Textillim - Tyglim

Olika textillim för många användningsområden. Läs noggrant på produktbeskrivningen då det kan vara den lilla skillnaden mellan de olika textillimmen som avgör om man lyckas med sitt projekt eller ej!

Extra starkt textillim - Casco

Cascos vattenbaserade textillim är speciellt tillverkad för limning av grövre textilier och skinn som jeans, arbetskläder, möbler m.m. Textillimmet tål temperaturer upp till 60°C. Ett fantastiskt bra tyglim som håller länge. Provlimma alltid för att se så att limmet reagerar korrekt med den textil du har tänkt limma.  

E6000 Plus - Limmet som kan nästan allt!

E6000 är ett permanent universallim som fäster på nästan allt. Men det är även ett extremt bra tyglim / textillim som används av hantverkare och konstnärer världen över. Om man har använt E6000 som en textil lim vid tidigare tillfälle, så kan man ha noterat att det hade en ganska stark lukt. Nya E6000 Plus luktar knappt alls! Trots detta ska man alltid ha väl ventilerat vid limning och undvika att få limmet på kroppen.
Limmet går att tvätta och torktumla. när limmet torkats tål de temperaturer från -40 till 93 grader i torrt tillstånd. Rekommenderad maxtemperatur vid tvättning är 60 grader.
Limmet har en självutjämnande konsistens som ändå inte rinner och är något flexibelt efter att det härdat till torrt tillstånd. Limmet torkar till näst intill genomskinligt. Fungerar bra på trä, glas, keramik, tyg, lera porslin, sten, cement, resin, läder, plexiglas metall och mycket mer. Prova dock alltid limmet på en provbit eller ett undanskymt område innan du gör den slutgiltiga limningen!
Vi säljer flera olika storlekar. 

Textillim till pyssel och hobby

De flesta tyglim vi säljer fungerar utmärkt till hobbybruk. Det finns dock vissa avgörande skillnader. Appliceringen är mycket viktig när man ska limma små tyg eller filtbitar på sitt projekt. En bra pip på textillimmet kan då vara avgörande för smidighet. Vår favorit bland alla textillim för pyssel är Aleene's Tyglim - OK To Wash-It Fabric Glue - 59 ml.  Ett tvättbart textil lim som tål maskintvätt i 40 grader. Tål ej att torktumlas. 

Textillim eller tyglim - Vad ska jag välja?

Du behöver ej välja mellan textil lim eller tyglim. Det är exakt samma sak! Kärt barn har många namn :)

Produkter