• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Dekorationer - DIY

Kort dekorerat med blommor och snitsig dam.  Bild på student med dekoartioner.
Blommor, washitejp, bjällror, glitter och många fler dekorationer. Här har vi samlat allt som man kan dekorera andra föremål med. Ger det lilla extra på dina scrappade kort, målade tavlor, förnya en tröja med nya knappar, prismor till en lampa som får nytt liv. Möjligheterna är oändliga! Föremålen att dekorera har vi samlat under kategorin - DIY - Pyssel - Hobby

Populära produkter

Bjällra

Bjällror, även kända som klockor, säljer vi i många former och färger. Vi här på Kristinas Scrapbooking säljer allting från olikfärgade bjällror – så som guld, silver, röd, vit – till armband, musikinstrument och katthalsband. Vi säljer dem även i olika former, ”motiv”: bland annat stjärnor och hjärtan. Bjällra kan givetvis användas till korttillverkning, men se bara till att de inte krossas; de bör vara på utsidan av kortet. Någonting som bjällror tillfogar, som få andra saker gör, är en hel dimension av ljud. Dina kort kan vara hur fina som helst … men de är garanterat tysta. Med en klocka eller två så ser det både snyggt ut, så väl som låter fint.

Blommor - Blad

Blommor är vackra, eller hur? Hos oss hittar du främst pappersblommor, men även satinblommor, foamiranblommor, tygblommor och nylonblommor. Alla passar bra till i princip alla användningsområden – men vissa passar bättre till vissa områden. Visste du att du kan tillverka egna blommor, med hjälp av blomblad (det vill säga deras löv)? Foamiran är ett tunt och mjukt skumaktigt material som är lätt att klippa och därmed stansa i. Den är betydligt tunnare än vanlig foam (dekorgummi/mossgummi), och används därför oftast till projekt så som att tillverka egna blommor. Limpistol fungerar bra för att göra det, men så länge det är flytande lim så kommer det att gå bra. Bara limma ihop bladen till en central mitt.

Bladguld

Bladguld är, precis som det låter, bladtunt gult. För närvarande (juni 2022) kostar 24 karat guld 450 kr per gram. Bladguld kan användas till gravar, tavelramar, ornament samt diverse andra konstföremål – allting som du tycker kan lyxas till lite grann! Guld är för övrigt ätbart, då det inte reagerar med kroppen, så det kan därför användas i bakverk, på tårtor, i drinkar, och så vidare. Vi säljer dessutom bladmetall, bladsilver: tunt silver, bladkoppar: tunt koppar, med mera.

Brads – Påsnit

Påsnit, även kallat jungfruben och brads på engelska, är ett föremål vars syfte är att hålla ihop tunna objekt, oftast papper. Vi säljer flera olika motiv av så kallade ”brads”: ofta olika motiv med påsnitar under sig. Dessa kan vara i alla möjliga storlekar, färger och motiv. Fotbollar, juveler, LEGO (”byggklossar”), doughnuts, kompass, ballonger och fjärilar är några av de motiv som vi säljer. Brads kan sättas fast i papper och liknande material i hänsyn till tunnhet, och de flesta har oliklånga ben, så att det blir lättare att separera dem. Det kan vara en fin gest att sätta en fotbolls påsnit i en lapp som ditt sportiga barn hittar i sin matlåda, med något fint skrivit på.

Cabochon

En cabochon är en mjukt rundad stenbild. Dessa bilder kan vara allt möjligt: nära och kära, så som hundar och partner, djur, mönster, och så vidare. Hos oss hittar du runda cabochon hållare i bland annat glas. De kan även vara berlocker, det vill säga ett hängsmycke som varpå det har öppnats avslöjar en bild, som de nämnda ovanför (nära och kära, djur, etcetera).

Charms - metall

Charms är vackra och oftast glänsande föremål i metall, som kan hängas från smycken. Här säljer vi charms som främst är avsedda till dekoration inom kortmakeri eller scrapbooking. På grund av att det är gjorda i metall så, som sagt, glimrar de till viss del. Oftast är motiven sådant som hjärtan och kristna kors, men kan egentligen vara vad som helst. Varför inte hänga en vacker snöflinga i ditt halsband, eller en snygg fjäder? Charms kommer även i färger, vilket kan vara riktigt snyggt med rätt motiv! När det är Jul, varför inte ge dina nära och kära vars ett Jul-tema halsband; en snögubbe, tomte, julklocka (julbjällra), julstrumpa eller julgran?

Die Cuts - Chipboard

Die cuts är utstansade figurer, alltså siluetter, som ofta används inom pyssel, scrapbooking och hobby. De kräver ingen stansmaskin och är mycket vackra dekorationsföremål. Vi har många sorters die cuts, exempelvis pilar, palmblad, påskharar, påskägg, påskägg med kaniner med mera. Dessa kan mistas, lackas och decouperas. 

Dekorationstejp

Vi har olika typer av dekorationstejp till hobby och pyssel, här på Kristinas Scrapbooking. Dessa används för att ge din egna lilla touch till kort, ramar, pennmuggar, inbjudningar och dylikt. Vi har tre underkategorier: glittertejp, spetstejp och washitejp. Olika dekorationstejpar har olika användningsområden där de passar som bäst. Läs mer om dessa användningsområden på vår blogg.

Glittertejp

Glittertejp är glittrig tejp. Den passar bra till all sorts scrappoking, hobby, pyssel och hemdekoration. Vi har ett plural av olika färger, och glittret sitter fast på tejpen – det trillar alltså inte av. Glittertejp kan användas till dekoration av kort, pennor, paket och dylikt. Det är alltid fint med glitter – speciellt när det inte trillar av, så välj kvalitet. Alltså: glittertejp är helt enkelt tejp som glittrar i ljus. Precis som med allt annat glittrig – glitterlim, glittermed mera – kan man dekorera i princip allt möjligt med glittertejp.

Washitejp

Washitejp är en sorts dekortejp, som oftast är semi-genomskinlig, alltså semi-transparant. Washitejp är en japansk uppfinning som består av naturliga fiber från bland annat bambu och hampa. En av washitejps egenskaper är att det är lätt att riva av från ytor. Man bör därför inte använda den som vanlig tejp, utan endast som dekoration, då den inte har lika bra häftförmåga. Den passar bra på plast, papper, glas, trä, med mera.

Dekorativa gem

Dekorativa gem är gem som fungerar både som dekoration så väl som fastsättningsgem. Oftast är de helt vanliga gem, som det sitter någon liten figur på – en stjärna, ett hjärta, rosett… Vi säljer dessutom gem som inte har någon figur på sig, utan som är figuren. Dessa är riktigt snygga, och de flesta av dem kommer i hederlig, klassisk, ”gemig” guldfärg. Utöver dekorativa gem så säljer vi även helt vanliga gem, dock i flera olika färger och material.

Dekorationsfigur

En dekorationsfigur är, som namnet kanske föreslår, figurer som används för att dekorera saker och ting. Dessa figurer kan vara i princip vad som helst, och limmas på med flytande lim eller fästs på annat lämpligt sätt. Dekorationerna är oftast gjorda av trä, och är ofta träfärgade. Andra vanliga material är plast, metall och polyresin.

Dekorgummi – Mossgummi

Dekorgummi, mossgummi eller bara ”foam” på engelska men även i mer vardaglig svenska – allt betyder samma sak – är mjukt och ”mossigt” material som ofta används inom scrapbooking, hobby och pyssel. Dekorgummi säljer vi främst i basfärger, men vissautvalda speciella nyanser finns även att hitta, exempelvis kaffebrun. Mossgummi är lätt att klippa i, och uppskattas ofta av barn. Dekorgummits tjocklek varierar, och olika tjocklekar har olika egenskaper. Med dekorgummi kan man göra egna stämplar, genom att klippa ut de former man villa att stämpeln ska ha, och sedan doppa den i färg. Om man vill, så kan man rotera den och dra den fram och tillbaka på olika sätt för att få fina och komplexa mönster.

Figurknappar

Figurknappar, figurer i form av knappar, är fina små dekorationer som du kan sätta på allt möjligt, så som kort och LO:s. Dessa figurknappar kan, som mycket annat i dekorationer - DIY, vara i princip vad som helst. I temat jul har vi många olika dekorationer: många olika julgranar, pepparkaksformar och snöflingor. I temar sommar har vi bananer, flamingos, snäckor, semesterobjekt så som champagne, flip flops, kameror och kryssningsbåtar, med mera.

Filtdekorationer

Utstansade, tunna motiv gjorda av filtmaterial: filtdekorationer. De är lämpliga för decoupage och nålfiltning. De kommer i alla former och färger, men allt som har med naturen att göra är väldigt populärt – löv, blommor, fjärilar, klövrar, julgranar, etcetera. Det finns tjockare material för filtdekorationerna, om det är det man vill ha – den rekommenderade tjockleken beror dock på vad man ska göra med dem. För att välja rätt eller få inspiration, varför inte besöka vår blogg? Man kan göra egna filtdekorationer, om man känner för det. För detta krävs filtmaterial. Sedan är det bara att klippa till dem (med en sax), så blir det hur bra som helst! Egentillverkning av filtdekorationer passar bra till pysselintresserade barn, som gärna vill göra eget pyssel.

Nuvo Drops - Flytande Pärlor

Nuvo gör flytande pärlor (liquid pearls på engelska), som tillåter dig att skapa halvpärlor helt själv! Flytande färg som appliceras på ytan stelnar efter några timmar (torktid varierar, beronde på pärlornas storlek). Med hjälp av stenciler, som vi säljer, kan du för fler och häftigare effekter. Vi kan garantera att Nuvo Drops blir runda, eftersom de sprids lika mycket åt varje håll när de sätts ut. Flytande pärlor är helt enkelt ett enkelt sätt att snygga till allt vad scrapbooking heter.

Fjädrar

Vi erbjuder fjädrar i alla tänkbara färger och sorter. Vi säljer äkta fjädrar, som aldrig har plockats från ett levande djur. Här finns även syntetiska fjädrar, i många färger – många med ståltråd, så att de lättare kan fästas. Några exotiska fjädrar bland annat är påfågelfjädrar, pärlhönans fjädrar, samt kalkonens och strutsens fjädrar. De syntetiska är anatomiskt enhetliga, de ser alltså mycket verkliga ut. Fjädrarna kan man sätta i krukor, på kort, i inbjudningar och även användas i scrapbooking sammanhang. Du kan ju också göra egna små fåglar, som du utsmyckar med diverse fjädrar. Ett sådant projekt kan vara väldigt roligt, och den enda faktorn är tid; om man har tålamod är allting möjligt! Man kan göra en fågelmodell i exempelvis lera, men även i papier maché och i kartong. Fjädrar som dekoration är riktigt snyggt.

Glitter till pyssel

Vi har glitter i burkar med glitter, samt caviar pärlor (kaviar pärlor, på svenska). Vi har även miljövänligt glitter, så du kan med gott samvete använda våra glitterprodukter. Glitter pyssel kan var hur kul som helst, men se bara till att inte överanvända det, eftersom det kan resultera i att det trillar av i rask takt, vilket är synd – så länge du gör rätt så blir det garanterat bra!

Klistermärken och stickers

Klistermärken, eller stickers på engelska, är en bit papper eller plast (men oftast plast) med klister på baksidan. Dessa kan man sätta på diverse ytor, som exempelvis porslin, glas, trä, betong, med mera. Vi säljer roliga klistermärken från bland annat den amerikanska tillverkaren Sticko – djur, natur, semester och mer tillverkar dem. Vi säljer även coola klistermärken, som ändrar färg baserat på temperatur. Ett sådant kan man sätta på till exempel en tekopp av porslin, och när man häller upp kokande vatten så skiftar klistermärket långsamt från svart till rött. Vi har även klistermärken med bland annat motiven bröllop, hjärtan, stjärnor, bokstäver och siffror. De sista två, bokstäver och siffror, kan vara användbara när man lär sitt unga barn att skriva, läsa eller räkna. Klistermärken gör allting roligare, och det tror jvi ditt barn håller med om.

Stickers

Att köpa stickers, klistermärken på svenska, på Internet har aldrig varit som enkelt som det är just nu. I dagens digitala era så kan man beställa hundratals, kanske till och med tusentals stickers via nätet, och sedan få dem levererade direkt till ens dörr bara dagar efter. Scrapbooking stickers (klistermärken) är precis som alla andra; att scrapbooka med stickers är givetvis kul, och vi säljer därför så många olika sorter vi kan – fönsterstickers, 3D stickers, djur, semester, med mera. Ett kul projekt kan vara att göra ett konstverk, endast med stickers. Välj först ditt motiv, kanske en fin sommaräng? Hitta något som liknar en sommaräng? Perfekt – använd den. Sätt sedan ut blommor lite här och där. Om de inte får plats är det bara att klippa till dem – med en sax. Sätt ned ett träd eller två. Voilá! Den enda gränsen är din fantasi – så släpp ut din inre pysslare!

Rhinestones

Vi säljer självhäftande rhinestones, även kallat halvpärlor och halvkritstaller, alltså realistiska glaskristaller. Oftast används rhinestones på kartong och papper, men dess klister får även fäste på textil, plast och trä. Kankse bör man förstärka med starkt lim på dess undersida. Våra rhinestones kommer i olika storlekar, former och färger. Med tillräckligt bra lim (det räcker oftast med det som redan finns på stenen) så kan de användas som dekoration på i princip vad som helst. På grund av deras självhäftande baksida kan du enkelt sätta dem på allt från album till kort. Några egenskaper rhinestones har är att de är semitransparanta, alltså att det går att se igenom dem, och att de glimrar väldigt vackert i ljus. Vi säljer dessutom rhinestones alfabet i diverse färger, som är färdiggjorda, och bara behövs tas av och sättas på valfri yta.

Prismor

Prismor är genomskinliga föremål med plana sidor, som bryter ljus. Ljuset blir alltså en regnbåge som skjuts ut från prisman. Det kan bli väldigt fint. Vi säljer prismor av både glas och akryl. Prismor är ett alternativ till äkta kristaller, som är betydligt mycket dyrare än våra glas eller akrylprismor, som vi säljer för ett rimligt och lågt pris. Vi rekommenderar att hänga upp prismor utomhus, exempelvis i ett träd, så att solljuset vackert bryts; de glittrar fint. Dessa prismor går givetvis att ha i taklampor så som kristallkronor – se bara till att de passar. Prismor i form av diamanter och droppar är de mest populära. Kort och gott: prismor passar bra till det mesta pysslet, hobbyn och scrapbookingen.

Pompong

Pompong är fluffiga garnbollar i många olika färger och storlekar. Vissa glittrar till och med, och andra har långa hårliknande ”antenner” som sticker ut från dem. De passar som dekoration till mycket, som till julgran, dockor, klänningar, hår och sådant. Man kan ha pomponger som bollfransar på gardiner, lampskärmar, kuddar, och dylikt. Man kan tillverka egna figurer med pomponger, genom att använda dem som kanske huvuden eller leder. Ögon, nos, näbbar kan sedan placeras på figuren. Om man exempelvis gör en kyckling så kan man använda gula pomponger, så att det faktiskt ser ut som en kyckling. Man kan sy fast pomponger (garnbollar, återigen) i kläder, om man vill det. Eller så kan man göra pompong-mosaik, kanske?

Glitterlim

Det mesta av vårt glitterlim kan man få 10 % rabatt på om man köper 10 stycken – köp 10, betala för 9. Glitterlim är lim som gnistrar. Passar bra som vacker dekoration till papper, chipboard, kort, LO, tavlor, ramar, album och liknande föremål. Vi säljer glitterlimmet i flaskor. Vi säljer även pennliknande föremål, som innehåller glitterlim. Genom att trycka på sidan av dessa så trycks limmet ut i en kontrollerad mängd. Barn älskar glitterlim. Kanske lite av en överdrift, men i alla fall väldigt många. Att förstå varför är lätt; det är fint, lätt att använda, och säkert. Man kan göra saker glittriga, som blommor och julgranar, men även vardaglia objekt som mobilskal.

Mosaik

Mosaik är en dekorativ sammansättning gjord av olikfärgade bitar. Oftast placeras de på någon form av fixativ så som murbruk eller cement, men det är absolut inte ett måste. Att vara kreativ handlar om att bryta mot reglerna, och utforska nya och coola koncept; om det inte funkar är inte hela världen, för det är inte resultatet som är pysslet – det är processen. Att ha en mosaik hobby, det vill säga att man är väldigt intresserad av mosaik pyssel, är definitivt beroende, men inte något negativt. Vi säljer glasmosak, pappersmosaik, mosaikstenar, spegelmosaik, trämosaik och mer. Glasmosaik är gjort av glas (namnet avslöjade nog det), och det finns både runda, ovala ellipsoider så väl som platta kvadrater – i många olika färger. Spegelmosaik är mosaik gjord av speglar, som också finns i olika färger. Det kan bli väldigt vackert på stor skala!

Snäckor

Snäckor är väldigt fina, och kommer från stranden. Vi säljer både äkta och konstgjorda. Man kan dekorera med hjälp av vackra snäckor vid dukning, vid stearinljus (under och runtom) och en massa andra tillfällen. Vi rekommenderar att gjuta in dem i tvål – det blir ett roligt projekt! De finns i många olika färger och former, spetsiga, runda och mera.

Rosett

Vi säljer många olika rosetter i många olika färger och i många olika former. De är tillverkade av fina, då vissa glittrar, har prickar och är runda. De passar till kransar, julgran, hårrosett på djur och människor, och en massa annat. Du kan tillverka egna rosetter med hjälp av ett band. Titta på vår blogg för inspiration!

Paljetter

Med paljetter för barn, men så klarat även för vuxna, kan man dekorera tavlor, pappersfigurer, askar, kort, med mera. Paljetter pyssel är väldigt populärt, och det är förståeligt. De glänser så vackert, och de kan användas som konfetti, eller till och med i samband med konfetti, för extra effekt. De passar bra till alla åldrar – alla kan pyssla!

Klädnypor

Klädnypor i trä, både stora och små. Vi har dessutom klämmor i olika teman, exempelvis jul-tema (julgranar, renar, etcetera). Vi har i färgerna natur, pastell, guld, silver, med mera. Vi har figuren hjärtan, som finns på flera av våra klädnypor.

Tårtpapper

Med tårtpapper, doilies på engelska, singular doily (franska napperons), kan man slå in saker så som godis och tvålar. Att använda doilies i scrapbooking, pyssel och hobby har troligtvis sina rötter i USA. Tårtpapper är dekorativa dukar, oftast symmetriska och med mönster. De skyddar ytor, och använda utanför pyssel i estetisk matpresentation.

Pappersfigurer

Pappersfigurer är diverse föremål gjorda av papper som har ett motiv, en figur. Detta kan vara bokstavligen vad som helst, så länge det är gjort av papper. Med pappersfigurer kan man klippa och klistra för att konstruera vackra konstverk: det är det som faktiskt scrapbooking är.

Naturmaterial

Naturen är sannerligen fin, och bör bevaras för framtida generationer. Varför inte göra det genom att skapa lite naturpyssel? Vi säljer realistiskt skogsmaterial till låga priser – både konstgjorda och äkta. Vi säljer naturmaterial för att skapa potpurri: äkta, torkade blommor som ger en ljuvlig doft i ens hem.

Använd pincett till små dekorationer

Pilliga små pysselprojekt kan behöva en bra pincett. Titta in i vår kategori där vi även har utvärderat och skriver en del om olika användningsområden för pincetter och dess historia. Vi har ett bra utbud av pincetter perfekta till allt inom pyssel, hobby, scrapbooking och skönhetsvård.

Barocken - tidsepok i konst och arkitektur främst under 1600 talet

Barocken är ett stilideal som kännetecknas av stark ornamentering och flygande former inom möbler, konst och hantverk. Svulstigt och överdådigt säger en del om denna tidsepoks ideal. Här ser vi att vintage stilen inom scrapbooking gärna använder sig av ornamenterade metallaccenter för att försköna sina projekt och ge ett djup eller kontrast. Gammaldags glans i ny tappning för att ge lite flärd och romantik. Förstärk dina dekorationer med Inka Gold eller annan färg för ännu högre lyster. Barockinspirerade hörn, ramar och fötter eller antikfärgade metallhörn och till dina kort, altrade askar och ramar med mera. Tim Holtz, Antique Brass and Silver kollektionen i olika layout som samtliga ger en fin tyngd till dina alster. Album, askar, tavlor, fotoramar, alla blir förhöjda med hörn och fötter i vintage stil.

Bin, spindlar, nyckelpigor och mycket mer dekorationer

Här hittar du små plastfigurer till olika scrapbooking och pysselprojekt, Halloween dekorationer med mera. Vackra bin att fästa på vaxljus. Nyckelpigor på födelsedagskortet. Små ödlor som kilar omkring på speglar eller förvaringsboxar i barnrummet eller på presentpaket till barnkalaset. Du fäster dekorationerna med en klick lim eller limpistol. Även dubbelhäftande tejp går bra eller distanskuddar om man vill uppnå en 3d effekt. Blommiga sköldpaddor. Dessa små söta figurer glädjer varje barn och vuxen med barnasinnet kvar. De är så trubbiga och mysiga i formen och bär en vacker blomdekoration på ryggen. Man blir glad och avspänd vid åsynen av dem. Fäst dem på presentpaketet som en liten maskot på födelsedagen eller lägg dem på en spegel där de kan simma bredvid några blommor. Vårplanteringar eller påskblomgrupper kan behöva en liten sköldis. Godispåsen och påskägget kan gärna innehålla några små sköldpaddor. Inte till att ätas dock. 

Läs mer
Stäng
Produkter