• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Påtdocka

påtdocka. Sticka på stickring påtdocka med Sticklisa Äggvärmare
Påtdocka eller sticklisa. Påta ett mycket fint band till nyckelringar, borstar, eller grillverktygen med en påtdocka. Påtning ser ut att ta lång tid när man tittar på filmen här nedan, men man får ganska snabbt upp ett bra tempo med en sticklisa. Roligt och enklare än man tror. Perfekt pyssel till barn. Påtdockor är en avslappnande hobby till sköna kvällar framför TV:n i vintermörkret. 

Populära produkter

Påtning som pyssel till alla åldrar

Att påta med en påtdocka är mycket enkelt när man väl kommit över den första tröskeln. Vi har här nedan lagt in en beskrivande film av en Youtuber som kallar sig "Textilläraren". Perfekt för de yngre och som en väg in till stickning. Bra pyssel för äldre med artrit eller reumatism. Resultatet av påtning blir mycket annorlunda beroende på vilket band eller snöre man använder. Mjuka band eller elastiska band. Garn är en av storfavoriterna för många. Personligen så gillar skribenten att använda knytsnöre av nylon till diverse band för upphängning. De flesta redskapen i trädgården inklusive piassavakvasten mår bättre av att hängas upp än att stå lite slarvigt mot en vägg.

Stickring till exempelvis mössor, kassar eller tubstickning

Hållbara och lite elastiska påsar. / kassar. Varma och goa mössor. Och fina egentillverkade sockar / strumpor. Denna form av tubstickning gör det möjligt att enkelt skapa vad du än önskar som är runt. I de mindre formaten kan man med stickringar skapa luvor till tomtarna och även gulliga halsdukar.

Påtning med stickring på Kristinas scrapbooking blogg

Vår alldeles egna design-medlem Sophie gjorde ett fint och instruktivt inlägg på vår blogg om just detta ämne. Behöver du lite inspiration så titta in på vår blogg här Stickring / påtdocka. Hon använder en liten stickring till ett par fina vinterstrumpor.
påtdocka för hemmgjorda stickrings strumpor Stickring strumpor med påtdocka
 

Påtning med påtdocka - Historia

Påtramar i olika stilar och storlekar har används långt bak i hantverkshistorien. Man tillverkade sina egna påtdockor genom att sätta pinnar eller spikar på en bit trä med ett hål i mitten. På detta sätt tillverkade man även stickringar som har mycket mer piggar än de traditionella påtdockorna. Påtdockor har oftast fyra stycken piggar eller spik jämnt fördelade runt hålet.
De äldre kunde sitta på kvällarna och göra ett tillskott till familjens ekonomi även efter att händerna blivit stela av ålder och artrit och reumatism.

Sticklisa - Vad är det?

En sticklisa är detsamma som en påtdocka. Var namnet sticklisa har sitt ursprung lyckades vi inte få fram någon tillförlitlig information om. Men uttrycket används nästan lika ofta som namnet påtdocka. Att det delvis har sitt ursprung från stickning kan vi dock gissa oss till. Kärt barn har många namn.

Snoddmaskin - Bra att ha hemma

Snoddmaskin eller påtmaskin. En halvautomatisk påtdocka där du trär en lämplig tråd och sedan vevar fram ett mycket snabbt och fint resultat. Bra att ha hemma om man har en förkärlek till fina band på allt som man kan tänkas hänga upp. Här hittar du vår praktiska och billiga snoddmaskin.

Snoddmaskin Påtdocka Snoddmaskin Sticklisa

Läs mer
Stäng
Produkter