Juldekorationer DIY

   

Allt går att dekorera! Julklappen, prydnadssaken, bilen, snöskyffeln, grannes postlåda och självklart allt roligt julpyssel. Tips! Pimp it up! Gamla bleka porslinstomtar kan man enkelt fixa till med glitterlim, pearls, rhinestones och band.

   
 

   

Bjällerklang, bjällerklang cykla bak och fram. 
Inte så lämpligt att cykla när det är ishalt dock. Då är det bättre att åka släde. Eller varför inte göra en egen miniatyrsläde och hänga bjällror och klockor på den. Bjällror passar till allt tycker vissa. Vi tycker också det!

    

Charms, eller berlock, har oftast en liten ögla som gör den enkel att hänga upp i blomster-arrangemang på handgjorda kort, på band, på ståltråd eller andra alster. Används mycket som kortdekoration men går lika bra som dekoration inom allt pyssel. Tips! Häng en charms som extra dekoration på dina julklappar! Ger en lyxig känsla!

    
Die Cuts och Chipbard, utstansade figurer i papp. Die cuts brukar normalt vara utstansade i tunnare papper, medan chipboard är utstansat i kartong. Vissa die cuts och chipboardmotiv har redan självhäftande baksida, medan andra limmas fast som dekoration på t.ex. julkort eller scrapbooking layouter.

    
Tunnare tejp kallas washitejp och är ofta tillverkad av rispapper. Kan användas presis som vanlig tejp. Döljer kanter och har oftast en viss genomskinlighet. Glitter tejp är tjockare och starkt glittrig. Mycket vacker och passar perfekt till jul. Alla glittertejper vi säljer dröser och flagnar inte.

     
Dekorgummi, mossgummi används till mycket. Det vanligaste användningsområdet är som en dekoration, vilket går bra att klippa eller stansa ut. Även de flesta dies klarar av att trycka ut mönster eller bokstäver i mossgummi. Kan ofta kräva 2 vevningar.

    
Är det jul så är det! Och glitter hör julen till. Så är det också! Gillar man julen så måste man helt enkelt gilla glitter av alla dess slag. Här har vi samlat lämplig glitter i julens färger men det finns mycket mer!

    
Blommor för scrapbooking, julkort pyssel, korttillverkning och altring. Julblommor i de klassiska julfärgerna. Tips! Glittra dina blommor med stickles glitter glue, eller stämpla vackra swirls och embossa, eller varför inte chalka kanterna för att få mjuka, färgnyanser med vintage-touch.

    
Brads, påsnit eller jungfruben som det kallades förr. En mycket användbar liten detalj som inte bara är praktiskt för fasthållning, utan även är en vacker dekoration. Finns både som klassiska rund små knoppar i guld och silver, eller söta metallfigurer.

 
Klädnypor passar inte bara till tvätt. Ett mer juligt område är adventskalendern. Sätt upp klädnyporna på lämplig bakgrund och fäst små roliga gåvor till barnen eller dig själv. Också bra som julstrumpeupphängning eller helt enkelt dekoration.

    
"Det är knappar, men används oftast inte som det". Så sa vi oftast till alla kunder som undrade vad dessa små söta tingestar var, när vi hade butik i centrala Ängelholm. Det går utmäskt att använda dessa tvättmaskinssäkra knappar till kläder, kuddar och allt möjligt inom textilens värld. Inom pyssel använder man knapparna oftast som dekoration genom att enkelt klippa av plast-öglan på baksidan. Detta ger en bra fästyta för limmet eller fästkudden.

   
Konfetti och paljetter består av samma material. Det som skiljer dem åt är att paljetter har hål i sig. Kan användas som dekoration på allt. Vid dukningen är det ett lätt sätt att dekorera bordet.
Tips! Använd paljetter i shaker kort. Enkelt och uppskattat!

    
Rhinestones eller rhinstenar är halva fekj-diamanter som oftast har självhäftande baksida. Pearls är det samma som halvpärlor och är en halv pärla utan hål. Även pearls har oftast självhäftande baksida.
Ofta är det lämpligt att fästa pearls och rhinestones med ytterligare lim om de sitter på ytor som rör sig eller inte är helt släta. Mycket vanligt vid korttillverkning och pyssel. Passar till allt som behöver det där "lilla extra".

    
Trä är äkta. Andra material är vackra även de, men den levande känslan av trä är svårslagen. De flesta trädekoratione är lite större och behöver oftast fästas extra, även om de redan har självhäftande fästyta. Passar till allt inom hobby, pyssel och dekoration. Man kan använda nästan vilken färg eller penna som helst, då det mesta fäster på trä. Bli det fel målat så kan man använda sandpapper för enkel borttagning.

    
Filt ger vackra kläder till tomtar och tomteluvor.  Ett böjligt och hållbart material som passar som dekoration på runda eller ojämna dekorationsföremål. Tips! Går inte jätte bra att stansa i, men med dies går det bättre. Det blir trådigt i kanterna men det kan man ansa bort. Testa dig fram!

Produkter