• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Pompong

Pompong, dekorationsbollar är härliga bollar i matchande färger som du kan dekorera påskriset med, eller mössan eller knytbanden. Häng dem i en mobil eller som insynsskydd i ditt fönster. Små gula pompong blir underbara påskkycklingar och de blå kan pryda Elsas mantel. Eller varför inte tillverka din egen kattleksak.

Populära produkter

Pomponger i storpack

Perfekt för klassens pysselprojekt! Roligt på kalaset där man inte endast vill att barnen ska leka lekar! Bra att ha hemma till allt pyssel! Gör mjuka halsband, diadem, små hårprydnader till baby. Pomponger på vantar, jackor, västar, dukar, gardiner, dockor, kattleksaker, hundtäcken, väskor, påsar, strandkläder..... Vad du vill!

Pompongband

Pompong till bollfransar på dukar eller gardiner, lampskärmar, kuddar med mera. De kan även färgas in i önskad kulör. Ett mycket dekorativt tillägg som i matchande färger passar in i de flesta högtider. Gröna, röda och guldfärgade till julduken eller julgardinen. Gula pomponger till påsk pyssel. Härligt kärleksröda kanske passar till alla hjärtans dags duken.

Pomponger till karneval och maskerad

Pomponger har förmågan att göra kläder levande och festliga. Troligen är det därför som det är ett vanligt förekommande inslag med pomponger på clownens clownhatt och dess dräkt. Maskeraddräkter i allmänhet kan även prydas med dem. Gycklarens hatt brukar även den ha pomponger eller bjällror fästa i dess ändar. Man kan även tillverka diadem, kepsar och hattar utsmyckade med pompong. Helt enkelt en festlig detalj!

Figurtillverkning med pomponger

Kropparna till små handpysslade figurer avsedda för påsk eller jul högtiderna kan tillverkas av pomponger. De finns i alla matchande färger man kan tänka sig och det är lätt att hitta något hos oss som kommer att matcha. Bara att limma fast dem på en bottenplatta eller på ben eller fötter. Fäst ögon, nos, näbb och dylikt och tillverka små kycklingar, snögubbar, tomtar med mera.

Påskkycklingar av pompong

Påskkycklingar är nog något som många gjort i skolan. Dessa tillverkas genom att fästa en pompong med lim direkt på kycklingfötter. Fäst ytterligare en gul pompong ovanpå och limma fast en liten kycklingnäbb och rullögon på den övre pompongen. Man kan även limma fast små fjädrar som vingar och stjärt om man vill pyssla till det lite extra.

Sy kläder och dekorera med pompong eller garnbollar

Man kan tillverka sina egna garnbollar eller pomponger. Det finns så kallade pompong maker vilket är ett stämgaffel liknande verktyg där man virar garn eller annan lämplig tråd på ett speciellt sätt. Det är ganska enkelt och man kommer snabbt in i hur man gör. En rekommendation är att titta på en film som visar hur hela proceduren utförs. Dessa garnbollar har fördelen att de kan tillverkas i exakt samma material och färg som den resterande delen av det man stickat eller sytt. Ett exempel är tofsen på en handstickad mössa. Eller små dekorativa tofsar på en tröja. Kanske svansen, nosen och öronen på en söt kanin till det lilla barnets tröja, mössa eller ryggsäck.

Läs mer
Stäng
Produkter