• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Kuvert C6 - Kort A6

Kuvert C6 och kort A6. Populärt format med måtten 11.5 x 16,5 cm på C6 kuvertet. Måtten på A6 Kort är 10,5 x 15 cm. A4 papper är efter att man vikt det 2 gånger perfekt anpassat till C6 kuverten.

Populära produkter

Kort A6 mått 105x150 millimeter

A6 formatet är ett mycket populärt format för enkelvikta kort och dubbelvikta kort och används oftast vid brevväxling och för inbjudningar eller kanske till gratulationskort och lyckönskningar. Då man kan vika ett A4 endast 2 gånger för att skapa formatet. Det passar sedan perfekt in i ett C6 kuvert. 

Kuvert C6 mått 115x165 millimeter

C6 formatet är ju som redan nämnt det troligen populäraste formatet. En fjärdedels A4 passar perfekt inuti. Detta är det format som man bör ha hemma till dagligt bruk. I genomsnitt är alla C format ca 9 % större än det A4 format det är anpassat för. Det innebär att alla kuvert i alla olika C format alltid passar alla tänkbara vikningar av A4 som det går att praktiskt utföra. Det får även plats flertalet A4 papper i varje kuvert. Hur många det får plats beror främst på papprets tjocklek.

Rosa kuvert och andra färgade kuvert

Eftersom att C6 formatet är ett så populärt format så finns det även kuvert i många färger. Det populäraste färgade kuvertet förutom vitt, är rosa kuvert. Kanske är det kärleksbrev eller inbjudningar det används till. Vi kan garantera att det rosa kuvertet kommer att synas ovanligt tydligt i mottagarens brevlåda. Om du skickar ett kärleksbrev så är det en extra rolig touch med ett litet sprut av parfym på brevet. Har du någonsin fått ett rosa brev?

Läs mer
Stäng
Produkter