• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Kritor

Kritor för alla smaker. Prisvärda. Snabb leverans.

Färgkritor   Kritor

I vårt breda kritsortiment hittar du lätt dina favoritkritor. Akvarellkritor för dig som älskar mjuka nyanser, som du skapar med pensel doppad i vatten. Eller oljepastellkritor från Gallery i hög kvalitet, samt kritor för barn, tavelkritor och gatukritor.

Populära produkter

Akvarellkritor

Akvarellkritor för dig som älskar mjuka nyanser av rena, pigmentfulla färger. Snygga, levande färgövergångar som du skapar med pensel doppad i vatten. På så sätt förstärker du och blandar de olika nyanserna till oändlighet. Akvarellkritor påminner mycket om akvarellpennor, men har en mjukare framtoning och täcker större områden av din teckning. Du kan måla med kritorna direkt på akvarellpapper, och sedan tillföra vatten på ditt verk, eller blanda vatten och akvarell krita på ett fat eller plastlock, för att sedan fånga upp färgen med pensel, och måla på ditt papper. Även efter tillförsel av vatten, behåller färgen sin intensitet och färgton, men flödar ut och möter upp andra färger på ett mjukt och behagligt sätt. Detta gör akvarellmålning unikt av sitt slag. Akvarellkrita används flitigt vid målning av skog och natur, öppna landskap, böljande hav och bakgrunder. Troligtvis för att akvarellkritorna uppnår stora möjligheter till perfektion och balans i dina verk. De passar även bra till skuggtekniker, svartvita monochrom målningar, spegling i vatten och diffusa bakgrunder. Det är inte konstigt att akvarellkritor är en stor favorit i våra hem, år efter år, genom generationer. Se hela vårt utbud av högkvalitativa och prisvärda akvarellkritor.

Akvarellkritor  Akvarellkrita
 

Torrpastellkritor

Torrpastell, eller Soft Pastel som det heter på engelska, är en torr krita som är uppskattad av såväl erfarna konstnärer, som hobbymålare. Det finns hårda pastellkritor med lite mindre färgpigment i sig än de mjuka, som har desto mer bindningsmedel och släpper ifrån sig mer färg. Hårda torrpastellkritor passar perfekt till detaljrika målade verk, där tydliga kritstreck är ett måste, till exempel den avmålade kattens morrhår och nos. Mjuka pasteller passar bra till större områden, och du kan enkelt mjuka upp färgen med fingrarna och skapa "blurriga" områden. För att blurra upp torrpastellkritan kan en bomullstuss, en bit pappersservett eller skumpensel användas. Det ger en vacker effekt runt till exempel en sol eller måne, som då får en aura av ljus färg runt sig. Måla på ritpapper, akvarellpapper, kartong, board eller kraftpapper. Torrpastell är en tacksam krita som lämpar sig till de flesta underlag. Prova dig fram för att hitta din favorit. Resultatet skiljer sig beroende på färg, struktur och gräng. Torrpastellkritor kan också målas på svarta och mörka papper.

Fixativspray till torrpastell

Pastellkritor kan damma av sig färgstoff, så det gäller att skaka av ditt papper då och då, eller blåsa bort överflödiga färgflisor. Dra inte med handen över din målade teckning! Då kan du lätt få ovälkomna färgstreck där du inte vill ha dem. Detta gäller de flesta kritor, men framför allt pastellkrita och oljekrita. Ett knådgummi kan komma väl till pass om du råkar måla fel. När din målning med torrpastellkrita är klar, fixera genom att applicera ett lager fixativspray över teckningen. Detta blir som ett klarlack över teckningen, och du riskerar inte att färgerna smetar eller färgar av sig. 

Torrpastellkritor

Oljepastellkritor

De flesta har nog provat oljepastell på bildlektionerna i skolan, och har någon form av erfarenhet till denna krämiga färgkrita. Den har ett mycket högt innehåll av färgpigment och avger starka, täckande färger. Är du nybörjare, rekommenderar vi att söka efter inspiration och tekniker på YouTube, där man kan följa konstnärer steg-för-steg. Vi har flera bra set av oljepastellkritor att erbjuda. Oljepastellkritor från Mungyo är ett billigare alternativ, medan Oljepastellkritor Gallery Premium i lyxig studiekvalitet passar dig som har mer erfarenhet. I vår blogg kan du läsa om första gången undertecknad provade oljepastellkritor: Oljepastellkritor för nybörjare. Det var riktigt roligt och lärorikt. Ett tips är att sitta med datorn eller surfplattan framför dig och måla, och pausa när du behöver lite mer tid till svårare partier. Det är gratis, och du lär dig enormt mycket efter bara några få film-klipps-lektioner. 

Papper till oljepastellkritor

Liksom andra pastellkritor kan oljekritans egenskaper variera, beroende på vilket underlag du målar på. Du kan måla på allt från akvarellpapper till vanligt ritpapper. Gärna ett ritpapper med lite kraftigare ytvikt, till exempel 110-180 gram. Strukturen i ett akvarellpapper kan bli en snygg effekt på ditt målade verk, men släta vita ritpapper är att föredra om du vill kunna blanda färgerna inbördes. Sätt gärna maskeringstejp, eller målartejp som inte gör skada på ditt papper, runt hela papperskanten. När du är färdig med din målning, drar du bort tejpen och får en spikrak kant.

Oljepastellkritor Maskeringstejp Oljepastellkritor Maskering

 

Barnkritor Soft Color Sticks

Barnvänliga färgkritor i bekväm plasthylsa, som lätt kan blandas och smetas ut. Härliga effekter och rikligt med färgpigment. Lätt att tvätta bort om olyckan skulle vara framme på bordsduken. En perfekt krita för barn i förskoleåldern. En populär och omtyckt barnkrita som ofta hittas i både skolor och fritids.
 

Gatukritor

Hos oss på Kristinas Scrapbooking hittar du gatukritor för lek och gatukonst. Det är ett säkert vårtecken att hitta målade hopphagar och stora, gula solrosor på varm asfalt i våra villakvarter. Visste du att det finns världskända gatukonst-festivaler i USA? Street art, Street painting, pavement art, eller sidewalk art. Det finns många namn på denna populära syssla för mängder av kreativa gatumålare. Kanske är det lille Agnes i grannhuset som blir nästa stjärna inom gatukonst-yrket? Oavsett om du strävar efter att bli proffs, eller bara vill vara ute och njuta av det fina vårvädret, så är våra populära gatukritor ett måste. Välj mellan olika paket och färger. Alla vägar kan bli din målarduk. Och lugn, det försvinner enkelt med vatten.
 
Gatukritor Barn Gatukritor hopphage


Vaxkritor från Art Crayon, Giotto be-be, Lyra, Colortime

Vaxkritor, en av våra mest flitigt använda kritor som passar de flesta ändamål. Mjuka, färgstarka kritor som kan målas på, i stort sett, alla porösa underlag. Letar du efter en barnvänlig, giftfri vaxkrita, rekommenderar vi Giotto be-bè vaxkrita. Rekommenderas från 2 år. Extra tjocka vaxkritor som inte bryts i första taget om man trycker lite för hårt eller tappar kritan i golvet.

Läs mer
Stäng
Produkter