Cernitlera - Polymerlera

Cernitlera

Cernitleran är en smidig, elastisk modellera av plast, dvs. En polymerlera som genom bakning i ugn härdar och blir mycket hållbar. Leran är mycket lätt att forma och gör det möjligt för alla att vara kreativa! Ett mycket populärt val av modellera för smyckestillverkning och accessoarer. Cernitlera finns i en mängd härliga färger. 

Populära produkter

Polymerlera

Polymerlera tillverkas av polymerplaster, hartser, färgämnen och fyllningsmedel som ska härdas i ugn. Dessa komponenter är vad som tillsammans ger polymerlera dess flexibilitet, textur, mjukhet och livfulla färg. Polymerlera är ett väldigt mångsidigt material som passar perfekt till både nybörjare och proffs. Polymerlera blir hållbar och vattenbeständig efter att den härdats i ugn och behöver därför inte lackas. Vi rekommenderar dock alltid att lacka färdigt resultat för bästa hållbarhet. 

Cernit lera är en polymerlera

Cernitleran är en polymerlera, Cernitlera är välkänd för sin mångsidighet, smidighet och enkelhet att arbeta med och används av både nybörjare och professionella artister över hela världen. Allt från barn till professionella konstnärer och filmskapare. Polymerlerorna från Cernit härdas på 100-130 grader i förvärmd ugn. Härdningstiden varierar mellan 15 och 30 minuter, beroende på föremålets storlek och tjocklek. Polymerleran är ganska hård när man börjar jobba med den, men blir smidigare när den knådats ett tag. 

Cernitlera - Fördelar?

Cernitleran förblir kontinuerligt mjuk tills den härdas i ugn. Den härdas med lägre värme än en naturlig lera och kan därför enkelt härdas i en vanlig hemmaugn. Vad som skiljer cernitleran från många andra leror är att den varken krymper eller expanderar när den härdas i ugnen vilket gör att dina detaljer och mönster kommer att se likadana ut när de kom ut ur ugnen som de gjorde när de stoppades in. Dina skapelser kommer att vara lika stora så du kan lätt visualisera den färdiga produkten innan du härdar leran. Leran behåller dessutom sin härliga färg och bleknar inte. En annan fördel med cernitlera är att den kan med hjälp av lite arbete efterlikna många material såsom sten, halvädelstenar, porslin, trä och glas. Cernitlera fungerar dessutom väldigt bra att använda tillsammans med många andra pysselmaterial och kan glaseras, lackas, målas och sandpappras efter att den härdats i ugn. Experimentera med pigmentpulver, dekorationsfolier, akrylfärger, stämplar, pappersstansar (på papperstunna ark av bakad lera), glitter, färgpennor, silikonformar, cernitleran ger dig oändliga möjligheter att skapa intressanta resultat.

Cernitlera - Vad används det till?

Cernitlerorna kan användas till nästan allt! Smyckestillverkning, hemdekoration, keramik, figurtillverkning, skulpturer och scrapbooking är bara några av alla tänkbara användningsområden. Du kan också använda leran till att dekorera träramar, pennor och andra dekorationsföremål. Vi har över 40 olika sorters cernitlera som kan användas för att skapa allt från ömtåliga örhängen och ornament till figurer och dekorativa vaser, alternativen är oändliga. Det svåra är att bestämma sig för vad man ska göra. Här nedan kommer ett antal tips för dig som inte använt cernitlera tidigare:

* Att måla din färdiga skapelse kan verkligen förhöja resultatet. Måla till fina detaljer eller färgglada designer. När du ska måla cernitlera rekommenderar vi att du använder en vattenbaserad akrylfärg. Härda lerfiguren i ugnen och låt den svalna innan du målar för bästa resultat.

* Cernitleran går att blanda inbördes med varandra, vilket du kan göra för att uppnå önskad färg eller upptäcka nya favoritnyanser.
Blanda noggrant för att uppnå rätt nyans eller behåll leran halvblandad för att skapa ett marmorerat utseende. Du kan även försiktigt rulla ihop olika färger och skapa färgglada mönster. 

* Skapa detaljer och texturer genom att skapa bort lera, med hjälp av ett lerverktyg kan du med högre precision skära bort delar av leran.

Cernitlera som torkat kan användas

Cernitleran kan bli hård och smulig när den blir gammal. Även om det kan vara svårare att arbeta med så skadas inte själva leran och den kan nästan alltid mjukas upp med lite arbete. Om du värmer leran något, men inte tillräckligt för att få den att härda, kommer leran att mjukna och bli lättare att arbeta. Prova att värma leran med händerna eller lägg den i en ficka i 30 minuter.

Cernitleran är A-Märkt

Cernitlera är A-Märkt vilket innebär att produkten begränsar både miljöpåverkan och negativa hälsoeffekter hos barn, ungdomar och vuxna. Produkten uppfyller skärpta krav utöver gällande lagstiftning, framtaget av det gemensamma rådet för formgivning och hobbymaterial.

 

Produkter