• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Ljus till fest & inredning

Ljus har med tiden utvecklats från att vara en livsviktig ljuskälla till en dekorativ detalj som skapar mysstämning i våra hem. Ljus kanske inte längre är vår huvudsakliga ljuskälla men ljus fortsätter att vara populärt än idag på grund av dess fantastiska egenskaper. Här hittar du stearinljus, ljusslingor, blockljus, LED-ljus och värmeljus med LED till fest, inredning och dukning.

Populära produkter

Ljusets historiska ursprung

Ljus har använts som en källa till ljus i mer än 5 000 år och vi vet fortfarande väldigt lite om hur det kom till. Men man tror att de allra första skapades av forntida egyptier. Ljusen som tillverkas av talg användes ända in på 1800-talet, nackdelen med talgljusen var att dem rykte, rann och osade. År 1825 så uppfanns stearinljusen av den franska kemisten Michel Eugène Chevreul. Stearinljuset utmärkte sig eftersom de har en hög och klar låga som inte alls sotade lika illa. Kort där efter startades masstillverkningen av stearinljus som varade fram tills glödlamporna kom 1879. Ljusens popularitet tog fart igen under 1960-talet och används numera som en stämningshöjare i våra hem och vid middagsbordet.

Ljus är en stämningshöjare

Flimret som blir av levande ljus skapar en härlig atmosfär som helt enkelt inte går att få med en vanlig glödlampa. När du tänder några välplacerade blockljus i ditt hem skapar du en mysig och intim atmosfär. Att ställa ut några ljus här-och-där skapar mjukhet i rummet och får det att kännas varmt och välkomnande. 

Ljus till firande

Ljus är ett underbart sätt att fira speciella högtider och hjälper till att skapa rätt stämning. Vi tänder ljus på födelsedagstårtan, när vi ska duka upp en romantisk middag med vår partner, till bröllopsfesten och middagsbjudningen.

Inred med ljus

Alla som är intresserade av heminredning vet att det är detaljerna som gör helheten och några ljus utplacerade på väl valda ställen kan verkligen göra skillnad. Välj sort, färg och placering efter rum, stil och användningsområde. 

Rätt placerade stearinljus på ditt matsalsbord ger inte bara ett elegant utseende utan skapar även en lockande inbjudande atmosfär. Blir extra vackert när det kombineras med en bukett blommor i en vas.

I vardagsrummet vill man ha det mysigt och bekvämt, det är oftast där man slappnar av efter jobbet, ser en film, läser en spännande bok, eller umgås fritt med familj och vänner. Därför är det viktigt att miljön i rummet är varm och inbjudande. Bra ställen att placera dina ljus i vardagsrummet är på soffbordet, fönsterbrädorna, i en bokhylla eller på öppna spisen.

Du som älskar att ta långa, varma bad kanske redan har upptäckt mysfaktorn med ljus i badrummet?! 
Förutom att ljuset ger ett designlyft till hela badrummet kan det också hjälpa till att ta bort otrevliga lukter. 

Några ljus i sovrummet skapar en fridfull och romantisk stämning. Sätt dina ljus på ditt nattduksbord eller vid en spegel för att skapa en magisk ljusreflektion. Glöm bara inte att släcka dem innan du somnar, eller köp ledljus som är mindre brandfarliga. 

 

Vill du tillverka egna ljus så hittar du stearin och andra ljusmassor under varugruppen Stöpa Ljus och Gjuta Ljus!

Läs mer
Stäng
Produkter