Whiteboardtavla

En whiteboardtavla, även kallat endast för whiteboard, är en magnetisk skrivtavla avsedd för att ritas och skrivas på med whiteboard pennor. Dess yta är vanligtvis vit, men ibland även svart. Whiteboards används ofta inom hemmet, skolan och arbetet, där den utgör samma syfte.

Populära produkter

Liten whiteboardtavla

Det finns whiteboards i många olika storlekar. Vi har bland annat flertalet liten whiteboardtavla i storlek från 28 x 43 cm, eller ungefär 0,12 m2. Vi har även lite större whiteboardtavlor, i dimensionerna 45 x 60 cm, eller 0,27 m2. De största vi har för närvarande är 60 x 90 cm stora, eller 0,54 m2.

Whiteboardtavla veckoplanering

Att planera i allmänhet är väldigt bra – vare sig det är i huvudet, på en bit papper, eller digitalt. En populär planeringsmetod bland både barn och vuxna är att använda sig av whiteboards. Det finns många anledningar att göra detta, bland annat att det är lätt att sudda, omstrukturera, organisera och hålla koll på det man skriver. Man kan dessutom, till skillnad från många exempelvis digitala planeringsverktygen, lätt skriva anteckningar och rita små förklarande teckningar på frihand.

Den troligtvis största fördelen med att ha sin veckoplanering på whiteboardtavlor är förmågan att designa sitt helt egna system. Du kan, om du så vill, börja veckan på en söndag, eller en onsdag – varför inte? Du kanske inte vill ha några måndagar, för att du ändå är ledig då – bra, ta bort måndagar! Det är din planering, så det är dina regler som gäller.

Man måste ju inte heller ha exakt veckoplaneringar – man kan ha årsplaneringar, månadsplaneringar, dagsplaneringar eller bara en mötesagenda. Som sagt: det är din planering, så det är dina regler som gäller. Det behöver inte ens vara planering över huvud taget; man kan enkelt göra kom-ihåg-listor och matlistor på whiteboardtavlor. Brainstorming är oftast enklast på just en whiteboardtavla – att febrilt skriva ned idéer under en kortare period.

Här finns även tavelmagneter i olika färger från kvalitetstillverkaren Dahle, som man kan organisera punkter med. Eller, så kan olika färger ha olika betydelser. Låt säga att man har en checklista med saker som man vill åstadkomma. Från början så har alla punkter en röd punkt, men en efter en så blir de gröna när de är avklarade. Kanske lägger man till gula punkter på de projekt som man redan startat med.

Whiteboardtavla barn

Whiteboards för barn rekommenderar vi starkt. För det första så gillar de flesta barn att rita, och har ett behov att uttrycka sig. För det andra, så har det ett par praktiska fördelar, exempelvis att barnet kan lära sig att planera själv (mer om det finner du ovan).

Vi erbjuder även whiteboardmarkers, det vill säga whiteboard pennor, i diverse färger från bland annat tillverkarna och företagen Dahle och Mungyo. Vi har 12-pack med färger, som passar till att måla såväl som att skriva. Vi har som sagt tavelmagneter i olika färger, som också kommer från Dahle. Whiteboardpennor är generellt väldigt lätta att få bort om de hamnar på kläder, så som förälder behöver man inte oroa sig för detta. De smular och dammar inte så som tavelkritor har en tendens att göra.

Köpa whiteboardtavla

Det kanske känns enkelt, men när man köper en whiteboardtavla är det lite man måste tänka på först. Först och främst så måste du ha rätt mått – vad är en whiteboard bra för när den inte får plats på väggen? Så se till att mäta väggen noggrant, och ändå ha lite plats över på väggen.

Du kan dessutom inte endast köpa whiteboardtavla. Det behövs även en del utrusning. Du måste ha åtminstone en penna, men flera, i olika färger är ju givetvis ett plus. En magnetisk tavelsudd för whitbeoardtavlor kan vara mycket praktiskt, om du inte vill ha smutsiga händer efter att ha använt dig själv som tavelsudd. Tavelmagneter är inte ett måste, med är ett trevligt tillägg som rekommenderas.

Produkter