• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Rosett

I den här kategorin hittar du en stor mängd färdiga tygrosetter och pappersrosetter i en härlig färgskala samt vår populära rosetttillverkare Bowdabra som gör det möjligt att skapa en egen rosett med hjälp av band.

Populära produkter

Rosetter till julgran, kransar och presentinslagning

Det finns få saker som ger samma härliga julstämning som en vacker röd rosett. Oavsett om du inreder ditt hem eller företag är ett vacker rosett ett perfekt sätt att få julstämning i ditt hem. Använd rosetterna för att dekorera din julgran, som dekoration på en present, i din krans på ytterdörren eller någon annan plats som behöver en festlig dekoration. Möjligheterna är oändliga med en vacker rosett! Köp någon av våra färdiga alternativ eller skapa egna, vackra röda rosetter med sammetsband eller satinband. Välj en klassisk vit, guldfärgad, silvrig, röd eller grön rosett, vill du hellre ha en modernare look går det lika bra med en svart, blå eller rosa rosett. Huvudsaken är att den matchar resterande julpynt och dekor.  

Söker du juldekorationer som kommer att fullända ditt julpynt? Julrosetter är vackra och mångsidiga juldekorationer. De kan knytas på presenter eller kransar, placeras på julgranar eller helt enkelt hängas för sig själv för dekoration. Hur du än planerar att använda rosetterna, kan du vara säker på att de kommer att ge dig en härlig julstämning.

Hårrosett

Hårrosetter har använts frekvent sedan 1600-talet. Under 1600- och 1700-talen användes rosetten främst av män som knöts sitt långa hår på ryggen med ett rosett. Under 1800-talet började hårrosetten istället att användas av kvinnor och användes fram tills 1920-talet när det istället blev populärt med kortare hår dekorerat med fjädrar och pärlor.

På 1940-talet fick rosetten sin första comeback hos flickor och kvinnor och kom då med ett hemligt budskap.
Var på huvudet rosetten placerades skulle avslöja hennes kärleksliv. En rosett på toppen av hennes huvud skulle betyda att hon är singel, en rosett på ryggen skulle betyda att hon inte är intresserad. En rosett som bärs på höger sida indikerar att hon är djupt kär och den vänstra sidan är för att visa att hon har ett förhållande.

Även om hårrosetten använts av vuxna med jämna mellanrum sedan dess har den definitivt varit mest populär bland barnen. Men under dem senaste åren har den åter fått en comeback hos vuxna och bärs numera av stora stjärnor såsom Ariana Grande, Kate Middleton, Lady Gaga, Sia och Hailey Bieber.

Rosetter är numera en populär hårdekoration för både barn och vuxna som passar dem allra flesta oavsett vilken stil du har. En stor silkeslen rosett är glamorös, ett löst band kan passa en mer bohemisk stil, och en komiskt överdimensionerad rosett är edgy. 

Tillverka egna rosetter

Köp en färdig rosett eller skapa en egen med hjälp av ett vackert band! På internet finns en mängd olika filmer och tutorials som hjälper dig att skapa en unik rosett som passar oavsett användningsområde och stil. Du kan också köpa vår fantastiska rosetttillverkare Bowdabra som gör det möjligt även för nybörjare att skapa otroligt vackra rosetter. Kika in i vår kategori med band och låt dig inspireras.

 

Läs mer
Stäng
Produkter