• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Pappersskärare

I den här kategorin finns flertalet populära pappersskärare från bland annat Fiskars, Dahle, Cricut och Ek Success samt tillhörande skärblad. De största pappersskärarna passar till 12 tums cardstock. Ett måste för all scrapbooking och korttillverkning.

Populära produkter

Pappersskärare för hobby och pyssel

Hos oss hittar du pappersskärare för hobby och professionellt bruk till papper, vinyl, chipboard med mera, oavsett om du skär större mängder eller mindre så kommer du att hitta du något som passar för dina behov.

Det är mycket du behöver tänka på när du väljer en pappersskärare. Till exempel vilka material du vill skära i, hur mycket du vill kunna skära åt gången, om du även vill kunna använda din pappersskärare till bigning osv. Nedan hittar du en kortare beskrivning på hur de skiljer sig åt. 

Pappersgiljotin

En pappersgiljotin är perfekt till dig som oftast kapar större volymer och tjockare material. Den består av ett skärbord och ett större knivblad som skär uppifrån. Denna typ av manuella skärmaskin är utrustad med säkerhetsskydd vid skärbladet för att hindra fingrar att komma i mellan. En giljotin är oftast svårare att byta blad på men håller i gengäld betydligt längre. Skärmaskin papper manuell istället för elektriska skärmaskiner.

Pappersskärare med rullskärblad

Pappersskärare med rull-skärblad, ett runt skärblad som snurrar över materialet när den skär, vilket gör du får finare linjer och att skärytan på bladet slits betydligt mindre och behöver bytas mer sällan. Den skär med tryck uppifrån. Papperskäraren med rullblad är flexibel och du byter enkelt mellan olika blad, vilket ger dig möjlighet att använda papperskäraren även till att riva och perforera. En pappersskärare med rullskärblad skär djupare än pappersskärare med spetsigt skärblad. Den är därför att föredra när man skär i chipboard och tjockare kartong. Perfekt vid tillverkning av minialbum, där du ofta skär i tjock papp.

Pappersskärare med spetsigt skärblad

En pappersskärare med spetsigt skärblad är perfekt till dig som gör mycket scrapbookingkort, eftersom den med lätthet skär snabbt och exakt. Den är oftast mycket lätt att hantera och skär även mindre detaljer. Nackdelen med denna typen av maskin är att skärblad slits snabbare, men de är i regel både billiga och enkla att byta ut. Bigning gör man enkelt genom att byta ut bladet till ett scoringblad.

Pappersgiljotin för större pappersmängder

Pappersgiljotin gör samma sak som en vanlig pappersskärare. Den kapar papper. De flesta giljotinerna vi säljer är självslipande. Våra finaste och bästa pappersgiljotiner är tillverkade av tyska Dahle. Fantastisk kvalitet som håller länge! Skulle ändå oturen vara framme så tillhandahåller Dahle reservdelar till alla sina giljotiner och skärmaskiner. Kontakta oss om du behöver beställa hem reservdelar från Dahle!

Vi har alla reservdelar till Dahles skärmaskiner, kontakta vår kundsupport för mer info.

I denna kategori har vi samlat alla cirkelskärare.

 

Läs mer
Stäng
Produkter