• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Textillim - Tyglim

Många olika textillim för alla användningsområden. Läs noggrant på produktbeskrivningen då det kan vara den lilla skillnaden mellan de olika textillimmen som avgör om man lyckas med sitt projekt eller ej!

Populära produkter

Extra starkt textillim - Casco

Cascos vattenbaserade textillim är speciellt tillverkad för limning av grövre textilier och skinn som jeans, arbetskläder, möbler med mera. Textillimmet tål temperaturer upp till 60°C. Ett fantastiskt bra tyglim som håller länge. Provlimma alltid för att se så att limmet reagerar korrekt med den textil du har tänkt limma.  

E6000 Plus - Limmet som kan nästan allt!

E6000 är ett permanent universallim som fäster på nästan allt. Det är även ett extremt bra tyglim / textillim som används av hantverkare och konstnärer världen över. Om man har använt E6000 som ett textil lim vid tidigare tillfälle, så kanske man har noterat att det förr hade en ganska stark lukt. Nya textillimmet E6000 Plus luktar knappt någonting alls! Trots detta, ska man alltid ha väl ventilerat vid limning och undvika att få limmet på kroppen. Faktum är att det bästa är att vara utomhus.
Limmade textilier går både att tvätta och torktumla. När limmet torkat tål det temperaturer från minus 40 grader till plus 93 grader i torrt tillstånd. Rekommenderad maxtemperatur vid tvättning är 60 grader.
Limmet har en självutjämnande konsistens som ändå inte rinner och är något flexibelt efter att det härdat till torrt tillstånd. Limmet torkar till näst intill genomskinligt. Textillim E6000 fungerar bra att använda på trä, glas, keramik, tyg, lera porslin, sten, cement, resin, läder, plexiglas metall och mycket mer. Prova dock alltid limmet på en provbit eller ett undanskymt område innan du gör den slutgiltiga limningen!
Vi säljer flera olika storlekar och spraylim. 

Textillim till pyssel och hobby

De flesta tyglim vi säljer fungerar utmärkt till hobbybruk. Det finns dock vissa avgörande skillnader. Appliceringen är mycket viktig när man ska limma små tyg eller filtbitar på sitt projekt. En bra pip på textillimmet kan då vara avgörande för smidighet under användningen. Vår favorit bland alla textillim för pyssel är Aleene's Tyglim - OK To Wash-It Fabric Glue - 59 ml.  Ett tvättbart textil lim som tål maskintvätt i 40 grader. Tål ej att torktumlas. Det är framförallt den smidiga pipen på flaskan som gör att vi rekommenderar detta textillim framför alla andra för pyssel och hobby.

Textillim eller tyglim - Vad ska jag välja?

Du behöver ej välja mellan textil lim eller tyglim. Det är nämligen exakt samma sak! Kärt barn har många namn... Det finns en hel del skillnader mellan de olika textillimmen. Du bör läsa produktbeskrivningen noggrant och ta dig en funderare innan du bestämmer dig för vilket av alla tyglim du väljer. Lycka till med ditt köp!

Läs mer
Stäng
Produkter