• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Ljushylsor

Ljushylsor Värmeljus Ljushylsa kronljus

Ljushylsor av metall. Mycket populära ljushylsor till riktigt bra priser. Ljushylsorna kallas även ljushållare. Ljushylsorna passar perfekt till kransar, betongljusstakar eller hemmagjorda ljusstakar med kronljus. Måla dem i en vacker färg. Till jul är de populäraste färgerna vit, svart, guld, och silver.

Populära produkter

Ljushylsor för ljus i många olika storlekar

Ljushyllsor för kronljus, stearinljus, värmeljus och julgransljus. Perfekta för alla ändamål. Tillverkade av metall, glas, porslin, trä, gips och terrakotta. Oavsett vad du ska skapa så har vi ljushylsorna för det ändamålet. En tom vinflaska med ett oljelampsmunstycke och oljelampsveke är ett enkelt och dekorativt sätt att skapa sig en vacker ljusstake. Värmeljushållare av keramik för bröllop och festen.

Gjuta betongljusstakar med ljushylsor

Det kan låta komplicerat att gjuta själv. Men det är ett av de enklaste pyssel man kan göra! Sammanfattat till en kort beskrivning så häller man gjutmassa i en form och trycker i en ljushylsa. Färdigt!

Hur man gjuter ljusstakar i betong eller med gjutmassa

 1. En billig och enkel gjutform kan man göra av en pappask som man med hjälp av en pensel lackerar med utomhus lack. Detta gör att pappen inte suger upp vätskan från gjutmassan. Spruta sedan släppspray eller pensla ett lager matolja inuti pappasken. Det gör att man enklare får ut den färdiga ljusstaken ur pappasken.
   
 2. Använd antingen egenblandad betong eller köp gjutmassa. Gjutmassa ger en fin finish och är lättanvänt. Efter att man har följt beskrivningen noggrant på sin gjutmassa så häller man i den i pappformen. Det är ofta bubblor i betongen så det kan vara en ide att skaka eller knacka försiktigt på gjutformen så att det bildas en jämn massa.
   
 3. Låt massan sätta sig i ca 5 minuter. Därefter så är det dags att trycka i ljushylsan. Om man vill att ljushylsan ska sitta extra djupt så kan man gräva ut ytterst lite gjutmassa och försiktigt skapa ett hål. Vanligtvis så går det bra att bara pressa ner ljushylsan samtidigt som man skruvar på den. Är det möjligt så kan man försöka lägga något över ljusformen som pressar ner ljushylsan till en vågrätt position. Man kan dekorera ljusstaken på ovansidan runt ljushylsorna. Vackra pärlor eller andra passande dekorationer pressas fast på samma sätt som gör med ljushylsor.
   
 4. När ljusstaken av betong med en ljushylsa har torkat så är det dags att ut den ur gjutformen. Oftast behöver man riva av formen men det kan även gå bra att försiktigt knacka ut ljusstaken. Tvätta noggrant bort olja och papprester.
   
 5. Den färdiga ljusstaken kan nu dekoreras, lackas eller målas med lämplig färg.
   
 6. Om ljushylsorna i ljusstaken eller dekorationerna lossnat så kan man limma fast dem. Tänk på att använda ett värmebeständigt lim.

Dekorera ljusstaken med ljushylsan

Innan man gjuter kan man dekorera sidorna på ljusstaken.

 • Som ett tillägg till ovanstående beskrivning kan man göra en försänkt relief på sidorna av ljusstaken. Man kan klistra fast mossgummi bokstäver invändigt i formen. Tänk på att de ska vara spegelvända. Skriv ett namn, god jul eller kanske love. Mossgummi bokstäverna går lätt att pilla bort efteråt. Detta moment ska göras innan lackning och släppspray.
   
 • Vill man att dekoren ska sitta kvar så kan man limma fast den i jacket som blivit på ljusstaken. Det går också utmärkt att limma fast dekorationer efter att gjutningen är klar.

Ytterligare pysseltips med ljushylsor

Betong ljusstake med ljushylsor #1

Betong ljusstake med ljushylsor #2

 

stöpa eller gjuta ljus till användning i ljushylsor

Har man gjort en egen ljusstake med ljushylsor så gillar man nog oftast pyssel och hobby. Då tycker vi att man ska prova på att stöpa ljus eller att gjuta ljus. Båda dessa sätt att skapa sina egna ljus  är enkla att komma igång med. Vill man bara prova på, så finns det billiga och bra startpaket med färdig ljusmassa och ljusvekar att köpa. Vi erbjuder även alla tillbehör så som ljusfärg, ljusdoft och ljusdekorationer.

 

Ljushylsor Kronljus Ljushylsa Gjuta Ljus Betong

Ljushylsor LjustillverkningGlasburk Ljustillverkning

Ljusformar till Advent Träljusstakar till kronljus Måla ljusstakar stearinljus

Gjuta Ljushållare BetongVärmeljushållare LeraJulpyssel LjustillverkningGjuta Ljus
 

Pyssla Ljusglas

Ljuslykta Glas Ljusgållare Glas Ljushylsor Betong Geléljus inspiration 

Läs mer
Stäng
Produkter