Granar - Kottar - Julpyssel

Kanelstänger Dekoration Julpyssel med kottar

Naturliga dekorationer till jul av grankvistar, mossar, kanelstänger och torkade apelsiner. Gör egna jullandskap, dekorera julklappar, julkort eller julgrupper till bordsdekorationer. Att pyssla med naturmaterial är roligt och passar till det mesta. 

Populära produkter

Julpyssel med kottar

Ett klassiskt julpyssel med naturmaterial är den älskade kotten. Det finns många sorters kottar med olika former och färger. Tallkottar är den vanligaste att använda vid julpyssel, men även Cypresskottar, Eukalyptuskottar och Lärkkottar, som har blivit mer och mer populära under senare år. Små kottar av lärk blir väldigt fina på dörrkransar och i blomsterarrangemang, medan stora grankottar passar bra till tomtar, gubbar och figurer. Julpyssel med kottar är både roligt och billigt, och resultatet blir ofta väldigt bra med väldigt enkla medel. Användningsområdet är brett och dekorationskottar kommer väl till pass när man ska julpyssla. En kotte är en perfekt detalj på en handgjord julkrans till dörren, eller som dekoration i julgruppen på bordet med hyacinter, mossa och torkade apelsinskivor. Ett enkelt pyssel med kottar för barn är att måla kottar med hobbyfärg eller sprayfärg. De kan också vara naturligt vackra, med lite dekorationssnö eller gnistrande vitt glitter. Limma fast kotten i en liten terrakottakruka, och tryck in lite grön mossa här och var i kottens glipor. Måla en anis stjärna i guld och limma fast på utsidan av krukan. Perfekt julpyssel kottar för barn! Man kan också göra tomtar av kottar, julgranspynt till granen, eller hänga kottar i fönstret i vackra band tillsammans med apelsiner med nejlika. Ska du köpa kottar? Se vårt stora utbud av torkade kottar till årets julpyssel.

Julpyssla med kottar  Julpyssla med kotte

Torka kottar i ugn

När man plockar kottar ute i naturen brukar de innehålla fukt och vara släta, och slutna. Du kan hjälpa kotten på traven att öppna sig, genom att värma dem i ugnen. Lägg kottarna på en plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 °C i ungefär 30-60 minuter, beroende på storlek. Håll koll och ta ut kottarna ur ugnen när de har vecklat ut sig. Vill du köpa färdiga, torkade kottar till julpyssel? Våra kottar är redan torkade och färdiga att användas direkt från lådan och håller hög kvalitet för bästa resultat.

Kanelstänger dekoration

Kanelstång i juletid är nog mest känd för sin goda smaksättning till julgröten. Lukten av kanel är härlig och hör julen till. Kanelstången är inte enbart oumbärlig i julköket, utan passar också perfekt som dekoration till kransar, julpyssel, julgrupper och hemgjorda ljus i glasburk. Långa kanelstänger som bundits ihop av rustika snören blir ett fint hänge till julgranen. Ett ljusfat eller en adventsljusstake med torkade bär och kottar får en extra fin touch med naturlig kanelstång vid sidan om, och doften av jul kommer att sprida sig i huset när du tänder ljusen. Precis som torkade apelsinskivor är kanelstänger dekoration ett måste till juletid.

Kanelstänger dekoration Kanelstänger Juldekoration
 

Torkade apelsinskivor

Skapa girlanger eller dekorera julkransar med torkade apelsinskivor för julpyssel och juldekoration. Köp torkade apelsinskivor som är färdiga att limma fast på dina julalster och ge det lilla extra till årets julpyssel. Ett vackert och naturligt pynt som funnits i våra hem under många generationers jular. Apelsinskivorna blir ett vackert inslag på dekorationsföremål julpyssel, som till exempel ljuslyktor, dekorationsgranar i trä eller värmeljuskärl. Liksom torkade äppelskivor kan du hänga torkade apelsinskivor som girlanger i ditt hem under jul, eller använda som en naturlig detalj på pynt och spara i år efter år. 

Torkade Apelsinskivor Torkade Apelsinskivor Jul

Mossa till adventsljusstake

Köp konserverad grönmossa eller vitmossa till julgrupper och juldekoration. Mossa till adventsljusstake är en given favorit sedan 1800-talet och hittas fortfarande i många svenska hem kring adventstid. De fyra adventsljusen tänds ett efter ett, varje söndag i december fram till julafton. Mossan kan också användas till julkrans, dörrkrans, bordsdekorationer, i krukor eller i blomsterarrangemang. En julgrupp med hyacint eller amaryllis har ofta ett täcke av mossa i krukan, som kan dekoreras med lingonris, några kvistar och kottar. Mossan är mjuk och följsam och kan klippas ner till mindre bitar om så önskas. Förvara mossan i en tättslutande påse. Du kan använda mossan år efter år i din ljusstake, utan att den stelnar eller torkar om du förvarar den på rätt sätt. Eftersom mossan är en naturlig dekoration, kan spår av jord m.m. förekomma i förpackningen.

Mossa adventsljusstake Mossa till adventsljusstake

Girlang jul

Hos oss hittar du girlang av konstgjorda grankvistar till jul. Skapa en egen bård av grangirlang till din miniatyrvärld, ditt nissehus, tomteby, eller som dekoration till fönsterbräde, hyllkant eller spiselkrans. Dekorera den färdiga girlangen med kottar, kvistar, glittrande dekorationsbollar och röda bär. Våra tunna girlanger är också perfekta till att snurra runt en metallkrans för att skapa dörrkransar och runda bordsdekorationer. Kombinera med en LED-ljusslinga för att få en mysig belysning i din julkrans. En julig och stämningsfull DIY girlang till jul och hemmagjorda pysselprojekt. En girlang kan också med fördel användas som dekoration vid dukning till julbordet.

Girlang Jul BordsdekorationGirlang JulkransGirlang Jul

Bordsdekoration Jul

Att göra en egen bordsdekoration till jul, är minst lika roligt som att skapa en julkrans eller julgrupp med blommor. Ett säkert kort är att pyssla ihop en liggande krans, och bygga en vacker, rund mittpunkt på bordet av en halmkrans som stomme. Bygg gärna på ett runt fat och placera ljuslyktor eller blockljus i mitten. Klä din bordskrans med grankvistar, och dekorationskottar doppade i fusksnö. Eller limma fast små lärkkottar med limpistol, nötter, anisstjärnor, torkade apelsinskivor och torkade blommor. Pynta med kanelstänger och vackra julband, eller varför inte pepparkaksformar?

Bordsdekoration Jul Bordsdekoration Julgrupp

Produkter