna ligger på 5 pack, 10 pack, 25 pack, 50 pack och 100 pack.

Broschens historia

Redan under renässansen (1300 talet till 1600 talet) så vet man att broscher var ett populärt smycke. Speciellt bland de rika.

Man fäste gottgörande ädelstenar på broschnålens platta som skulle ge ägaren av broschen välmående och lycka. Men den huvudsakliga användningen var som utsmyckning. Vackra och matchande ädelstenar var mycket populärt, men även ikoner av religiös karaktär och små handmålade porträtt, föreställande nära och kära, eller kungligheter.

Det har hittats smycken som har fästs i kläder långt mycket tidigare än under renässansen, men de har då ofta fästs på annats sätt, och inte varit en trend, så som det blev under renässansen.

Produkter