• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Super glue

Ett superlim, super glue, är ett snabbhärdande enkomponentslim av cyanoakrylat som fungerar på de allra flesta underlag. Superlim har en hög hållfasthet och en limfog mellan ytor med bra passform blir nästan osynlig. Super lim kan tas bort med hjälp av aceton innan det härdats. De flesta superlim är vatten resistenta och tål både höga och låga temperaturer. Oavsett om du behöver laga en tappad porslinskopp eller en trasig sko så hittar du superlimmet för dina behov i den här varugruppen.

Populära produkter

Loctite super glue - superlim

Vi erbjuder flertalet alternativ av super lim från kvalitetstillverkaren Loctite. Enligt oss den tillverkare som har lyckats bäst med superlim speciellt avsedda för enskilda ändamål. Det finns trögflytande superlim och mer lättrinnande super glue. Praktiska pumpförpackningar för lättare applicering. Praktiska och billiga engångsförpackningar samt super lim med precisionsmunstycke.

Bästa superlimmet

Vår favorit är det lite trögflytande och lätt applicerade superlimmet Loctite Power Flex. Den är en av våra absoluta storsäljare bland superlim. Detta lim minimerar oönskat spill och gör också att man oftast slipper lim på händerna. Att den är lite trögflytande kan ibland göra att limmet inte riktigt vill komma in i sprickor, men om så är fallet så finns det andra mer lättrinnande superlim att tillgå.

Uhu superlim

Uhu är en mycket erkänd tillverkare av allt som är klistrigt. Uhu superlim är ett måste att ha tillhands för snabb lagning av allt i hemmet. Deras prisvärda och kvalitativa engångsförpackningar i 3 pack är ett smidigt alternativ till större limtuber om man vet att det endast är för enstaka bruk man behöver superlim.

Få bort superlim från hud

De flesta som har använt superlim har råkat få det på händerna eller kanske till och med i munnen (Öppna aldrig korken med munnen...)! Superlim är mycket lättflytande i sin ursprungsform men kan med hjälp av tillsatser göras mer trögflytande. Detta gör att det med nästan säkerhet alltid lyckas komma på precis de platser man inte ville att det skulle komma.

Det finns tursamt nog en mängd olika sätt att få bort superlimmet (super glue). Aceton är det medel som finns i nagelborttagning. Det löser upp limmet men är inte alltid något man har till hands eller vill använda då det är uttorkande på huden.

Att nöta bort limmet genom ihärdig skrubbning fungerar alltid, men kan bli smärtsamt.

En skonsam metod är att sätta på engångshandskar med lite matolja i sig på den superlim drabbade handen. Värmen som uppstår i kombination med matoljan brukar lösa upp limmet så att det går att tvätta bort med vanligt tvål och vatten. På köpet får man en effektiv behandling mot torra händer. För att öka värmen runt handen kan man sätta en varm handske utanpå plasthandsken. Det ger en snabbare effekt.

Läs mer
Stäng
Produkter