• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Lack Till Lera

Lack till lufttorkande lera Clay Varnish Lack till lera
Det finns många olika sorters lack till lera. Fimo och Cernit har tagit fram egen lack till sin lera, men den fungerar även på de flesta leror av andra märken. Testa alltid en provbit av lera innan du lackar ditt lerföremål. Att spraya lack på lera har många fördelar. Kanske främst att du kommer åt överallt utan att lacken blir för tjock.

Populära produkter

Lack till Lufttorkande Lera - Skyddar och ger glans åt konstverken

Om du letar du efter ett effektivt sätt att skydda dina konstverk gjorda av lufttorkande lera? Då är lack till lufttorkande lera det perfekta valet för dig! Lacken ger inte bara en skyddande yta utan ger även en vacker glans som framhäver detaljerna i dina kreativa skapelser.

När man har skapat med lufttorkande lera är det viktigt att skydda den från yttre påverkan som smuts, fukt och färgblekning. Lacken fungerar som ett skyddande lager som förseglar ytan och håller konstverket helt och fint mycket länge. Genom att applicera lacken jämnt över ytan kan man undvika att leran spricker eller smulas sönder och så bevaras konstverket i sitt ursprungliga skick.

Förutom skyddet ger alltså lacken också en attraktiv glans åt konstverken antingen matt glans eller en blank glans. Genom att applicera ett tunt lager lack kan du även förstärka färgerna och texturerna i lera, vilket ger ett mer levande och professionell utseende.

Lack till lera Fimo Lera Lack

 

Hur man använder lack på lufttorkande lera

Se till att din skulptur är helt torr. Lackera sedan med en mjuk pensel eller svamp i jämna och tunna lager. Låt varje lager torka helt innan du applicerar nästa för att undvika att lacken löser upp det undre lagret och orsakar klumpar samt ojämnheter. Följa alltid tillverkarens instruktioner för bästa resultat då det kan skilja mot vad vi skriver här! Detta är endast generella instruktioner.

Det finns olika typer av lack tillgängliga för lufttorkande lera, inklusive vattenbaserade lacker och spraylack. Välj en lacktyp som passar dina behov. Vattenbaserade lacker är enkla att använda och rengöra, medan vår montana spraylack ger en jämn och snabb applicering. Det är också möjligt att välja mellan olika glansnivåer, från matt till högglans, beroende på vilken effekt du vill ha.

Sammanfattningsvis är lack till lufttorkande lera samt annan lera en oumbärlig produkt för att skydda och förbättra dina konstverk. Genom att använda lack kan du ge ett långvarigt skydd på lerans yta samtidigt som du ger dina konstverk en vacker glans. Utforska olika typer av lack och upptäck hur de ändrar konstverken karaktär för att få fram det resultat som just du vill ha! Det finns mängder av inspiration om pyssel med lera i vår pysselblogg samt på inspirations sida med inspiration om lera och gjutning. Missa inte vår stora varugrupp där vi samlat allt inom gjutning lera samt formar.

Läs mer
Stäng
Produkter