Spraylim

Spraylim skall användas i väl ventilerade utrymmen eller helst utomhus. Spraylim fungerar perfekt när större områden skall limmas där det är viktigt att limmet ligger jämnt och inte syns igenom det man limmat fast. Det finns även temporära spraylim som kan användas på skärmattor till silhouette cameo eller dylikt. 

Populära produkter

3m spraylim

3m spraylim är tillverkat av den internationellt erkände och pålitliga tillverkaren Scotch. 3m borgar för kvalitet och egentligen så verkar det inte ha någon större betydelse vilken av deras produkter man använder. Alla har ett mycket hög lägsta standard. Ett ovanligt fenomen bland världens all tillverkare. 3m spraylim är mångsidigt och det finns många olika sorters spraylim avsedda för specifika ändamål. 

Spraylim för papper

Montana permanent spraylim är ett syrafritt spraylim med en syntetisk bas. Fungerar att limma ihop de flesta material som till exempel skum, textil, plast, folier, trä och är ett utomordentligt alternativ till E6000 spraylim. Speciellt som spraylim för papper är Montana spraylim en favorit. Limmet blöder ej vid användning med textiler. Det går inte att använda det på fuskläder.

Spraylim textil

Ett bra spraylim för textil och tyg är den amerikanska tillverkaren Eclectic Products spraylim E6000. Ett mycket mångsidigt spraylim som förutom textil klarar av att limma ihop trä, glas, tyg, keramik, pärlor, metall, marmor, fiberglas, betong, plast och plexiglas med mera. Limmet tål temperaturer mellan minus 40 grader till plus 93 grader. Det går även bra att använda det utomhus. Vid limning av tältduk i skarvar rekommenderas flytande lim så att man kan få en kraftigare och ännu hållbarare limfog. Spraylimmet E6000 är även resistent mot ultra violett strålning för att klara solstrålning. Flaskan har en pump istället för att använda gas och är även fritt från lösningsmedel vilket gör att risken för skadande påverkan på det limmade materialet minskar avsevärt. Detta minskar även brandrisken vid limning. Övriga fördelar är att det nästan är luktfritt. Det är lätt att rengöra materialet med endast vatten innan spraylimmet har torkat fullständigt. Det är ett fotosäkert spraylim och torkar till genomskinligt.

Produkter