• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Rhinestones

Kvalitativa, självhäftande rhinestones kristaller för dekoration inom scrapbooking och pyssel. Används främst till papper och kartong, men kan också fästas på textil, plast, läder, trä med mera, men bör då limmas med starkare lim.

Populära produkter

Rhinestones stjärnor, hjärtan Aladdins juveler

Gör dina kort sagoskimrande. Utsmycka sagoböckerna och dina barntavlor. Unna dig en vacker inramning på din spegel. Med Glue dots kan du byta ut dem efter behag. Man kan bara bli sugen på skapande när man ser dem. En äkta skattkista! Dessa vackra stenar i olika färgställningar är ett måste på vackra scrapprojekt. Du fäster med flytande lim eller glue dots.

Rhinestone

Rhinestones är en av våra största kategorier. De är som halva pärlor med självhäftande baksida som gör att du kan fästa dem på alla kort, album eller andra layouter av främst papper eller kartong. Men du kan också dekorera glasrutor, speglar och vaser med dessa vackra glasstenar. De kan användas till olika gjutna projekt i gips, betong eller olika sorters lera. Men då får du använda lim eller glue dots eller sänka ner dem i materialet. Du hittar rhinestones i alla upptänkliga färger och former. Hjärtan, stjärnor, trekanter, fyrkanter, runda, ovala och fasettslipade. Våra rhinestones håller hög kvalitet och säljs i förpackningar från några tiotal till tusentals. Du kan fästa dem på läder, plast och trä med hjälp av limpistol eller annat lim. Låt dig förföras av de vackra kollektionerna av rhinestones som Aladdins juveler eller Prinsessans skatter. Eller varför inte limma rhinestones i botten på en glasskål och fyll den med vatten och en flytande blomma. 

Strass

Strass är benämningen på slipade vita stenar av bergkristall eller blyglas som används vid smyckestillverkningen som ersättning för diamanter. De ger en lyxig känsla till ett för alla överkomligt pris. Bergkristallen hittades i större mängder i floden Rhen i Tyskland förr i tiden och därför heter dessa dekorativa stenar Rhinestones på engelska. Slipningen tillämpades av George Frederique Strass på 1730 talet. Man blev mycket förtjust vid Ludvig XV s hov över Strass vackra stenar, så att han blev kunglig hovleverantör och en förmögen man.
Här kallar vi de fasettslipade, diamantlika stenarna för strass och övriga former och färger för Rhinestones.

Självhäftande rhinestones

Självhäftande Rhinestones finns i alla färger och former. Baksidan är oftast försedd med självhäftande material vilket gör att du kan använda dem direkt för att pryda kort, album och andra layouter av  papper och kartong. De fäster även på plast, trä och läder men behöver då kanske lite hjälp av lim. Självhäftande rhinestones kommer i vackra färgkombinationer i t ex blått, rosa, lila, grönt etcetera. De har alla det gemensamt att de bryter ljuset i olika färger och kombineras därför ofta med glas i t ex mobiler, vaser, speglar, glasrutor, mosaiker med mera. En vacker vepa av vackra rhinestones limmade på metalltråd eller snöre blir en ljuvlig fönsterprydnad. 
Rhinestones kan också limmas direkt på festkläder, dansuniformer eller konståkningsdräkter. Men då med en klick lim för att hålla.

Strass stenar

Strass stenar är vita bergkristaller eller glaspärlor som fassettslipats. Det vill säga att de liknar diamanter och kan användas i all slags smycketillverkning. Ofta omger de en större äkta sten eller rhinestone. De används ofta tillsammans med platina eller silverfärgade metaller. Dessa stenar ger en lyx och flärdkänsla till varje festklänning, konståkningsdress eller dansoutfit.  Använd en klick lim och fäst direkt på tyget  eller använd vår metallkedja med strasspärlor. Ett lyxigt strassdekorerat skärp höjer varje festklänning. Om du vill blixtra och glittra ska du välja strass stenar i ditt projekt.

Praktfulla halvpärlor till prydnad

Kvalitativa självhäftande halvpärlor i olika storlekar för dekoration inom scrapbooking och pyssel. Används främst till papper och kartong, men kan också fästas på textil, plast, läder, trä m.m, men bör då limmas med starkare lim. Du kan sätta dessa vackra halvpärlor på all slags underlag men på textil och läder, sten och betong bör du använda ett starkare lim. Textilier kan inte tvättas i maskin utan försiktigt för hand. Skapa vackra väskor med matchande armband eller ett hårsmycke till festfrisyren. Halvpärlor ger ett romantiskt skimmer åt bäraren. Dessa pärlor kan alla ha råd med.

Halvpärla på kort Halvpärlor på hjärta 

Läs mer
Stäng
Produkter