• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Ostvax

Ostvax är ett en typ av livsmedelsklassat paraffinvax som främst används vid osttillverkning, men som även fungerar mycket bra till att skapa skulpturer. Ett unikt modelleringsmaterial med mycket goda modelleringsegenskaper, lättarbetat och blir mjukt och smidigt med handvärme. Materialets glansiga yta ger din skulptur ett snyggt och unikt utseende.

Vad är ostvax gjort av?

Ostvax är tillverkat av paraffin. Det är inte ätligt, men är emellertid livsmedelsklassat och glutenfritt. Man kan göra mer än endast skulpturer med ostvax, man kan vaxa saker så som mat eller försegla vinkorkar. Ostvaxen vi säljer är den samma som du kan finna på julostar (eller helt vanliga ostar, för den delen). Man kan för övrigt tillverka levande ljus av paraffinvax, i diverse olika färger.

Ostvax skulptering Ostvax Startset

Köpa ostvax i storpack

Med ostvax kan man mycket enkelt skapa skulpterar, genom att skära bort små vaxbitar med hjälp av en osthyvel. Hos oss hittar du ostvax, och dessutom tillbehör så som osthyvel. Man kan även använda kniv, såg, eller till och med händerna – allting som kan skära och forma vaxen. Ett plus med ostvax är att det smälter lätt. Till skillnad från andra skulpteringsmaterial, så som täljsten eller andra bergarter, så har man en viss ångerrätt när det gäller ostvax: om något går katastrofalt fel men ens konstverk kan man smälta det, och göra om skulpturen från början igen. Det är dessutom betydligt mycket billigare än de flesta andra skulpteringsmaterial. Av båda dessa anledningarna passar ostvax som ett material man kan öva upp sina konstnärliga färdigheter med.

Läs mer
Stäng
Produkter