• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Tygfärg

      

I denna kategori hittar du tygfärg, batikfärg och sidenfärg i härliga nyanser. Klicka in på färgerna för att se inspirationsfilmer och tips!

Populära produkter

Tygfärg ger skaparglädje

Det finns väl inget mer tillfredsställande än att få en idé och sen omsätta den i verkligheten. Och sen bli nöjd och stolt över det man gjort! 

I dessa tider tider då återbruk och nytänk står högt i kurs kommer tygfärg in som ett roligt sätt att förnya sin garderob. Du kan måla på ett plagg eller färga in hela och måla sen eller använda batikteknik och på så sätt få ett helt nytt utseende. 

Kolla i second hand butikerna efter bomullskjortor och sidenblusar. Det är material som särskilt väl lämpar sig för färgning och de är verkligen värda ett nytt liv. Dessutom blir det så personligt!!

Är du dessutom sykunnig så finns det mycket att omskapa. Glöm inte gardinavdelningen! Där kan du hitta bra tyger till billig peng. 

Color Up färg från Viva Decor

Vattenbaserad färg till dekoration av både imiterat och äkta läder samt diverse syntetiska material.
Elastisk, halvblank, fuktavisande och tålig färg med bra täckförmåga, vilket gör den lämplig till uppfräschning/dekorationer på väskor, skor, bälten m.m. Färgen kan användas på både ljusa och mörka material.

Sidenmåleri- fönsterprydnad/ insynsskydd

Du spänner upp ditt sidentyg på en ram och lägger motivet under ramen då kan du följa det med guttan som begränsar sidenfärgen. Det måste vara en sammanhängande guttalinje annars bildas det hål som färgen kan tränga igenom. Guttan ska torka ett dygn. Sen lägger du på sidenfärgen med en mjuk pesel med fin spets. Färgen flyter ut och om du vill stoppa flytet får du torka ytan med en hårfön. Efter målningen ska tyget torka och sen stryker du konstverket på hög värme i 10 min. Skydda strykbräda och strykjärn med gamla handdukar eller något för guttan kan färga av sig. Du sköljer sen av resterna av gutta och sidenfärgen har då blivit permanent. Efter strykning sätter du upp ditt konstverk/din gardin i en ram att hänga i fönstret!

Sidenfärg i 20 vackra nyanser

Sidenfärg är ett underbart skimrande medium som sätter färg på det tunna sidenet. Du kan gör vackra sjalar, klänningar, toppar, nattlinnen, blusar mm. Låt dig inspireras av sidenmålerskan från Bali på vår instruktionsvideo!

Hon använder samma utsparningsteknik som vid batik med hett vax i en liten behållare. Därmed sparar hon det som ska förbli ljust, innan hon lägger på sidenfärgen. Denna lever sitt eget liv och det blir man varse när man lagt på en eller två färger. De underbaraste mönster uppstår av sig själv.

Ett enklare sätt är att använda gutta till konturerna runt sidenfärgen. Den kan vara transparent eller färgad. Se video!

En annan sidenteknik är saltmålning. Man strör salt över den våta färgen och då bildas fläckar, stjärnor eller blommor. Saltkristallerna drar till sig färgen och ett ljusare mönster framträder. 
 

Sidenmålning

Traditionellt sidenmåleri finns i många kulturer. Kinesiska sidenmålerier betingar ett högt pris och indiska saris står i en klass fär sig.

Sidenmåleriet har också blivit populärt i vår tid kanske tack vare sidenets underbara lätthet och elegans. Färgerna skimrar tack vare materialet. Vackra gardiner, festklänningar, barnklänningar, sommarblusar blir mycket uppskattade och naturligtvis sidenslipsen till Honom!

 

Läs mer
Stäng
Produkter